Είστε εδώ

Πατατράκ των δημοσκοπήσεων στην Κύπρο: Έδιναν έως και 16 μονάδες διαφορά εις βάρος του υποψήφιου του ΑΚΕΛ και τελικά τερμάτισε μόλις 2,4% πίσω …

Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης περνούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κύπρου που αναμένεται να διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 3,5 μήνες πριν, οι δημοσκοπήσεις έφερναν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίος υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και πέρασε στον δεύτερο γύρο, τρίτο με 13,5 μονάδες διαφορά από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωσε 32% ενώ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 29,6%.

Παγκύπρια τελικά αποτελέσματα στο 100%:

– Νίκος Χριστοδουλίδης 32,04%

– Ανδρέας Μαυρογιάννης 29,61%

– Αβέρωφ Νεοφύτου 26,11%

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων που συγκέντρωσε η kathimerini.com.cy, στην τελευταία κυλιόμενη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό της «Καθημερινής» η Symmetron Market, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά ύψους 34,2%, ενώ δεύτερος ήταν ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 24,5% και τρίτος, ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 24,1%.

Κατά την τελευταία δημοσκόπηση της CYMAR που διενήργησε για λογαριασμό του καναλιού Ant1, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά ύψους 32%, ενώ δεύτερος ήταν ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 18% και τρίτος ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ποσοστό 17%.

Η Prime Consulting Ltd που διενήργησε δημοσκόπηση για λογαριασμό του καναλιού Sigma, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά ύψους 30,3%, δεύτερος ήταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ποσοστό 22,8% και τρίτος, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 22%.

Στην δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του ΡΙΚ η CMRC Cypronetwork, στη διευκρινισμένη πρόθεση ψήφου ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά ύψους 34,5%, δεύτερος ήταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ποσοστό 29,5% και τρίτος ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 28%.

Στην τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πολίτης» η Novema, ο Νίκος Χριστοδουλίδης λάμβανε ποσοστό 26,5%, ο Αβέρωφ Νεοφύτου λάμβανε τη δεύτερη θέση με 21,4% και έβγαινε τρίτος ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 19,8%.

Στην τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε για την τηλεόραση του Alpha Κύπρου η Rai Consultants, ο Νίκος Χριστοδουλίδης έβγαινε πρώτος με 31,9%, δεύτερος έβγαινε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 22,9% και τρίτος ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 20,1%.

Η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία κρίνεται ικανοποιητική.

Συγκεκριμένα, 379.554 ψηφοφόροι (ποσοστό 67,6%) προσήλθαν στις κάλπες μέχρι τις 17:00 το απόγευμα. Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών Κώστα Κωνσταντίνου, το αντίστοιχο ποσοστό των Προεδρικών εκλογών του 2018 ήταν 66,2% , γεγονός που συνεπάγεται αύξηση συμμετοχής της τάξεως του 1,4%.

Για σκοπούς σύγκρισης αναφέρεται, ότι κατά τις προηγούμενες Προεδρικές Εκλογές του 2018, το τελικό ποσοστό προσέλευσης ψηφοφόρων ανήλθε στο 71,88%, γεγονός που καταδεικνύει μια αύξηση της τάξης 0,1 ποσοστιαίας μονάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *