Είστε εδώ
Home > FAQ news > Πάταγος από τα κατάστιχα της Novartis! Οι εσωτερικές οδηγίες για τις επαφές με πολιτικούς – Ποιοι θεωρούνταν πιθανοί “σύμμαχοι” και ποιοι “καμμένοι”

Πάταγος από τα κατάστιχα της Novartis! Οι εσωτερικές οδηγίες για τις επαφές με πολιτικούς – Ποιοι θεωρούνταν πιθανοί “σύμμαχοι” και ποιοι “καμμένοι”

Σε πολυσέλιδη έκθεσή της Novartis που φέρνει στο φως το Documento, αποκαλύπτεται ότι η ελβετική πολυεθνική προχωρά στην παρακολούθηση πολιτικών προσώπων της χώρας, τα οποία μάλιστα κατηγοριοποιεί ανάλογα με το αν είναι “πιθανοί σύμμαχοι” ή όχι. Η συγκεκριμένη έκθεση που δημοσιεύει το Documento, έχει ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2017, γεγονός έχει δημιουργηθεί μόλις βγήκε στο προσκήνιο το Novartis_Gate.

Στα κατάστιχα της Novartis βρίσκονται τα περισσότερα σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα της χώρας, ενώ κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το αν θεωρούνται “σύμμαχοι” ή όχι, πχ ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρονται ως “πιθανοί σύμμαχο” (“possible allies”).

Επίσης, δίπλα στα ονόματα εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο, όπως λόγου χάρη του Άδωνη Γεωργιάδη, τονίζεται πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία επικοινωνία μαζί τους. ¨No contact¨ σημειώνεται χαρακτηριστικά δείχνοντας έτσι πως δεν θέλουν να έχουν καμία επαφή μαζί τους αφού είναι εμπλεκόμενοι.

Στα εμπιστευτικά αυτά έγγραφα, το σύνολο των μελών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης εμφανίζεται με δυο βαθμολογήσεις. Η πρώτη αφορά την απήχηση που έχει το συγκεκριμένο άτομο στην κοινωνία και η δεύτερη ο βαθμός σημαντικότητας του προσώπου αυτού για τη Novartis.

Οι λεπτομέρειες που αναφέρονται στην έκθεση, όπως πχ κομμάτια από περιφερειακές ομιλίες του Παύλου Πολάκη, αποδεικνύουν ότι η Novartis βρίσκεται συνεχώς σε «φυσική επαφή» με τα πρόσωπα που έχει υπό παρακολούθηση. Μάλιστα, στις σημειώσεις που υπάρχουν στην 68 σελίδων έκθεση αναφέρεται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ως “διαλλακτικός”, ενώ ο Παύλος Πολάκης ως “εχθρικός”.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε συγκεκριμένη αναφορά στην έκθεση της Novartis επισημαίνεται πως δεν έχει υπάρξει καμία συνάντηση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις σημειώσεις δίπλα στα κυβερνητικά πολιτικά πρόσωπα, όπου δεν γίνεται ο παραμικρός λόγος για “possible ally” ή για φιλικές σχέσεις με κάποιον.

Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω εικόνες από τα έγγραφα:

Πηγή: documentonews.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top