Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Παστούρωμα ηλιθίων (του Ιωάννη Δαμίγου)

Παστούρωμα ηλιθίων (του Ιωάννη Δαμίγου)

Περικυκλωμένοι από την αβάσταχτη επιτελική αριστεία, παρακολουθούμε την παράσταση, κλόουν και σαλτιμπάγκων πολιτικάντηδων, στην προσπάθεια τους να εξημερώσουν τα άγρια ένστικτα των υποτακτικών.

Άγρια και επιτακτικά ένστικτα για ελευθερία σκέψης, πρόσβαση στην ουσιαστική εκπαίδευση των νέων, δικαίωμα στην εργασία και όχι στην βάρβαρη εκμετάλλευση, παροχή προσφοράς στην υγεία όλων και ανάκτηση χαμένου μέρους της Δημοκρατίας.

Έχει επιβληθεί, με δικαιολογία την πανδημία, ένα παστούρωμα στον πολίτη, σε όλα τα επίπεδα ελευθερίας κίνησης του.

Tο παστούρωμα είναι μια “τεχνική” που χρησιμοποιείται σε όλη την Ελλάδα εδώ και χρόνια και αφορά το δέσιμο των ποδιών των ζώων μεταξύ τους ή του κεφαλιού με τα πόδια των ζώων προκειμένου να μην αποδράσουν από τον χώρο που φυλάσσονται.

Σε μια προσπάθεια, χιουμοριστικής αριστείας, κατηγοριοποίησαν τα νέα(:) μέτρα ως “έξυπνα”! Έξυπνα μέτρα που απευθύνονται σε νοημοσύνη ηλιθίων και μάλιστα παστουρωμένων ηλιθίων… Και υπάρχει και η δυνατότητα, από τα ΜΜΕ, λεπτομερούς ανάλυσης των έξυπνων μέτρων, μη και κάποιος παραμείνει ηλίθιος, με κίνδυνο να τιμωρηθεί με έξυπνα πρόστιμα. Επειδή η πείνα μπορεί να μετατρέψει τον ηλίθιο, σε επικίνδυνο επαναστάτη επιβίωσης, πρέπει να υποβληθεί στο βάρβαρο μέτρο του “έξυπνου” παστουρώματος.

Μηδενίζεται, έτσι, η δυνατότητα αντίδρασης και ανοίγεται το ελεύθερο πεδίο δράσης στους νόμιμους και μόνιμους ιδιοκτήτες της χώρας, να λεηλατούν, να εκδράμουν, να διασκεδάζουν, να τρωγοπίνουν ακόμα και να εμβολιάζονται εκτός σειράς.

Να επιδεικνύουν ανέμελοι και προκλητικοί την απληστία τους, την αγραμματοσύνη τους και την κακογουστιά τους, επειδή μπορούν και έτσι θέλουν. Να ασελγούν, παθιασμένα, εκδικητικά και σαδιστικά, σε φτωχούς και αδύναμους, εθισμένοι στο ψέμα και στην απάτη. Το μένος τους, αρρωστημένο, απέναντι στο νέο, στο άλλο, στην ίδια την ζωή και την ποικιλότητά της.

Αλαζόνες, σε ρόλο θεών, θεσπίζουν ωράρια αγορών, άθλησης, απαγορεύσεων και εγκλεισμών, μεθυσμένοι από την έπαρση, πρωταγωνιστικού ρόλου, αρχηγίσκοι άξεστοι λοχίες, επιβάλλουν τρόπο ζωής και σκέψης, σε παστουρωμένο λαό. Από κοντά και οι επιστήμονες λοιμωξιολόγοι,να συνδράμουν ως παρα-κτηνίατροι ασκούντες το αγροτικό τους, ευτελίζοντας την όποια επιστημοσύνη τους.

Πως καταντήσαμε παστουρωμένοι; Πολύ απλά, με λίγο σανό και λίγο καρότο, μα κυρίως γιατί σκεφθήκαμε και αντιδράσαμε σαν τα τετράποδα συμπαθή γαϊδουράκια. Μόνη διαφορά, πως τα γαϊδουράκια έχουν αυξημένη την αίσθηση υπομονής και αντοχής.

Το παστούρωμα στα ζώα έχει απαγορευθεί και τιμωρείται με πρόσφατα θεσπισμένο νόμο.

Το πολιτικό παστούρωμα επιτρέπεται εφ’ όσων είναι ανεκτό από τον ηλίθιο πολίτη, που προσφέρεται αυτοβούλως για βαριές εργασίες υποζυγίου. Άρα πρόκειται για παστούρωμα ηλιθίων.

Αλήθεια, προτιμώ την ευγενή και αθώα παρουσία ενός γαϊδαράκου, από την βλαβερή συντροφιά ενός ηλιθίου.

Leave a Reply

16 + six =

Top