Είστε εδώ

Παρουσία κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η εκδήλωση Ραγκούση για την “προοδευτική συμμαχία”! Ποια στελέχη του ΚΙΝΑΛ πήγαν και πως συγκροτεί το Μαξίμου προοδευτικό “αντι-μέτωπο” απέναντι στο “μαύρο μέτωπο” κατά της κυβέρνησης!!!

Πολιτική εκδήλωση για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του πρώην βουλευτή Γ. Ραγκούση που εκφράζει το αντιδεξιό ρεύμα στο Κίνημα Αλλαγής. Σε αυτή ήταν μίλησαν ακαδημαϊκοί και διανοούμενοι που υπερασπίζονται την ανάγκη διαλόγου κεντροαριστεράς-αριστεράς (Μουζέλης, Μοσχονάς, Σωτηρέλης), ωστόσο το πολιτικό γεγονός δεν ήταν άλλο από τις ηχηρές παρουσίες από το κυβερνητικό κόμμα στον πολυχώρο Polis, αλλά και εκείνες από το Κίνημα Αλλαγής.
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Νίκος Ξυδάκης.
Παράλληλα, από το ΚΙΝΑΛ στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός, αλλά και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κίρκος.
Όπως σημειώνει η έγκυρη Βούλα Κεχαγιά, στο news247.gr, ” Όλα δείχνουν πως η χθεσινή παρουσία πολιτικών στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης ήταν απολύτως στοχευμένη και καθόλου τυχαία. Το Μαξίμου έχει αποφασίσει να ξεκινήσει διάλογο με όσους από τον χώρο του κέντρου το επιθυμούν. Και το παρών του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού και υπουργού ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά στην εκδήλωση Ραγκούση, όπως επίσης και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, υποδηλώνει μία επιμονή του Μαξίμου στην κατεύθυνση της αναζήτησης ευρύτερων συνεργασιών στον χώρο του προοδευτικού κέντρου.
Όπως μάλιστα επισημαίνεται στο ρεπορτάζ , “Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πεπεισμένος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διεκδικήσει την νίκη στις επόμενες εκλογές και ότι επιθυμία του είναι να υπάρχουν προεκλογικώς δίαυλοι επικοινωνίας με άλλα κόμματα του προοδευτικού χώρου. Χωρίς αυτό να σημαίνει κάποιας μορφής προεκλογική συνεργασία. Για το Μαξίμου η έναρξη ενός ανεπίσημου διαλόγου με το Κίνημα Αλλαγής αρχικώς πάνω σε άξονες στους οποίους θα μπορούσε να εντοπιστεί ένας προοδευτικός τόπος θα αποτελούσε μία θετική εξέλιξη. Η πρόταση Γεννηματά για την συνταγματική αναθεώρηση εκτιμήθηκε ως μία καλή αρχή για την προσέγγιση των δύο χωρών. Όμως σύντομα το Μαξίμου συνειδητοποίησε ότι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ επεδίωξε να υποβαθμίσει την σημασία της ίδιας της πρωτοβουλίας της κάτι που επιβεβαιώθηκε προ ημερών όταν διατυπώθηκε το αίτημα για να στηθούν κάλπες σε άμεσο χρόνο.”
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εν κατακλείδι … “Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν όμως εφόσον η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν επιθυμεί τον διάλογο, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον επιδιώξει με όλους όσοι εμφανίζονται πρόθυμοι να συγκροτήσουν ένα μέτωπο απέναντι σ’ αυτό που το Μαξίμου χαρακτηρίζει ως “μαύρο μέτωπο” κατά της κυβέρνησης.”

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *