Είστε εδώ
Home > FAQ news > Παρέμβαση με νόημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που προσπαθεί να “σώσει την παρτίδα”: Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει άμεσα τα σχέδιά της!

Παρέμβαση με νόημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που προσπαθεί να “σώσει την παρτίδα”: Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει άμεσα τα σχέδιά της!

Κι ενώ όπως όλα δείχνουν η Ελληνική κυβέρνηση οδηγείται μέσα και από δικά της λάθη σε ένα δρομολογημένο “διάλογο” από Βερολίνο και Άγκυρα με … ασαφή όρια και αμφισβητούμενους όρους … για τα ελληνοτουρκικά, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσπαθεί να καλύψει το … κενό (;) του Λευκού Οίκου με μια βαρυσήμαντη παρέμβαση για το “νέο Ατίλα” της Άγκυρας, αυτή τη φορά στο ΝΑ Αιγαιο …

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι βαθύτατα ανήσυχες από την πρόθεση της Τουρκίας για έρευνα σε φυσικούς πόρους, σε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που η Ελλάδα και η Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία. Τέτοιες ενέργειες είναι προκλητικές και αυξάνουν εντάσεις στην περιοχή. Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχουν εκδώσει NAVTEX. Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τέτοια σχέδια για επιχειρήσεις που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή», τονίζεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ….

Πηγή: militaire.gr

Leave a Reply

eighteen + eight =

Top