Είστε εδώ
Home > FAQ media > Παρέμβαση ΕΣΗΕΑ για την αθλιότητα Κασιμάτη κατά της Γεννηματά: Θα εξεταστεί ο δημοσιογραφικός σχολιασμός, λέει το Πειθαρχικό

Παρέμβαση ΕΣΗΕΑ για την αθλιότητα Κασιμάτη κατά της Γεννηματά: Θα εξεταστεί ο δημοσιογραφικός σχολιασμός, λέει το Πειθαρχικό

Παρά την προσπάθεια του Στέφανου Κασιμάτη με σημερινό του άρθρο υπό τον τίτλο «ΛΥΠΟΥΜΑΙ…», να ανακαλέσει για την αθλιότητα που έγραψε για τη Φώφη Γεννηματά, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ παρενέβη και σύμφωνα με τον πρόεδρο Γιάννη Αποστολόπουλο, θα εξεταστεί «περίπτωση δημοσιογραφικού σχολιασμού για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, για τον οποίο έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις».

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «ο σεβασμός και η διακριτικότητα απέναντι σε πρόσωπα που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους ή άλλης δοκιμασίας είναι βασικός κανόνας της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. Πέρα από τη γενική αρχή του σεβασμού της μνήμης νεκρού ανθρώπου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασιμάτης όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για την αθλιότητα κατά της Φώφης Γεννηματά, αλλά προσπάθησε να βγάλει και «τρελούς» όλους όσοι βγήκαν από τα ρούχα τους με την κατάπτυστη επίθεσή του.

Στο φύλλο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου, και με τίτλο «ΛΥΠΟΥΜΑΙ…» γράφει ο Στέφανος Κασιμάτης:

«Ειλικρινά λυπούμαι για τον θόρυβο που προκάλεσε μία φράση στο σημείωμα του περασμένου Σαββάτου, διότι η επίμαχη φράση δεν είχε κατ’ ουδένα τρόπο σκοπό να θίξει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι προφανές ότι μία ακραία διατύπωση προκάλεσε ερμηνείες, που δεν απηχούσαν το περιεχόμενο όσων ήθελα να εκφράσω».

Με πληροφορίες από avgi.gr

Leave a Reply

17 + 9 =

Top