Είστε εδώ
Home > FAQ media > Παρέμβαση Εισαγγελέα για Πετράκο και δημοσιεύματα σε “Μακελειό” – “Ελεύθερη Ώρα”

Παρέμβαση Εισαγγελέα για Πετράκο και δημοσιεύματα σε “Μακελειό” – “Ελεύθερη Ώρα”

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αμφισβητούν την επικινδυνότητα του κορονοϊού και την αποτελεσματικότητα των test ενώ χαρακτηρίζουν επικίνδυνα τα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων («Μακελειό»10/11/2020, « Μακελειό» 11/11/2020, « Ελεύθερη Ώρα» 19/11/2020) καθώς και βίντεο δηλώσεων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο γνωστών προσωπικοτήτων, όπως του τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ´ εξακολούθηση καθώς και διέγερση σε ανυπακοή.

Αξίζει να θυμίσουμε πως σφοδρές αντιδράσεις είχαν δημιουργήσει οι αναφορές του Γρηγόρη Πετράκου σε βίντεο που είχε αναρτήσει, όπου και αμφισβητούσε την πανδημία του κορονοϊού.

Μάλιστα, είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί και στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Tik Talk», με την προβολή της εκπομπής όμως να «κόβεται» τελευταία στιγμή από τον Alpha.

πηγή: reader.gr

Leave a Reply

8 − 8 =

Top