Είστε εδώ
Home > FAQ news > Παραλήρημα Κυρανάκη κατά ΑΥΓΗΣ – Αριστεράς και αποστομωτική απάντηση Φίλη: Έλλειμμα ήθους, ντροπή σας! Την δημοκρατικότητα και την ιστορία της “Αυγής” θα πρέπει να σκεφτεί πολύ κάποιος πριν αποπειραθεί να τη θίξει (vid)

Παραλήρημα Κυρανάκη κατά ΑΥΓΗΣ – Αριστεράς και αποστομωτική απάντηση Φίλη: Έλλειμμα ήθους, ντροπή σας! Την δημοκρατικότητα και την ιστορία της “Αυγής” θα πρέπει να σκεφτεί πολύ κάποιος πριν αποπειραθεί να τη θίξει (vid)

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ηχηρή απάντηση στον Κωνσταντίνο Κυρανάκη ο οποίος μίλησε απαξιωτικά για την «Αυγή»

Την δημοκρατικότητα και την ιστορία της “Αυγής” θα πρέπει να σκεφτεί πολύ κάποιος πριν αποπειραθεί να τη θίξει τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις απαξιωτικές εκφράσεις του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

«Στην εκπομπή «Mega Mag» στο Μέγκα στην οποία μίλησα προ ολίγου και σε θετικό σχόλιο που έκανε πάνω στη συζήτηση ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος για τη δημοκρατική ιστορία της Αυγής, ο παριστάμενος βουλευτής της ΝΔ Κ. Κυρανάκης τόλμησε να την αμφισβητήσει με απαξιωτικές εκφράσεις. Η αμφισβήτηση της δημοκρατικότητας και της ιστορίας 70 ετών της Αυγής των Γλέζου, Κύρκου, Μπριλλάκη, Γιάνναρου, Παρασκευόπουλου, Λιναρδάτου, Χρυσοστομίδη, Εφραιμίδη, Μαυροειδή και τόσων άλλων δεν εμπίπτει φυσικά στην αρμοδιότητα του εν λόγω βουλευτή και άλλων παρομοίου πολιτικού διαμετρήματος και ήθους προσωπικοτήτων» επισημαίνει ο Ν. Φίλης.

Όπως σημειώνει, «η Αυγή έδινε αγώνες όταν τα πάντα γύρω ήταν μαύρα, κατάμαυρα, ο έλεγχος του Τύπου ασφυκτικός, η καταστολή στην ημερήσια διάταξη, η μη αρεστή αρθρογραφία τιμωρούνταν με φυλάκιση, η γνώμη (ακόμα και η ανάγνωση!) σήμαινε δίωξη, ενίοτε δε και καταδίκη σε θάνατο για «αδικήματα Τυπου» (θυμίζω ότι ο Γλέζος είχε καταδικαστεί σε θάνατο με κατηγορίες περί Τύπου, άσχετο βέβαια αν η διεθνής και εγχώρια κατακραυγή καθιστούσε τέτοιες καταδίκες αδύνατο να εκτελεστούν). Αργότερα, η Αυγή έκλεισε από την Χούντα, η περιουσία της λεηλατήθηκε και οι αναγνώστες της οδηγήθηκαν σε εξορία. Είναι καλό να τα διαβάζουν και να τα μαθαίνουν αυτά ορισμένοι πολιτικοί που νομίζουν ότι η Ελληνική Δημοκρατία γεννήθηκε σε λευκά πανιά, χωρίς αίμα, χωρίς αγώνες, χωρίς θυσίες».

«Η αμφισβήτηση της δημοκρατικότητας της Αριστεράς από τη Δεξιά δεν είναι φυσικά τίποτα καινούργιο στην πολιτική. Ούτε έχει αλλάξει στην ουσία της από το 1952 που ιδρύθηκε η Αυγή ως τις μέρες μας. Αν έχει αλλάξει, είναι κυρίως στη φρασεολογία. Έχουν υπάρξει περίοδοι που ο λόγος της σε αυτό το πολιτικό γήπεδο δείχνει να «μαλακώνει», υπηρετώντας πρόσκαιρα τακτικές επιδιώξεις. Και επειδή η ισοπέδωση δεν είναι ποτέ ακριβής: μεγάλο μέρος της Δεξιάς έχει ρίζες στο φιλελευθερισμό, έχει υπερασπιστεί τη Δημοκρατία, έχει διωχθεί από ανελεύθερα καθεστώτα όπως συνέβη επί χούντας. Σε ορισμένα στελέχη της όμως, όταν «ξύσεις» λίγο πιο βαθιά την επιφάνεια, βγαίνει η πραγματική τους εικόνα, η ευκολία με την οποία κατρακυλούν στο γνώριμο εμφυλιοπολεμικό μίσος. Και είναι λυπηρό να τα βλέπει στην κοινοβουλευτική ομάδα της σημερινής ΝΔ -είμαι σίγουρος ότι κάποια μέλη της δεν θα νιώθουν τόσο άνετα με τη συνύπαρξη» τονίζει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κατά τα άλλα, ρωτήθηκα στη διάρκεια της εκπομπής για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παραπολιτικά, για ηχογραφημένους διαλόγους της συζύγου του Π. Καμένου με αστυνομικούς. Θύμισα ότι αν υπάρχει θέμα σήμερα, αυτό στοιχειοθετήθηκε χάρη στην εντολή έρευνας και σχηματισμού φακέλου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς η διερεύνηση πρέπει να ολοκληρωθεί και να αποδοθούν ευθύνες, όπου αποδειχθεί παρανομία. Οι δημόσιοι λειτουργοί, συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να λαμβάνουν παράνομες εντολές και να τις υλοποιούν ή να συνομιλούν για υπηρεσιακά ζητήματα με αναρμόδια πρόσωπα. Αντιθέτως οφείλουν να καταγγέλλουν παρόμοιες πιέσεις. Σε αυτά τα ζητήματα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρη.

Στο μεταξύ, κατέληξε, ο κ. Χρυσοχοΐδης ας απαντήσει επιτέλους στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί, για τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς φρουρούς πολιτικού προσώπου. Είναι απαράδεκτο ότι τέτοια πράγματα συμβαίνουν και επιχειρείται να κουκουλωθούν στην εν έτει 2020 Ελληνική Δημοκρατία» υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης.

Νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ που πρόσφατα βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση μετά από ην ακραια συμπεριφορά του μέσα στην Προανακριτική, και έγινε δέκτης της αποδοκιμασίας ακόμα και των συναδέλφων του βουλευτών της ΝΔ, είχε εξαπολύσει προσβολές και ψεύδη τόσο κατά της Αυγής όσο και κατά της Αριστεράς.

«Δεν με αφορά η γνώμη σας κ. Κυρανάκη για την Αριστερά. Δεν με αφορά η γνώμη σας για μια εφημερίδα που εδώ και μισό αιώνα δίνει μάχη Δημοκρατίας και την έκλεισε η χούντα. Απαξιώνω την κουβέντα μαζί σας. Ντροπή σας.» του απάντησε on air ο Νίκος Φίλης.

Και επειδή έκανε πως δεν άκουγε ο Νίκος Φίλης επανέλαβε: «Η ΑΥΓΗ πάνω από μισό αιώνα δίνει μάχη Δημοκρατίας και την έκλεισε η χούντα. Το ακούτε αυτό ή όχι; Ή είστε τόσο μικρός και στερείστε μνήμης. Λίγο σας ξύνουμε και δείχνετε αμέσως ποιοι είστε».

Kατ. Μπρέγιαννη

Πηγή: avgi.gr

Leave a Reply

six − 6 =

Top