Είστε εδώ
Home > FAQ media > Παππάς στη ΝΔ: Θα έπρεπε να ζητάτε συγνώμη από τους 500.000 πολίτες που δεν μπορούν να δουν τηλεόραση λόγω της δικής σας απραξίας

Παππάς στη ΝΔ: Θα έπρεπε να ζητάτε συγνώμη από τους 500.000 πολίτες που δεν μπορούν να δουν τηλεόραση λόγω της δικής σας απραξίας

Μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο Φόρουμ Υλοποίησης Ψηφιακού Μερίσματος Ν. Ευρώπης και σχολίασε την κριτική που διατυπώνεται από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το θέμα αυτό πυροδότησε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον Yπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και την τομέαρχη Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων.

«Άκουσα ακατανόητα πράγματα σήμερα το πρωί» είπε ο Νίκος Παππάς και υπογράμμισε πως ασκείται κριτική αν και «τα πράγματα στο SEDDIF πήγαν πάρα πολύ καλά και θα έπρεπε να συγχαρούμε την διαπραγματευτική μας ομάδα, την ομάδα που εμείς συγκροτήσαμε για να διαπραγματευτεί τις συχνότητες τις οποίες θα αξιοποιεί η χώρα».

«Πάμε από τους 2,5 διαύλους στους 7. Και αυτό, αντί να γίνει αντικείμενο επαίνου, προς τους τεχνοκράτες οι οποίοι ξόδεψαν ώρες ατελείωτες σε διαπραγματεύσεις για να κατοχυρώσει η Ελλάδα συχνότητες και να υπάρξει οριοθέτηση σε σχέση με τις γειτονικές χώρες, γίνεται αντικείμενο φτηνής πολιτικής αντιπαράθεσης» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει, για την στάση της ΝΔ, ότι τελικά όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον διαγωνισμό για τις άδειες.

Οι συχνότητες

«Δεν ξέρω τι άλλο θα ακούσουμε! Δεν ξέρω τι άλλο θα ακούσουμε, πραγματικά! Και το λέω με μεγάλη δόση πολιτικής απογοήτευσης. Περίμενα επίπεδο στην αντιπαράθεση το οποίο δεν έχω τη χαρά να το αντιληφθώ. Η χώρα έφυγε από την αδράνεια, που επιδείχθηκε. Από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, υπήρχε πλήρης απραξία και έχουμε αυτή τη στιγμή κατοχυρώσει δικαιώματα και συχνότητες που θα αρχίσουν να αποδίδονται μετά από συντονισμό. Που σημαίνει ότι θα αρχίσουν να αποδίδονται το 2022, το 2023. Αυτά για να συνεννοούμαστε, αντί χρησιμοποιούμε φτηνούς εντυπωσιασμούς και με στόχο να καταλήγουμε πάντα στο ίδιο συμπέρασμα. Ότι δηλαδή κακώς γίνεται ο διαγωνισμός για τις άδειες…» είπε ο Νίκος Παππάς.

ΝΔ: Απόφαση κόλαφος για την κυβέρνηση

«Έχουμε μια απόφαση κόλαφο για την κυβέρνηση και τον κ. Παππά, από τη συμμετοχή στον διακρατικό οργανισμό που ολοκλήρωσε τις εργασίες του χθες» είπε η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Όταν έχει υποστεί κανείς μια τόσο μεγάλη ήττα και μετά έρχεται και άλλη και έρχεται άλλη, και άλλη ήττα, κατανοώ ότι είναι σκληρό. Εκεί οι άνθρωποι δεν κινούνται στη βάση του πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Έχουν ατζέντα. Σας είπαν ότι το φάσμα έχει πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα από αυτή που θέλατε εσείς να παρουσιάσετε και να νομοθετήσετε. Είστε υποχρεωμένος να εναρμονιστείτε. Έρχεστε και πανηγυρίζετε; Εγώ μιλάω για το κομμάτι αυτό της απόφασης. Λυπάμαι που συνεχίζετε να προσπαθείτε να περιορίσετε την ενημέρωση σε κάθε έκφανσή της».

Ν. Παππάς: Υπερασπίζεστε συμφέροντα που λυμαίνονταν τις συχνότητες

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη δουλειά που έκανε η ομάδα διαπραγμάτευσης στο SEDDIF. Είχε γίνει παλαιότερα; Δεν είχε γίνει. Αποτέλεσμα ήταν να έχουμε μείνει με 2,5 διαύλους. Και αυτή η μελέτη της Φλωρεντίας, τι να κάνουμε; Με βάση αυτούς τους 2,5 διαύλους έκανε τη μελέτη της. Πως θα γίνει; Και κατηγορείτε την κυβέρνηση, διότι εγκαίρως συνέστησε ομάδα η οποία διαπραγματεύτηκε επιτυχώς και κερδίσαμε 7 διαύλους από 2,5; Σηκώνω τα χέρια ψηλά και ελπίζω τα μισά από όσα είπατε να τα είπατε από άγνοια και όχι από σκοπιμότητα» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην κ. Ασημακοπούλου:

«Αν αυτά δεν τα λέτε από άγνοια και τα είπατε από σκοπιμότητα, λυπάμαι αλλά έχετε κεκτημένη ταχύτητα υπεράσπισης συμφερόντων τα οποία λυμαίνονται επί χρόνια τις δημόσιες συχνότητες. Δεν ξέρω αν αυτό είναι το μέτρο ανταπόκρισης στην υψηλή ευθύνη που έχετε ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως εκπρόσωποι της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα».

Η Digea

Ο Νίκος Παππάς σχολίασε και την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση για την κάλυψη των λευκών περιοχών. «Δεν έχει υπάρξει περιοχή στην Ελλάδα στην οποία δεν έχουμε γίνει μάρτυρες παραπόνων, για το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν τηλεόραση, δεν έχουν το ψηφιακό σήμα.

Και ακούσαμε πάλι γιατί δεν προχωράμε μέσω ΕΣΠΑ, ότι είχε έτοιμο πρόγραμμα η προηγούμενη κυβέρνηση. Ένα ΕΣΠΑ που υπεβλήθη δηλαδή την ημέρα που είχε προεκλογική συγκέντρωση ο κ. Σαμαράς, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές του Γενάρη του 2015! Και αυτό το πρόγραμμα ήταν έτοιμο! Και που η φιλοσοφία ήταν τα κενά που αφήσανε όσοι ήταν ανάδοχοι για την ανάπτυξη του δικτύου της τηλεόρασης, να τα καλύψουμε με ευρωπαϊκούς πόρους! Αυτή ήταν η φιλοσοφία του» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και κατηγόρησε τη Digea, «γιατί ενώ ήταν υποχρεωμένη κανονικά να έχει 256 σημεία, περιορίστηκε στα 150. Και σήμερα βουλευτές της ΝΔ καταθέτουν ερωτήσεις για την κάλυψη των λευκών περιοχών».

«Θα κάνω ένα άλμπουμ να τις μαζέψω τις ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ. Και εσείς προτείνετε να καλύψουμε την υποχρέωση του ιδιώτη, ο οποίος μέσα από ένα διαγωνισμό παρωδία, με ένα συμμετέχοντα, έγινε κύριος του δικτύου και πάει μόνο στις εμπορικά ενδιαφέρουσες περιοχές. Αυτή είναι πικρή αλήθεια» είπε ο Νίκος Παππάς απευθυνόμενος στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Έχετε πολύ μεγάλο πολιτικό θράσος. Έχετε το θράσος να μας λέτε για ένα διαγωνισμό παρωδία, τον διαγωνισμό Digea, ενώ ο διαγωνισμός σας κατέπεσε στο ΣτΕ; Μας λέτε εσείς για πλοκάμια και με κατηγορείτε ότι υπηρετώ συμφέροντα μετά τα βοσκοτόπια και τον Καλογρίτσα;» σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε ότι στις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου θα κατατεθούν στη Βουλή οι διατάξεις για την κάλυψη των λευκών περιοχών. «Να δω τότε τι θα ψηφίσουν όλοι εδώ μέσα. Δεν ζητάτε όμως συγγνώμη που 500.000 άνθρωποι δεν μπορούν να δουν τηλεόραση. Εμένα όταν με ρωτάτε, θα καταθέτω τις ερωτήσεις σας. Όταν ρωτάτε γι΄ αυτά, πρέπει πρώτα να ζητάτε συγνώμη από τους 500.000 ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν τηλεόραση» είπε ο Νίκος Παππάς, προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θα ζητάτε συγγνώμη κι εσείς προσωπικά κυρία Βούλτεψη και εσείς και οι συνάδελφοί σας, που κρατούσατε το χαρτοφυλάκιο αυτό, για τους ψηφισμένους φόρους που δεν εισπράξατε ποτέ. Για τους φόρους που ψηφίσατε και δεν καταλογίσατε. Μην με κάνετε να καταθέσω τα ανυπόγραφα. Αυτά που είχαν ετοιμάσει οι υπηρεσιακοί και τα βάζατε στο συρτάρι. Δεν υπάρχει μέτρο στο θράσος. Λυπάμαι» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top