Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Παππά θα λένε και θα κλαίνε”, αλλά αυτή τη φορά για το σωστό λόγο! Παραδοχή Λιβάνιου στη Βουλή για απολύσεις στα κανάλια και αυξήσεις σε ΕΡΤ-ΑΠΕ

“Παππά θα λένε και θα κλαίνε”, αλλά αυτή τη φορά για το σωστό λόγο! Παραδοχή Λιβάνιου στη Βουλή για απολύσεις στα κανάλια και αυξήσεις σε ΕΡΤ-ΑΠΕ

Ανοίγει ο δρόμος για μείωση του προσωπικού στα ιδιωτικά κανάλια. Όσα ανέφερε ο Θεόδωρος Λιβάνιος, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Στην παραδοχή ότι το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ ανοίγει πράγματι το δρόμο για μείωση προσωπικού στα ιδιωτικά κανάλια την ίδια ώρα που αυξάνει τις αμοιβές στην ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων προχώρησε ο αρμόδιος υφυπουργός, Θεόδωρος Λιβάνιος, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Πρώτη φορά ακούμε ότι το ποσοστό των εργαζόμενων μειώθηκε;» διερωτήθηκε ο κ. Λιβάνιος απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τις απολύσεις που δρομολογεί το νομοσχέδιο το οποίο επιτρέπει σε κάθε κανάλι εθνικής εμβέλειας να μειώσει κατά 15% το ελάχιστο προσωπικό (340 από 400) υπό την προϋπόθεση ότι θα δηλωθούν ισάριθμοι εργαζόμενοι ως απασχολούμενοι σε εταιρείες παραγωγής. «Πρέπει να υπάρχει μια πραγματικότητα, την οποία αν δεν βλέπουμε δεν θα μπορέσουμε ποτέ να δούμε τα σοβαρά προβλήματα» τόνισε στο ίδιο μήκος κύματος.

Ταυτόχρονα, όμως, παραδέχθηκε ότι στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ θα γίνουν αυξήσεις μισθών για λόγους «ανταγωνισμού». «Μέσα στην λογική του έντονα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, πρέπει να υπάρχει μία ευελιξία για ορισμένες αμοιβές ανθρώπων που είναι στην ιεραρχία της ΕΡΤ» είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ απαντώντας στην κριτική όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για «χρυσούς μισθούς» σε ΕΡΤ και ΑΠΕ. «Κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων με 1.100 ευρώ το μήνα, δεν νομίζω να βρεθεί και είναι ανταγωνιστικό το δελτίο» είπε υπερασπιζόμενος την απελευθέρωση των μισθών στα στελέχη της Δημόσιας Τηλεόρασης. Υποστήριξε επίσης ότι αυξήσεις δίνονται για να μην μετακινηθούν ικανά στελέχη της ΕΡΤ σε ιδιωτικά κανάλια.

Ως προς την έκπτωση πλέον του 98% που παρέχει το νομοσχέδιο στα κανάλια για τη δόση του 2020 (θα καταβάλλουν 50.000 ευρώ έναντι 3,5 εκατ. ευρώ εάν παρουσιάσουν αντίστοιχα έξοδα για πρόγραμμα και επενδύσεις) ο κ. Λιβάνιος τόνισε ότι γίνεται για να υποστηριχθεί «ο κλάδος και οι θέσεις εργασίας». Καταλόγισε, μάλιστα, στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δικαιούται να μιλά για «δωράκια» στα κανάλια από τη στιγμή που προεκλογικά η κυβέρνησή του μείωσε το φόρο διαφήμισης για τους τηλεοπτικούς σταθμούς από το 20% στο 5%.

Πηγή: ieidiseis.gr

Leave a Reply

three × four =

Top