Είστε εδώ

Πανάκριβο το … “41 τάκατο”! Μόνο … μισό δις (500 εκ ευρώ) “καπέλο” αισχροκερδειας πλήρωσαν παραπάνω οι Έλληνες το 8μηνο στα σούπερ μάρκετ

Δεν αυξήθηκε η κατανάλωση … οι τιμές εκτοξεύθηκαν και η αισχροκέρδειας με τις πλάτες της κυβέρνησης!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Circana από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο οι πωλήσεις σε αξία αυξήθηκαν κατά 9,88% ενώ ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε κατά μόλις 1%.

Με απλά λόγια από 5,326 δις. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, φέτος πληρώσαμε 5,85 δισ. ευρώ ή 524 εκατ. ευρώ παραπάνω που βέβαια βγήκαν από τις τσέπες μας.

Και οι τσέπες μας δεν ήταν πιο πλούσιες φέτος, αν μάλιστα σκεφτείς πως πληρώσαμε περισσότερα για ενέργεια (ηλεκτρικό, καύσιμα). Γενικά όλα πήραν τα πάνω τους.

Την ίδια ώρα, το μερίδιο των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας σε αξία το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένων και των πωλήσεων της Lidl Hellas, διαμορφώθηκε στο 26,2% από 25,5% το αντίστοιχο διάστημα του 2022 με τον ρυθμό ανάπτυξης να είναι 12,9%, όταν την ίδια ώρα στα επώνυμα ο ρυθμός ανάπτυξης είναι 8,8%.

Στα τρόφιμα μάλιστα, το μερίδιο των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας είναι ελαφρώς υψηλότερο στο 26,6% από 26,1% το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Πάντως καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του συγκεκριμένου περιβάλλοντος έπαιξε και ο τουρισμός καθώς μία προσεκτική ματιά στις περιοχές καταγράφει διακυμάνσεις.

Για παράδειγμα, στην Κρήτη, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 17,8%, στην Πελοπόννησο 11,5%, κατά 8,7% στην Κεντρική Ελλάδα όσο και στη Θεσσαλονίκη και 10,8% στη Βόρεια Ελλάδα.

Η Circana δεν δίνει στοιχεία για Κυκλάδες, Ιόνιο, Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *