Είστε εδώ
Home > FAQ news > Παλιρροϊκό κύμα ξεσήκωσε η Σοφία Μπεκατώρου: Και η Κύπρια Ολυμπιονίκης Άντρη Ελευθερίου κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα του αθλητισμού 

Παλιρροϊκό κύμα ξεσήκωσε η Σοφία Μπεκατώρου: Και η Κύπρια Ολυμπιονίκης Άντρη Ελευθερίου κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα του αθλητισμού 

Συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου Έμιλυ Γιολίτη είχε την Τετάρτη η Κύπρια αθλήτρια και Ολυμπιονίκης Άντρη Ελευθερίου, μετά από πρόσκληση της Υπουργού, για συζήτηση των αναφορών της αθλήτριας σε ΜΜΕ για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα του αθλητισμού, πριν από μερικά χρόνια.

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, η κα Ελευθερίου, μετά από συζήτηση με την Υπουργό, προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία για την κακοποίηση που δέχτηκε.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως συνεχάρη την κα Ελευθερίου για το θάρρος που επέδειξε και τη διαβεβαίωσε ότι τόσο η Πολιτεία, όσο και η ίδια προσωπικά θα την στηρίξουν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Διαβεβαίωσε, επίσης, για την αποφασιστικότητα της Πολιτείας και της ίδιας προσωπικά να πατάξουν τέτοια φαινόμενα από όπου κι αν προέρχονται.
Η Υπουργός απεύθυνε κάλεσμα προς όλες τις γυναίκες που υπέστησαν βία να προχωρήσουν σε καταγγελία, χωρίς να φοβούνται, σημειώνοντας πως έχει σημειωθεί πολλή πρόοδος στον τρόπο που αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους καταγγελίες.

Η κα Γιολίτη υπενθύμισε τέλος πως στην Αστυνομία της Κύπρου λειτουργούν Ειδικά Κλιμάκια που ασχολούνται με τέτοιου είδους υποθέσεις, το Σπίτι της Γυναίκας, καθώς και ο ΣΠΑΒΟ.

πηγή: news247.gr

Leave a Reply

5 × 3 =

Top