Είστε εδώ
Home > FAQ news > Πάλι οι πολίτες και η οικονομία θα την πληρώσουν! Ο Γεραπετρίτης μετά το “τάιμ άουτ” στα μέτρα για να μην έχουν πολιτικό κόστος από τα Θεοφάνεια, προαναγγέλλει νέο αυστηρότερο λοκντάουν! (μέχρι να “παγώσει … ο ήλιος”!)

Πάλι οι πολίτες και η οικονομία θα την πληρώσουν! Ο Γεραπετρίτης μετά το “τάιμ άουτ” στα μέτρα για να μην έχουν πολιτικό κόστος από τα Θεοφάνεια, προαναγγέλλει νέο αυστηρότερο λοκντάουν! (μέχρι να “παγώσει … ο ήλιος”!)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αιφνιδιαστικών περιοριστικών μέτρων αφήνει τώρα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αφότου πρώτα η κυβέρνηση φρόντισε να κάνει το χατίρι της Εκκλησίας ανοίγοντας τους ναούς τα Θεοφάνεια ενώ οι ειδικοί μιλούν για ένα τρίτο κύμα με το οποίο θα έρθει αντιμέτωπη η χώρα τις επόμενες ημέρες.

Το άφησε ανοιχτό ο Γιώργος Γεραπετρίτης, το επιβεβαίωσε ο Βασίλης Κικίλιας επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση σύρεται πίσω από τις εξελίξεις στην πανδημία του κορονοϊού και αποφασίζει οχι με βάση την προστασία της υγείας των πολιτών αλλά … την προστασία της ίδιας από το πολιτικό κόστος.

( Διαβάστε: Άγριο “δούλεμα” Μητσοτάκη … με την υγεία του λαού! “Βόμβα” από τον εκπρόσωπο της ΔΙΣ: Επιδείξαμε ανυπακοή με την ανοχή της κυβέρνησης )

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ το πρωί της Πέμπτης, αναφέροντας ότι το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό και δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων, θα το πράξουμε εάν είναι αναγκαίο”.

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή δεν το ενέκρινε και πρότεινε το σταδιακό άνοιγμα, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα.

Για το λιανικό εμπόριο σχολίασε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης έκτος, από την ερχόμενη Δεύτερα, ωστόσο αυτό θα το κρίνει η επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες, ενώ σχετικά με τα ψώνια με ραντεβού στα καταστήματα, διευκρίνισε πως “δεν είμαστε σε αυτή τη φάση ακόμα, πρέπει να δούμε πως θα πάνε τα σχολεία”.

Σχετικά με την Εκκλησία, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε πως οι ρόλοι κράτους και εκκλησίας είναι πολύ διακριτοί, ενώ υπογράμμισε πως “είμαστε στην ίδια πλευρά” και ότι όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση.

“Η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο”, επεσήμανε, σημειώνοντας πως ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης και έχουν διαρκή επικοινωνία.

Σχετικά με όσα έγιναν ανήμερα των Θεοφανείων, με την απόφαση της κυβέρνησης να μείνουν κλειστοί οι ναοί και την απόκλιση της Εκκλησίας, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι υπήρξε ενημέρωση της Εκκλησίας και για αυτό το λόγο είχε επιτρέψει την ατομική προσευχή.

Πηγή: news247.gr

Leave a Reply

15 + 8 =

Top