Είστε εδώ
Home > FAQ news > Παίρνει σειρά η Μενδώνη μετά τον Ταραντίλη; Πήρε πάνω της τον διορισμό Λιγνάδη: “Ήταν δική μου επιλογή” (vid)

Παίρνει σειρά η Μενδώνη μετά τον Ταραντίλη; Πήρε πάνω της τον διορισμό Λιγνάδη: “Ήταν δική μου επιλογή” (vid)

«Ήταν δική μου επιλογή» είπε για τον κατηγορούμενο για βιασμό κατά συρροή και προκάλεσε περαιτέρω το κοινό περί δικαίου αίσθημα κρίνοντας ότι ο διορισμός του «σκηνοθέτη – ηθοποιού» δεν ήταν σκάνδαλο..

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της Σίας Αναγνωστοπούλου στην Ολομέλεια, η υπουργός απέφυγε να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για μικροπολιτική εκμετάλλευση και ανέλαβε την ευθύνη του διορισμού για να σταματήσει η φθορά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα φαίνεται να προετοιμάζει το έδαφος, με την ανάληψη της ευθύνης για την υπόθεση Λιγνάδη, και για την δική της ενδεχομένως αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα ως κίνηση εκτόνωσης …

«Λέτε, λοιπόν, ότι ήταν σκάνδαλο ο διορισμός του Λιβαθινού και του Αναστασάκη; Υποθέτω πως όχι. Άρα, συμφωνείτε πως δεν ήταν ούτε ο διορισμός Λιγνάδη γιατί έγινε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο» είπε και επικαλέστηκε τυχόν ενστάσεις των υποψηφίων και ακύρωση της προκήρυξης που κατήργησε για να διορίσει τον προφυλακιστέο «θεατράνθρωπο».

Πιο αναλυτικά η υπουργός πολιτισμούς δήλωσε πως δική της επιλογή ήταν ο ορισμός του Δημήτρη Λιγνάδη στη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου υπογραμμίζοντας ότι αυτός έγινε με αξιοκρατικά καλλιτεχνικά κριτήρια και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε καμία αντίρρηση από κανέναν ότι έγινε ο ορισμός.

Παράλληλα, αντέκρουσε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρήθηκε συγκάλυψη της υπόθεσης τονίζοντας ότι πέντε ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών του Νίκου Σ. ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε φύγει από τη θέση του.

Η κ. Μενδώνη ανέλαβε, παράλληλα, την ευθύνη του επικοινωνιακού, όπως είπε, λάθους που έκανε στον χειρισμό της υπόθεσης.

«Εγώ το λάθος μου το αναγνώρισα» επικαλείστε την συνέντευξη τύπου που είχα μια ατυχή στιγμή. Όμως αποφασίστε ή προσπάθησα να τον συγκαλύψω ή προσπάθησα να το καταδικάσω τον κ. Λιγνάδη, και συνέχισε, «άκουσα βουλευτή να λέει ότι γνωρίζαμε εδώ και χρονιά τι συνέβαινε.

1.5 χρόνο γιατί δεν έγινε μια ερώτηση στη βουλή γιατί δεν με πηρέ κάνεις τηλέφωνο οχι για έμενα, αλλά για να προστατευτεί το εθνικό θέατρο
Γιατί αυτοί που δεν μίλαγαν αλλά γνώριζαν , εγκαλούν έμενα που δεν γνώριζα;

Εδώ είμαι για να συζητήσουμε ότι θέλετε. Για ό,τι θέλετε να συζητήσουμε πολιτικά, μη μετατρέψουμε ένα σοβαρό θέμα σε μια λασπολογία. Η χυδαιότητα οι θεωρίες συνομωσίας δεν οδηγούν πουθενά. Δεν θα ήθελα τα θύματα να δουν το δικό τους βίωμα να μπαίνει σε πολιτικές εκμεταλλεύσεις. Όχι «πολιτικάντικα» παιχνίδια στα τραύματα αθώων ψυχών.

Να θέσουμε πλαίσιο και να βάλουμε οροί σε έχουν δύναμη και ισχύ. Να συζητήσουμε τα μέτρα που πρότεινε ο Πρωθυπουργός σε κλίμα πολιτικής σύμπνοιας».

Απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ η κ. Μενδώνη αντέτεινε πως το 2018 ο κ. Λιγνάδης ήταν καλεσμένος του προέδρου της Βουλής για εκδήλωση του Νέλσον Μαντέλα. Το δικό σας κόμμα τον κάλεσε στην ευρωβουλή για να μιλήσει για πολιτισμό. Το 2020 έπαιζε σε παράσταση με τον κ. Λιγνάδη η δική σας υπουργός Πολιτισμού κυρία Κονιόρδου. Αν σας ρωτούσαμε αν γνωρίζατε την δράση του κ. Λιγνάδη όταν τον καλούσατε σε αυτές τις εκδηλώσεις τι θα μας λέγατε; Ότι δεν γνωρίζατε και θα έχετε δίκιο. Όπως δεν γνωρίζαμε και εμείς».

Απαντώντας αναλυτικά στην αποπομπή του κ. Λιγνάδη, η Λίνα Μενδώνη είπε , «Όταν γνώρισα έπραξα αυτό που έπρεπε. Στις 18:20 δημοσιεύεται η σοκαριστική μαρτυρία του Νίκου Σ. Και 5 ώρες μετά είχε φύγει από την θέση του. Για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς έχω αναλάβει τις ευθύνες μου. Αυτό λέγεται συγκάλυψη; Η κυβέρνηση αυτή δεν συγκαλύπτει. Το έδειξαν οι χειρισμοί με την κυρία Μπεκατώρου. Το δείχνουν οι θεσμικές πρωτοβουλίες πρωθυπουργού για το θέμα» συμπλήρωσε η υπουργός Πολιτισμού.

Πηγή: documentonews.gr / parapolitika.gr

Leave a Reply

three − 3 =

Top