Είστε εδώ

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση από τη Ρένα Δούρου: “Η ιστορία με τον κ. Φλώρο είναι υπονόμευση του στρατεύματος”

Με σκληρό τρόπο επιτίθεται, μιλώντας στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τόσο για την διαχείριση της κηδείας του έκπτωτου μονάρχη, όσο όμως και για το σκάνδαλο των υποκλοπών για την παράταση της θητείας του Κωνσταντίνου Φλώρου στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, η Ρένα Δούρου, μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Δύναμη ζωής».

Η Ρένα Δούρου έκανε λόγο για μία κηδεία «που δεν ήταν ακριβώς επίσημη αλλά ήταν δημόσια». «Είδαμε μία υβριδική κηδεία, η κυβέρνηση επέλεξε να προσβάλει την μνήμη και την νοημοσύνη μας», συνέχισε, για να προσθέσει ότι «είχαμε διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την διαχείριση της κηδείας ενός ιδιώτη, ενώ έως τώρα δεν είχαμε διυπουργική σύσκεψη για την τραγική έλλειψη φαρμάκων». Η κυβέρνηση παραδόθηκε αμαχητί στην όποια φιλοβασιλική πτέρυγα της ΝΔ, είπε η Ρένα Δούρου  που κατηγόρησε εν γένει την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά ότι ποντάρει στον ιστορικό αναθεωρητισμό. Δε γίνεται γαλάζιοι βουλευτές που αποκαλούν εθνάρχη τον Κωσταντίνο Καραμανλή και απαιτούν το ίδιο κι από εμάς να πηγαίνουν στην κηδεία του έκπτωτου μονάρχη, κατέληξε επί του θέματος το μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε ό,τι αφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών, η Ρένα Δούρου επέμεινε ότι η ευημερία προϋποθέτει ισχυρούς θεσμούς και συμπλήρωσε ότι ακόμη κι αν κάποιος μπορούσε να την πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει ούτε μία ψήφο ασκώντας αντιπολίτευση για τις υποκλοπές, εκείνη συνεχίζει να πιστεύει ότι ορθώς το κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί την κριτική που ασκεί για το θέμα.

«Σε χώρες με αδύναμους θεσμούς, η διολίσθηση στην διαφθορά είναι κάτι που αφορά το βιοτικό μας επίπεδο, πρόσθεσε η Ρένα Δούρου, η οποία κληθείσα να σχολιάσει την παράταση της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, διερωτήθηκε «πώς θα σταθεί στο στράτευμα με μία τόσο μεγάλη σκιά, γιατί η κυβέρνηση θέλει τον αρχηγό εκβιαζόμενο, γιατί ο ίδιος δεν θέλει να μάθει την αλήθεια, γιατί δεν παραιτείται». «Η ιστορία με τον κ. Φλώρο είναι υπονόμευση του  στρατεύματος», σημείωσε η Ρένα Δούρου.

Σε ό,τι αφορά στην εκδήλωση που διοργανώνει η περιφερειακή παράταξη «Δύναμη ζωής» την ερχόμενη Δευτέρα, η Ρένα Δούρου υπενθύμισε ότι όλα ξεκινούν από την αυτοδιοίκηση και ότι η αυτοδιοίκηση καλείται να υλοποιήσει τους εθνικούς νόμους.  «Η νεοδεξιά απεχθάνεται την τοπική αυτοδιοίκηση και την απαξιώνει όταν δεν μπορεί να την ελέγξει», συνέχισε, κατηγορώντας τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη ότι χρεοκόπησε την Περιφέρεια Αττικής και αποκαλύπτοντας ότι διαλύει συμβάσεις ακόμη και για αντιπλημμυρικά έργα. Το 2023 είναι έτος αυτοδιοικητικό, υπενθύμισε η Ρένα Δούρου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *