Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Ό,τι και να σκαρφιστούν για αντιπερισπασμό Σαμαράς και ΝΔ το ερώτημα γιατί παρέπεμψε με “ραβασάκι” το Φρουζή στο Σταϊκούρα παραμένει

“Ό,τι και να σκαρφιστούν για αντιπερισπασμό Σαμαράς και ΝΔ το ερώτημα γιατί παρέπεμψε με “ραβασάκι” το Φρουζή στο Σταϊκούρα παραμένει

Με μία σκληρή ανακοίνωση κατά της ΝΔ και του Σαμαρά, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντά στα όσα ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της για “Κλουζώ του ΣΥΡΙΖΑ” και δήθεν “συμπτώσεις” στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα το Νοέμβριο του 2013 για απόσυρση τροπολογίας της τότε κυβέρνησης της ΝΔ με ανάλογο του Φρουζή.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, πρόκειται για “αξιοθρήνητη προσπάθεια της ΝΔ και του κ.Σαμαρά να πείσουν όχι πως οι ίδιοι δε φέρουν βαρύτατες ευθύνες –τουλάχιστον πολιτικές προς το παρόν – για το σκάνδαλο Novartis, αλλά πως όλοι είναι ίδιοι με αυτούς“.

“Επειδή επιδεικνύουν δυσκολία αντίληψης , τους επαναλαμβάνουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ορθώς καταψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου το 2013, διότι το μόνο που έκανε ήταν να μετακυλήσει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης στους ασφαλισμένους, χωρίς να χάνουν ούτε ένα ευρώ τα αγαπημένα τους επιχειρηματικά συμφέροντα” συνεχίζει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι “ο Αλέξης Τσίπρας από το 2013 καλούσε σε διάλογο, εάν πραγματικά η τότε κυβέρνηση είχε στόχο τη μείωση της δαπάνης και ενδιαφερόταν για την εξασφάλιση επάρκειας σε φάρμακα και προειδοποιούσε πως «αν η κυβέρνηση επιμείνει στην ψήφιση της τροπολογίας», αυτό «θα σημαίνει ότι μόνος της στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα». Σήμερα, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας”.

Ό,τι και να σκαρφιστούν για αντιπερισπασμό, το ερώτημα γιατί ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε με «ραβασάκι» τον κ. Φρουζή στον «ταμία» του Κράτους, Χρήστο Σταϊκούρα παραμένει. Και αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να απαντήσουν“, καταλήγει η ανακοίνωση.

Leave a Reply

Top