Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Όταν το δελτίο του Star υποκαθιστά την Ομάδα Αλήθειας (vid)

Όταν το δελτίο του Star υποκαθιστά την Ομάδα Αλήθειας (vid)

Ποιος να το φανταζόταν ότι το δελτίο ενός τηλεοπτικού σταθμού και μάλιστα αδειοδοτημένου θα ξέπεφτε σε επίπεδο διαδικτυακού τρολ.

Ύφος και ήθος της “περίφημης” Ομάδας Αλήθειας που έχει ξεπηδήσει από τα υπόγεια της Συγγρού αρχικά και του Μοσχάτου τώρα θύμισε το δελτίο ενός υποτιθέμενου ανεξάρτητου ενημερωτικού σταθμού και πιο συγκεκριμένα του καναλιού Star στον τρόπο που παρουσίασε μία από τις πολλές διαδικτυακές καμπάνιες ενημέρωσης για τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Αττικής.

Κι ενώ είχε προηγηθεί το παρόμοιο unfair από τον, ομόσταβλο πολιτικά του Star, ΣΚΑΙ, με συνέπεια η Περιφέρεια Αττικής να αποστείλει ενημερωτικό δελτίο σε όλα τα κανάλια με τo οποίo παρουσίαζε τα προηγούμενα 19 βιντεάκια με τον τίτλο “This is not fake news” τα οποία περιλαμβάνουν το καθένα από ένα έργο της σημερινής περιφερειακής αρχής, το Star προκειμένου να εκτελέσει το δικό του συμβόλαιο δολοφονίας χαρακτήρα εναντίον της Ρένας Δούρου παρουσίασε στους άμοιρους τηλεθεατές του το προτελευταίο βίντεο (19ο στη σειρά) ως το πρώτο προεκλογικό σποτ, στην προσπάθεια της Ρένας Δούρου να αντιστρέψει το δήθεν εις βάρος της κλίμα.

Και να ήταν μόνο αυτό…ο αρχισυντάκτης στο δημοσιογραφικό επιτελείο αλλά και το προσωπικό που εργάζεται στο δελτίο του καναλιού προχώρησαν στο απίστευτο unfair να μοντάρουν στις σκηνές όπου παρουσιάζεται το αθλητικό έργο που έχει κάνει η Περιφέρεια στιγμιότυπα από τις τραγωδίες στο Μάτι και στη Μάνδρα, βγάζοντας μάλιστα την ετυμηγορία ότι όπως το συγκεκριμένο αθλητικό έργο είναι έργο της Περιφέρειας άλλο τόσο έργο της περιφέρειας ήταν οι πλημμύρες στη Μάνδρα και η φωτιά στο Μάτι.

Και αναρωτιέται κανείς ποια δημοσιογραφική δεοντολογία υποκαθιστά την έρευνα της δικαιοσύνης, βγάζοντας και σερβίροντας εν είδει πλύσης εγκεφάλου στους τηλεθέατές την ετυμηγορία πριν από αυτήν. Προφανώς στο μυαλό των συντελεστών του συγκεκριμένου δελτίου η διάκριση των εξουσιών γίνεται χυλός και περιορίζεται σε ένα μόνο πεδίο. Σε εκείνο της μονταζιέρας.

Με τέτοια δελτία ζωή σε λόγου μας (και με το…σημάδι του Ζορό στην ενημέρωσή μας)

Leave a Reply

Top