Είστε εδώ

Όταν οι Σέρρες υποδέχθηκαν τον Αλέξη Τσίπρα με το Bella Ciao και ο θρασύτατος Καραμανλής του … Μητσοτάκη που ξέχασε την τραγωδία στα Τέμπη σε τρεις μέρες, αλλά θυμήθηκε τους Μακεδονομάχους

Το θράσος του μικρού Καραμανλή …χτυπάει κόκκινο!

Με αγκαλιές και φιλιά υποδέχτηκαν οι κάτοικοι των Σερρών τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μίλησε στους πολίτες την Τρίτη (2/5) λίγες μέρες πριν τις επερχόμενες εκλογές.

Κόσμος έσπευσε να χαιρετήσει εγκάρδια τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος με την σειρά του τους έδωσε το χέρι και δέχτηκε τις θερμές αγκαλιές τους.

Την ώρα που έφτασε έπαιζε το κομμάτι Bella Ciao και πολλοί κυμάτιζαν σημαίες με το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δίνοντας παλμό πολιτικής αλλαγής, ενώ άλλοι του φώναζαν «να’ τος, να ‘τος ο πρωθυπουργός».

Ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται την αγκαλιά κάποιου πολίτη που πήγε στην ομιλία του στις Σέρρες
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας χαιρετά έναν παππούλη στις Σέρρες ανάμεσα σε κόσμο που πήγε στην ομιλία του
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας ανάμεσα στον κόσμο δίνει το χέρι σε κάποιον πριν την ομιλία του στις Σέρρες
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Σήμερα εδώ στις Σέρρες αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχουν απόρθητα κάστρα. Σήμερα εδώ στις Σέρρες αποδεικνύουμε ότι έφτασε η ώρα της αλλαγής, έφτασε η ώρα να πούμε ως εδώ, ως εδώ με την ακρίβεια, ως εδώ με την απαξίωση, με τη στοχοποίηση, ως εδώ με την αισχροκέρδεια, ως εδώ με την οικογενειοκρατία, ως εδώ με την αδικία.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτή την υποδοχή και κυρίως να σας ζητήσω να δώσουμε μαζί τις μέρες που απομένουν μέχρι την κάλπη αυτόν τον καλό τον ωραίο αγώνα για να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματα, να βάλουμε μπροστά τη ζωή μας, την προοπτική αυτού του τόπου. Είμαι ευτυχής και περήφανος που αυτόν τον αγώνα θα τον δώσω και εγώ προσωπικά από το νομό Σερρών ως υποψήφιος στο νομό» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του.

Ο Αλέξης Τσίπρας στις Σέρρες

Οι 3+1 λόγοι που κατεβαίνει στις Σέρρες

«Είμαι ευτυχής και περήφανος που αυτόν τον αγώνα θα τον δώσω και εγώ προσωπικά από το νομό Σερρών ως υποψήφιος στο νομό» είπε ακόμα και συνέχισε: «Θέλω να σας εξηγήσω τους 3 + 1 σημαντικούς λόγους που αποφάσισα μία από τις υποψηφιότητες μου να είναι εδώ στις Σέρρες.

 • Ο πρώτος λόγος είναι ότι πιστεύω βαθιά πως δεν υπάρχουν Ελλάδες δύο ταχυτήτων. Πιστεύω βαθιά ότι η περιφέρεια αξίζει να έχει ίσα ή και περισσότερα δικαιώματα στην ανάπτυξη αυτού του τόπου.
 • Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ότι δίνω και δίνουμε, παρά το όργιο της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας, ιδιαίτερη αξία στη Μακεδονία μας και στους νομούς της και για αυτό επέλεξα τη συμμετοχή μου σε ένα νόμο της Μακεδονίας.
 • Ο τρίτος λόγος είναι ότι μπορεί οι Σέρρες και ο νομός σας να έχει το όνομα, αλλά δεν του έχει γίνει καμία χάρη 4 χρόνια τώρα. Ίσα-ίσα είναι ένας νομός που έχει απαξιωθεί μέσα στην ανεργία, στην ακρίβεια, στην εγκατάλειψη.
 • Ο τέταρτος λόγος είναι διότι πιστεύω ότι είναι άδικο για τους Σερραίους να θέλουν κάποιοι ο Σερραϊκός λαός να είναι αυτός που θα ξεπλύνει τη μεγάλη τραγωδία, ένα έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί, την τραγωδία των Τεμπών. Είναι άδικο ο Σερραϊκός λαός και ο νομός σας να μνημονεύεται σε αυτές τις εκλογές σε σχέση με τον Καραμανλή τον Τεμπών. Τιμώ τους συντηρητικούς ψηφοφόρους και τιμώ και την οικογένεια την πολιτική, αυτή που έχει δώσει σημαντικά πράγματα στον τόπο. Όμως η οικογενειοκρατία ορισμένες φορές- και αυτό είναι διδακτικό για κάθε πολίτη ότι κι αν ψηφίζει- η οικογενειοκρατία μπορεί να μας οδηγήσει σε καταστάσεις που δεν είναι μόνο βαθιά συντηρητικές και άδικες, αλλά και επικίνδυνες. Διότι όταν κάποιος με μόνο εφόδιο το επώνυμό του αναλαμβάνει θέσεις ευθύνης και διαχειρίζονται ανθρώπινες ζωές αυτή η συνθήκη της οικογενειοκρατίας μπορεί να καταστεί επικίνδυνη, όχι μόνο βαθιά συντηρητική και άδικη».
 • Θρασύτατη απάντηση από τον παραιτηθέντα Καραμανλή

  Με περίσσεια θράσους και ενώ η οργή είναι ακόμα νωπή για το έγκλημα των Τεμπών ο βουλευτής της Ν.Δ. απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγορώντας τον για «πολιτικό καιροσκοπισμό».

  «Σήμερα στις Σέρρες ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι ανήκουμε σε δύο διαφορετικούς κόσμους, εκφράζουμε διαμετρικά αντίθετες πολιτικές αντιλήψεις και αξίες.

  Από τη μια πλευρά η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα και από την άλλη ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και ο λαϊκισμός. Από τη μια ο δρόμος της σταθερότητας και της προόδου μέσα στην Ευρώπη και από την άλλη η οπισθοδρόμηση και οι επικίνδυνοι πειραματισμοί με το μέλλον της χώρας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Κ. Αχ. Καραμανλής.

  Και συνεχίζει με το γνωστό αφήγημα κινδυνολογίας με αναφορές στην περίοδο του 2015: «Δεν ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του έπαιξαν κορώνα γράμματα τη μεγαλύτερη κατάκτηση των Ελλήνων στη μεταπολίτευση, την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, την οποία σχεδίασε και έφερε σε πέρας ο αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής».

  Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί: «Δεν ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας, που τώρα επέλεξε τη Μακεδονία για να πολιτευθεί, είναι εκείνος που με περισσή ευκολία υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών.

  Δεν ξεχνάμε ότι λίγο πριν χάσει τις εκλογές του 2019 αποφάσισε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για να ξαναβυθίσει τη χώρα σε αστάθεια».

  «Η επιλογή λοιπόν είναι ξεκάθαρη: προχωράμε μπροστά στην πρόοδο και τη σταθερότητα ή γυρίζουμε πίσω στις περιπέτειες» είπε.

  «Και κάτι πιο προσωπικό: η απόφαση του κ. Τσίπρα να εξαπολύσει επίθεση εναντίον μου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικού καιροσκοπισμού.

  Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης είναι έννοια άγνωστη για τον κ.Τσίπρα. Όπως άγνωστος του είναι και ο σεβασμός στους πολίτες των Σερρών.

  Έρχεται τώρα, μετά από χρόνια αδιαφορίας στην πόλη των Σερρών, να μας υποδείξει με διχαστικό τρόπο ότι πρέπει να ρίξουμε το κάστρο.

  Θα ήθελα να πληροφορήσω τον κ. Τσίπρα ότι πράγματι οι Σέρρες είναι κάστρο της Δημοκρατίας.

  Κάστρο της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, όπως την όρισε ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, που ξεκίνησε από αυτόν εδώ τον τόπο.

  Κάστρο της ελεύθερης επιλογής.

  Αυτήν την ελεύθερη επιλογή θα εκφράσουν στις 21 Μαΐου οι πολίτες των Σερρών.

  Και θα δώσουν στον κ. Τσίπρα ηχηρή απάντηση», δήλωσε ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Πηγή: avgi.gr / efsyn.gr

Μια σκέψη στο “Όταν οι Σέρρες υποδέχθηκαν τον Αλέξη Τσίπρα με το Bella Ciao και ο θρασύτατος Καραμανλής του … Μητσοτάκη που ξέχασε την τραγωδία στα Τέμπη σε τρεις μέρες, αλλά θυμήθηκε τους Μακεδονομάχους

 1. Ας αφήσει στην άκρη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και να μας πει για τις δικές του ανδραγαθιες ο ελεηνος και τρισαθλιος και ας αφήσει ήσυχο και το λαό των Σερρών που τους έχει παραμελήσει εντελώς και τους έχει ντροπιασει. ΝΤΡΟΠΉ ΚΑΙ ΑΊΣΧΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΆΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *