Είστε εδώ

Όταν ο θείος πήγε επίσκεψη στον ανιψιό…

Αν κανείς δεν γνώριζε, μπορεί και να έβρισκε τις εικόνες ακόμη και συμπαθητικές. Και γιατί όχι άλλωστε. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, για να τον ξεναγήσει ο τελευταίος στο ξενοδοχείο που έχει ανοίξει για να φιλοξενήσει πρόσφυγες. Τι πιο αθώο; Τι πιο φυσιολογικό; Να ενημερωθεί ήθελε ο άνθρωπος.
Σωστό. Αρκεί να έχει κανείς μόλις προσγειωθεί από τον Άρη. Και να μην γνωρίζει τη στενότατη συγγενική σχέση μεταξύ Κούλη και Κωστάκη. Να μην γνωρίζει ότι ο Κωστάκης Μπακογιάννης είναι γιός της Ντόρας Μπακογιάννη και άρα ανιψιός του αρχηγού της ΝΔ. Να μην γνωρίζει δηλαδή ότι ο θείος, πήγε επίσκεψη στον ανιψιό του στο Καρπενήσι…
Η εικόνα αλλάζει αρκετά, δεν συμφωνείτε;
Η οικογενειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο. Και παράλληλα η αποθέωση της υποκρισίας, όλων εκείνων που στα κανάλια μετέδωσαν απλά την… είδηση (ο Θεός να την κάνει), αφήνοντάς την ασχολίαστη, χωρίς να επισημάνουν έτσι, για τα μάτια του κόσμου, τη συγγένεια.
Κάτι παρεμφερές συνέβαινε όταν πρωτο-εξελέγη ο Κούλης στην αρχηγία της ΝΔ και στα πάνελ καλούσαν, την καθηγήτρια οικονομολόγο Αντιγόνη Λυμπεράκη, κόρη της αδελφής του Μητσοτάκη να…. σχολιάσει το γεγονός.
Και πάλι οι δημοσιογράφοι απέκρυπταν τη συγγένεια. Όπως άλλωστε κάνουν και σήμερα. Δρουν ενοχικά, αποσιωπώντας συγγενικούς δεσμούς, που όλως τυχαίως αφορούν μία οικογένεια. Την ίδια.
Τυχαίο; Απολύτως…
Φανταστείτε μόνο στη θέση της Οικογένειας, να ήταν μία άλλη. Η οικογένεια Τσίπρα για παράδειγμα.
Οι ίδιοι αμνησιακοί θα είχαν – και μήπως δεν το έχουν ήδη κάνει; – ξεσκίσει τα μέλη της…
Ηθικόν δίδαγμα: Δεν είναι όλες οι οικογένειες ίδιες. Ούτε και οι δημοσιογράφοι. Ευτυχώς.
Δήγμα Ουρσουλίνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *