Είστε εδώ
Home > FAQ news > Όταν ο μικρός Κυριάκος ανακαλύπτει την Ψηφιακή Πολιτική ! ( Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα …)

Όταν ο μικρός Κυριάκος ανακαλύπτει την Ψηφιακή Πολιτική ! ( Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα …)

Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος! Με το στόμα ανοιχτό, έμειναν οι συναδελφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ, το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, κατα τη διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Thessaloniki Summit 2018, όταν τον άκουσαν, λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του, να κάνει μια κυβίσθηση επί μονης δοκού ( το λένε κι αλλιώς στην καθομιλουμένη ) και να μιλάει σαν τον Χριστόφορο Κολόμβο που ανακάλυψε την Αμερική, για την αναγκαιότητα ύπαρξης Υπ Ψηφιακής Πολιτικής! Και όχι μόνον αυτό, αλλά ο προεδρος της ΝΔ, το πήγε ακόμα παραπέρα – αλίμονο άλλωστε αν δεν πλειοδοτούσε αυτός που είναι λάτρης του ανταγωνισμού – και εξήγγειλε πως “όταν ( λέμε όταν …) γίνει Πρωθυπουργός, θα δημιουργήσει θέση Υπουργού Επικρατείας Ψηφιακής Πολιτικής, παρά τω Πρωθυπουργώ …!

Και όλοι θυμήθηκαν, πως όταν ο Αλέξης Τσίπρας, στον προτελευταίο ( μέχρι σήμερα ) ανασχηματισμό, είχε συστήσει Υπ Ψηφιακής Πολιτικής, τότε ο Κυριακος Μητσοτάκης, η αντιπολίτευση και σύσσωμα τα ( εξαγριωμένα …) ΜΜΕ, είχαν λοιδωρήσει την πρωτοβουλία, λέγοντας πως ” ο Τσίπρας έφτιαξε ένα υπουργείο για το Νίκο Παππά για να τον απομακρύνει από το Μαξίμου”. Βλέπετε ήταν η εποχή που οι καναλάρχες βίωναν τη σύντομη περίοδο του ενθουσιασμού τους, καθώς το ΣτΕ με μια οριακή απόφαση και πατώντας επάνω σε ένα μόνον σημείο ( τη διενεργεια του διαγωνισμού από την ΓΓΕΕ και οχι απο το ΕΣΡ, που δεν είχε επιτευχθεί χαρη στις άρνησεις της αντιπολίτευσης η συγκρότησή του μεχρι τοτε ), του νόμου Παππά για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, είχε ακυρώσει το Διαγωνισμό! Βεβαια, πολύ σύντομα, οι ελπίδες τους να συνεχισουν να εκπέμπουν χωρίς να καταβάλουν τιμημα για τις συχνότητες και χωρίς να υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο σωστής και εννομης λειτουργίας των τηλεοπτικών επιχειρήσεων, αποδείχθηκαν φρούδες, αφού μόλις πριν από 1,5 μήνα ολοκληρωθηκε από το ΕΣΡ και με τη βούλα του ΣτΕ αυτη τη φορά, ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμων και οι ιδιοκτητες τους ήδη κατεβαλαν και την πρωτη δόση του τιμηματος, που στο σύνολο δεν υπολείπεται από το ποσό που είχε συγκεντρωθεί στον πρωτο διαγωνισμό με το νόμο Παππά.

Και αυτο που σκέφτηκαν όλοι ακούγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσπαθεί να διαγραψει – για ακόμα μια φορά – το παρελθον και όσα έλεγε, είναι: ” Και δηλαδή τι διαφορά θα κάνει ο ΥΠΨΗΠΤΕ Επικράτειας παρά τω Πρωθυπουργώ από τον σημερινό ΥΨΗΠΤΕ; Και γιατί θέλει ο Κυριακος Μητσοτακης, που παρουσάζεται κατα τ άλλα ως διαπρύσιος κήρυκας του αμεριακνικού μοντέλου διακυβέρνησης, κατά του συγκεντρωτισμού και του πρωθυπουργοκεντρικου μοντέλου, να “μαντρώσει” τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής μεσα στο Μαξίμου;”

Μήοως γιατι τελικά, το “μοντελο” διακυβερνησης που έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του (…) είναι στην πραγματικότητα η συγκέντρωση του συνόλου της εξουσίας σε μια κλειστή, απόλυτα ελεγχόμενη από τους μηχανισμούς του Μαξίμου, κάστα, υπουργων συμβούλων και παρατρεχάμενων ( όπως η “αυλή” στο Μαξίμου επί ημερών Σαμαρα που έκλεινε ραντεβου μέσα στο Μαξιμου με τον Φρουζή της Νοβαρτις);…

Και μήοως γιατι με αυτόν τον τρόπο θα ελέγχεται καλύτερα κεντρικά το “παιχνίδι”; Πόσο μάλλον όταν είναι γνωστό οτι ο Κυριάκος Μητσοτακης συνηθιζει να αξιοποιεί συγγενεις, κουμπαρους και οικοιγενειακούς φίλους σε κρισιμες θέσεις τόσο όταν ηταν υπουργός,όσο και τωρα στη ΝΔ σε τομείς του κόμματος και κομματικά πόστα.

Ακούγεται ότι ο Νίκος Παππάς στο ΥΠΨΗΠΤΕ, πέταξε με τις κλωτσιές γνωστούς επιχειρηματιες στο χώρο της πληροφορικής που ζητούσαν να κατεβασει τους μειοδοτικούς διαγωνισμούς ( η ψηφιοποιηση της διακινησης εγγραφων στο υπουργειο έγινε με μόλις 60 χιλ ευρω..) , μερικοί εκ των οποιων ακουγεται οτι έχουν ανοιχτή γραμμή με την “αυλή της Πειραιώς” …

Μπορει τελικά, απλά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστω και αργα – αργα να … ενηλικιώνεται! Πολιτικά. Και ποιος ξέρει, μπορεί του χρόνου στο επόμενο Thessaloniki Summit όπου θα μιλάει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης … να ανακαλύψει και την αναγκη να αποκτησει η χώρα … Διαστημική Υπηρεσία! Και μάλιστα να εξαγγείλει και Υπουργείο Διαστηματος παρα τω Πρωθυπουργώ για το 2023 ! Στις επόμενες εκλογές…

The Professor

Leave a Reply

Top