Είστε εδώ

Όταν ο Μιχάλης Τσιντσίνης τα … “έβαζε” με τον Χαρίτο γιατί δεν “τιθάσευσε” τον Τσίπρα!. Σήμερα σειρά είχε ο Μουλόπουλος

Έγραφε το periodista στις 9 Δεκεμβρίου μετά την συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην ΕΡΤ:
Κατά του συναδέλφού του Πάνου Χαρίτου (της ΕΡΤ) επιτίθεται ο δημοσιογράφος των Νέων Μιχάλης Τσιντσίνης (αντικατέστησε επάξια τον διευθυντή Μητρόπουλο στις “Αγιογραφίες”).

Με αφορμή τη συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ, ο σχολιογράφος του Ψυχάρη επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς – όπως «κούκλα του εγγαστρίμυθου»- κατά του Πάνου Χαρίτου και εν πολλοίς κατά της ίδιας της ΕΡΤ και της επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης.
Ο Τσιντσίνης γράφει χαρακτηριστικά στην στήλη «Αγιογραφίες» στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας Τα Νέα:
«(…)Υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσε κανείς να γκρινιάζει σήμερα για την αδυναμία του Πάνου Χαρίτου να τιθασεύσει τον τηλεοπτικά επιδέξιο Τσίπρα που καταβρόχθιζε.. μονολογώντας τον τηλεοπτικό χρόνο. Θα μπορούσε να εστιάσει στην εμμονή του συντονιστή να χρονομετρά παθητικά τη διαδικασία, αντί να συντονίζει παρεμβαίνοντας. Αλλά θα ήταν παράλογο -και ανιστόρητο- να εγείρει κανείς τέτοιες απαιτήσεις έναντι της ΕΡΤ.
Ως σύμβολο της παλινόρθωσης της δημόσιας τηλεόρασης, ο Χαρίτος έκανε τη δουλειά του. Πρόκειται για μια δουλειά που δεν απαιτεί ούτε περγαμηνές πολεμικού ανταποκριτή ούτε ταλέντα άνκορμαν. Ο πήχης είναι χαμηλά. Το ανιαρό περνιέται για σοβαρό και η κατατονία για για νηφαλιότητα. Ο αμέτοχος ταυτίζεται με τον αμερόληπτο. Την αποστολή θα μπορούσε να φέρει εις πέρας και η κούκλα του εγγαστρίμυθου – μόνη της, χωρίς τον εγγαστρίμυθο
(…)».
Γράφει σήμερα το enimerosi24.gr
” Με μια αγιογραφία στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας που υπογράφει ο Μιχάλης Τσιντσίνης… Ο Σταύρος Ψυχάρης κρεμάει στα… μανταλάκια το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και για πολλά χρόνια στενό του συνεργάτη στο «ΒΗΜΑ».
Μάλιστα η «εντολή» που φαίνεται να έχει ο αρθρογράφος, προκειμένου να σκιαγραφήσει την αγιογραφία Μουλόπουλου, ήταν η… χρήση υλικών από την παλέτα της «ΖΑΜΑΝ»… Με άλλα λόγια ο συγγραφέας του άρθρου επιχειρεί να ταυτίσει την αντίληψη του τουρκικού καθεστώτος που έκλεισε την εφημερίδα, με αυτή της ελληνικής κυβέρνησης για τα media.
«Όταν ο Τσίπρας αισθάνθηκε αρκετά ισχυρός… έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο να απομείνουν από τα παραδοσιακά media μόνο οι προσόψεις. Να μείνουν τα παλιά τους λογότυπα, αλλά να αλλάξει το περιεχόμενό τους – όπως περίπου συνέβη προχθές στην τουρκική «Ζαμάν» που αναγκάστηκε να γίνει ερντογανική σε μια νύχτα». Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει, «Για το ρόλο του τοποτηρητή στη μεγαλύτερη ημερήσια πολιτική εφημερίδα (προφανώς εννοεί «ΤΑ ΝΕΑ») προοριζόταν, βεβαίως ο καλύτερος. Ο πιο έμπειρος: ο Βασίλης Μουλόπουλος»!
moulop2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *