Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > ‘Όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης προανήγγειλε από το 2018 την ιδιωτικοποίηση του νερού και όχι μόνον… Μιλούσε για την ανάγκη στρατηγικού επενδυτή στην ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ(video)

‘Όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης προανήγγειλε από το 2018 την ιδιωτικοποίηση του νερού και όχι μόνον… Μιλούσε για την ανάγκη στρατηγικού επενδυτή στην ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ(video)

Από το 2018 είχε δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Real.fm ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μίλησε ανοιχτά για την ανάγκη να μπει στρατηγικός επενδυτής τόσο στην ΕΥΑΘ όσο και στην ΕΥΔΑΠ.

“¨Όσο κρατάμε αυτές τις επιχειρήσεις υπό κρατικό έλεγχο,δεν έχουν κίνητρο να αναπτυχθούν” ήταν η “επιχειρηματολογία” του την οποία σπεύδει τώρα να υλοποιήσει με αιφνιδιαστικές κινήσεις που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Την επόμενη μέρα της συνέντευξης η γνωστή για τις φιλοκυβερνητικές της θέσεις σήμερα  ιστοσελίδα iefimerida, πρωτοπόρος τότε στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, εκθείαζε το σχέδιο Μητσοτάκη για τις ιδιωτικοποιήσεις, προσκομίζοντας μάλιστα και επιπλέον πληροφορίες.

“Ήδη στον τρίτο όροφο της Πειραιώς επεξεργάζονται τα οικονομικά στοιχεία δημοσίων οργανισμών, ώστε να είναι σε θέση να εκπονήσουν συγκεκριμένο πλάνο για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που εντοπίζουν είναι, κυρίως, τα χρέη των οργανισμών αυτών προς ιδιώτες αλλά και ο δανεισμός τους. «Είναι απαραίτητο να απαλλαγούν οι οργανισμοί αυτοί από τα χρέη τους και στη συνέχεια να καταρτιστεί ένα σχέδιο για την ανάπτυξη τους. Πάνω σε αυτό το σχέδιο μπορούμε στη συνέχεια, να καλέσουμε επενδυτές να βάλουν τα χρήματα τους», όπως εξηγούν στη ΝΔ, μας πληροφορούσε η εν λόγω ιστοσελίδα.

Leave a Reply

5 × 5 =

Top