Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Όταν η ΕΣΗΕΑ λειτουργεί ως δεκανίκι της κυβέρνησης που αναζητά σωσίβιο για το στραπάτσο Πέτσα …

Όταν η ΕΣΗΕΑ λειτουργεί ως δεκανίκι της κυβέρνησης που αναζητά σωσίβιο για το στραπάτσο Πέτσα …

Η ΕΣΗΕΑ αντέδρασε σε χρόνο – ρεκόρ στο… σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ για τα λεφτόδενδρα που προορίζονται για τους δημοσιογράφους που λιβανίζουν τον Μωϋσή κλπ!! Φανταστείτε ότι της πήρε πάρα μα πάρα πολλές ημέρες για να αντιδράσει (προσοχή, “αντιδράσει” όχι “καταγγείλει”, αλίμονο) το σκάνδαλο της αδιαφανούς διασπάθισης δημόσιου χρήματος σε ΜΜΕ και απίθανες ιστοσελίδες, χωρίς κριτήρια, στέλνοντας μια… επιστολή στον Πέτσα για “συνάντηση για να ενημερωθεί για τα κριτήρια με τα οποία εντάχθηκαν τα ΜΜΕ στις καμπάνιες «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» και «ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ» καθώς επίσης και για την πρόοδο του σχεδιασμού όσον αφορά τη στήριξη του έντυπου Τύπου”.

Είναι προφανές δηλαδή ότι το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων αποτελείται από ανθρώπους που δεν έχει ακόμη αντιληφθεί το που έγκειται το σκάνδαλο της μοιρασιάς των εκατομμυρίων σε απίθανα σάιτ και μεγαλοδημοσιογράφους, γιατί αυτό πλήττει τον κλάδο και ζητά από την κυβέρνηση να ενημερωθεί!!

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ…

Στην περίπτωση του σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, τα κατάλαβε όλα σε λίγες ώρες!
Και αντέδρασε ακαιριαία με επιστολή προς τον Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Φοβερά και αποκαλυπτικά αντανακλαστικά.
Στην επιστολή η ΕΣΗΕΑ “στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσηςκαι της αντιπολιτευτικής τακτικής”.
Και το καλύτερο στο τέλος όπου θυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που έχει απευθύνει σε όλα τα κόμματα “προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν”. “Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες”.

Αν πραγματικά δεν καταλαβαίνουν στην ΕΣΗΕΑ, υπάρχει θέμα.
Αν συνειδητά στηρίζουν την κυβέρνηση, υπάρχει θέμα.

Ό,τι κι αν ισχύει, υπάρχει θέμα σοβαρό για τη Δημοκρατία στον τόπο.
Όταν το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων αντί να έχει ανέβει στα κάγκελα με τον προκλητικό τρόπο που μοιράστηκαν τα 20 εκ (ακριβώς μάλιστα τη στιγμή που η πλειονότητα των δημοσιογράφων εργάζονται, όσοι έχουν ακόμη δουλειά, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες), αντί να έχει ζητήσει άμεσα από την κυβέρνηση εξηγήσεις σαφείς για την οσμή σκανδάλου που αφήνει να πλανάται και πλήττει πραγματικά τη λειτουργία των ΜΜΕ και την ποιότητα της ενημέρωσης, αντί να θέσει το θέμα σχέσεων εξουσίας – χρήματος – δημοσιογραφίας και της υφέρπουσας διαφθοράς (ως θα ώφειλε), αποφασίζει και επιλέγει να κάνει θέμα την… αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο πάρτι των εκατομμυρίων, τότε κάτι πολύ, μα πάρα πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο όχι απλά της δημοσιογραφίας αλλά της δημόσιας σφαίρας συνολικά.

ΥΓ1: Και φυσικά άρχισε αμέσως το… γλέντι. Π.χ. Καμπουράκης στον ΣΚΑΙ, Σάββατο πρωί: “ούτε ο Όρμπαν δεν θα έκανε τέτοιο σποτ”.
ΥΓ2: Είναι άραγε τυχαίο ότι η ΕΣΗΕΑ λειτουργεί, στη συγκεκριμένη συγκυρία (κι ενώ ο κλάδος εδώ και καιρό περνά δομική κρίση αξιοπιστίας, λειτουργίας, κα), ως δεκανίκι της κυβέρνησης που ζητούσε απεγνωσμένα σωσίβιο για να αλλάξει την ατζέντα, να μεταθέσει τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, που “φταίει πάντα για τα πάντα όλα”, για να θάψει το πραγματικό σκάνδαλο;

“Nom de guerre”

One thought on “Όταν η ΕΣΗΕΑ λειτουργεί ως δεκανίκι της κυβέρνησης που αναζητά σωσίβιο για το στραπάτσο Πέτσα …

  1. ΕΣΗΕΑ Δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν κατάλαβαν,δεν ήταν εδώ, αλλά….. το σποτάκι και το είδαν και το άκουσαν και το κατάλαβαν και αισθάνθηκαν (το ένιωσαν) θιγμένοι βρε αδελφέ, διότι,δηλαδή, κοίτα να δείς, όπως χμ δεν, επειδή……
    ΑΣΤΑΔΙΑΛΑ ΡΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ!!!!

Leave a Reply

5 − five =

Top