Είστε εδώ

Όσο ο Μητσοτάκης έλεγε ψέματα στη Βουλή για τις υποκλοπές… νέος κόλαφος από Reuters αυτή τη φορά: «Είναι ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα»

Όσο συστημικά ΜΜΕ ακολουθούν πιστά τη γραμμή Μαξίμου και σωπαίνουν μπροστά στο μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών για το οποίο την πολιτική ευθύνη φέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα ακόμη άρθρο, αυτή τη φορά του πρακτορείου Reuters έρχεται να προστεθεί στα δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ διεθνούς κύρους (New York Times, Politico, La Republica, Wall Street Journal κ.ά.) που εκθέτουν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σχετικά με το ελληνικό Watergate και τις προσπάθειες δολοφονίας χαρακτήρα όσων δημοσιογράφων ασχολούνται με το ζήτημα.

Κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις παρακολουθήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής (κατά την οποία ο πρωθυπουργός δεν απάντησε σε κανένα ερώτημα, κάνοντας χειρότερη τη θέση του), το κορυφαίο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επισημαίνει σε άρθρο του πως «είναι ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα».

Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στον εκρηκτικό συνδυασμό υψηλού χρέους, ενεργειακής κρίσης και χρηματοπιστωτικής αστάθειας, για να ακολουθήσει εκτενής αναφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών και τον διεθνή διασυρμό της κυβέρνησης αλλά και στην επίδραση που αυτή έχει στην οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Πιστωτές, επενδυτές και σύμμαχοι ανησυχούν ξανά για την χώρα… Ένα νοσηρό σκάνδαλο απειλεί την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» επισημαίνεται στο άρθρο ενώ σημειώνεται ότι «δεδομένου του υψηλού χρέους της ώρας -189% του ΑΕΠ- το συγκεκριμένο σκάνδαλο αποτελεί πηγή ανησυχίας εν μέσω ενεργειακής κρίσης και υψηλών επιτοκίων».

«Ο Μητσοτάκης δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Ουσιαστικά έσβησε κατευθείαν τις κατηγορίες που βάρυναν τραπεζίτες και χάρισε αμνηστία σε μεγάλους φοροφυγάδες», προσθέτει το άρθρο.

«Μετά την έκρηξη του σκανδάλου μοιάζει απίθανο ο Μητσοτάκης να κερδίσει τις εκλογές», συμπεραίνει.

Με πληροφορίες από: documentonews.gr

One thought on “Όσο ο Μητσοτάκης έλεγε ψέματα στη Βουλή για τις υποκλοπές… νέος κόλαφος από Reuters αυτή τη φορά: «Είναι ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα»

  1. ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!! ΟΧΙ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.