Είστε εδώ
Home > FAQ news > Οργή!(vid) Θαυμάστε με ποιον τρόπο υπερασπίζονται την οφ σορ της Μαρέβα, Αννα Μισέλ – Σπυράκη και Βορίδης

Οργή!(vid) Θαυμάστε με ποιον τρόπο υπερασπίζονται την οφ σορ της Μαρέβα, Αννα Μισέλ – Σπυράκη και Βορίδης

(Μόνον θυμό μπορεί να προκαλέι πλέον η αμετροέπεια, η αήθεια και ο στυγνός επαγγελματισμός με τον οποίο αντιδρούν Παβλοφικά στις εντολές της ηγεσίας αλλά και του επικοινωνιακού επιτελείου τςη ΝΔ τα στελέχη της, προκειμένου να διακιολογήσουν όλες τις “πομπές’ που σκάνε στην αυλή τους! Είτε λέγονται σχεσεις Αυγενάκη-Μπαμπάτση, είτε λεγονται #fake news , είτε λέγονται “μιζες” της Ζίμενς και “δώρα” σε πολιτικούς και τις οικογένειές τους, είτε λέγονται κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ σε οικογενειακές εταιρείες, είτε λέγονται λίστες δωρεάν νοσηλείας στο Ερρίκος Ντυνάν και διορισμών, είτε λέγονται φιλικοί επιχειρηματίες εμπλεκόμενοι σε εγκλήματα του κοινού ποινικού κώδικα, είτε στελέχη που οργιάζουν σε πλαστογραφίες και διασπαθιση δημόσιου χρήματος, είτε … οφ σορ της συζύγου του προέδρου της ΝΔ και αρνηση καταθεσης δήλώσεων Ποθεν Εσχες!!!) The Faq

Την παραδοχή της κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη για την συμμετοχή της κατά 50% στην off shore εταιρείας Eternia Capital Management που εμφανίζεται στα Paradise Papers με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική, ακολούθησε η υπερασπιστική γραμμή της ΝΔ στα κανάλια, από την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη και τα υψηλόβαθμα στελέχη της, Μάκη Βορίδη και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Ασχολούμαστε με την κ. Μαρέβα Γκραμπόσφκι, διότι είναι σύζυγος του Κ. Μητσοτάκη, μια μορφωμένη, άξια, γυναίκα, μάνα τριών παιδιών» ξεκίνησε την τοποθέτηση της η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη στον ΣΚΑΪ, τουλάχιστον δύο φορές επανέλαβε ότι είναι «γυναίκα» και ο Μ. Βορίδης στον ΑΝΤ1 και η κ. Ασημακοπούλου μιλώντας στην ΕΡΤ αντεπιτέθηκε με τη «σύντροφο του Αλ. Τσίπρα, κ. Μπαζιάνα» που δεν είναι «νόμιμη σύζυγος».

«Η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι ίδρυσε μια εταιρεία διαχείρισης ξένου αμοιβαίου κεφαλαίου καθόλα νόμιμη, την έβαλε στο βιογραφικό της, η οποία δραστηριοποιήθηκε από το 2010 – 2012 και μετά έκλεισε». Ασκούσε μια «απολύτως νόμιμη» δραστηριότητα σύμφωνα με την κ. Σπυράκη και όπως είπε «φαίνεται να μην υπάρχει καμία παρανομία» με «τίποτα το επιλήψιμο πίσω από αυτή τη δραστηριότητα».

Επίσης «η εταιρεία αυτή διαχειρίζονταν ένα επενδυτικό σχήμα που ήταν θεματοφύλακας η Goldman Sachs και συνεργαζόμενη τράπεζα η JP Morgan που έχουν από τους πιο σκληρούς για τον έλεγχο προέλευσης κεφαλαίων» ενώ και «η ελληνική κυβέρνηση προσέφυγε σε αυτούς για να αγοράσουν ελληνικό χρέος για να βγει στις αγορές, τα τρία τελευταία χρόνια». «Δεν έβγαλε ούτε ένα ευρώ παρανόμως εκτός Ελλάδας, ούτε έχει ξεπλύνει ούτε ένα ευρώ αφού εγγυώνται αυτοί οι δύο κολοσσοί» συμπέρανε η κ. Σπυράκη.

Σημείωσε δε ότι η κ. Μαρέβα ήταν σε διάσταση με τον Κ. Μητσοτάκη, εκείνο το χρονικό διάστημα και η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. μίλησε για στοχοποίηση της κ. Γκαμπρόφσκι επειδή είναι σύζυγος του Κ. Μητσοτάκη.

Ακολούθησε η κατηγορία περί «προπαγάνδας» με την κ. Σπυράκη να μιλά για «κέντρο διανομής» ψευδών ειδήσεων με ρεπορτάζ fake news σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες στην οποία συγκαταλέγονται το Έθνος, η ΑΥΓΗ, το Documento, το News 247.

Με τη σειρά του ο κ. Βορίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «λασπομαχία», ενώ η κ. Ασημακοπούλου μίλησε για «άνανδρη επίθεση» κατά της κ. Μητσοτάκη και αφήνοντας αιχμές για χαμηλή ακροαματικότητα, επιτέθηκε στην ΕΡΤ ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στις μετρήσεις ακροαματικότητας αφήνοντας αιχμές ότι έχει χαμηλή (ποιος μας βλέπει τώρα που μιλάμε;)

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι η κ. Μαρέβα Γκραμπόφκσι Μητσοτάκη αλλάζει όνομα ανάλογα με το πώς εξυπηρετεί την επικοινωνιακή διαχείριση. Όταν αναφέρεται η Ν.Δ. στην επαγγελματική της δραστηριότητα και την offshore πρόκειται για την κ. Γκραμπόφκσι ενώ όταν μιλούν για τη άξια, μορφωμένη γυναίκα και σύζυγο αναφέρεται ως κ. Μητσοτάκη.

Αν όλα αυτά δεν αποτελούν τον ορισμό της στερεότυπης δημοσιογραφικής φράσης «πετάω τη μπάλα στην εξέδρα» και του πανικού, τότε τι είναι;

Της Κατερίνας Μπρεγιάννη για την Αυγή

Πηγή: avgi.gr

Leave a Reply

two × 3 =

Top