Είστε εδώ

Οργή από τους συγγενείς των θυμάτων για την αδιανόητη δήλωση: «Αν ο κύριος Μητσοτάκης νιώθει αθώος από όλη αυτή την ιστορία, είναι πολύ εύκολο να το αποδείξει. Να παραιτηθεί από την ασυλία του…”

Εξοργισμένοι οι χαροκαμένοι συγγενείς των 57 – νέων ανθρώπων στην συντριπτική πλειοψηφία – θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, από την απίστευτη χτεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1 που ξεπερνά κάθε όριο πολιτικού τυχοδιωκτισμού και κυνικότητας, περί «εργαλειοποίησης» του δυστυχήματος στα Τέμπη!

– Διαβάστε: Τραγικός Μητσοτάκης! Επιτέθηκε και στους συγγενείς των νεκρών στα Τέμπη: “Εργαλειοποιούν την τραγωδία – Ο θυμός δεν δικαιολογεί τέτοιες συμπεριφορές”
«Δεν το εργαλειοποιούμε εμείς, αυτοί το εργαλειοποιούν», δηλώνει ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, Χρήστος Κωνσταντινίδης. 

«Αν ο κύριος Μητσοτάκης νιώθει αθώος από όλη αυτή την ιστορία, είναι πολύ εύκολο να το αποδείξει. Να παραιτηθεί από την ασυλία του και να αφεθεί στους δικαστικούς λειτουργούς να τον κρίνουν. Αν νομίζει ότι δεν είναι υπεύθυνοι οι υπουργοί του, ο ίδιος που ήξερε τόσα χρόνια τι γινόταν…», επεσήμανε σε δηλώσεις του στο ieidiseis.gr ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Που ήξεραν τόσα χρόνια ότι ο σιδηρόδρομος είναι σε αυτό το χάλι και μέσα στη Βουλή έλεγαν «ντροπή που μιλάτε για θέματα ασφαλείας»… Που δεν έχει ντροπή ο Καραμανλής, να βγει και να ζητήσει μια ειλικρινή συγνώμη από τους συγγενείς των νεκρών, από τους τραυματίες και όλο τον κόσμο, που τον δούλευε. Ακόμα και σήμερα δεν είναι «σφραγισμένος» ο σιδηρόδρομος. Η ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων τι κάνει; Είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια. Εργαλοποιούμε εμείς; Θα βρούμε τρόπο να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα στον σιδηρόδρομο, πείτε στον κ. Μητσοτάκη», σημειώνει.

«Ό,τι ώρα θέλει ο κ. Μητσοτάκης μπορούμε να κάνουμε προσωπικό debate για τα Τέμπη. Και όποιος πολιτικός, να βγει και να με αντιμετωπίσει δημόσια, εμένα προσωπικά και οποιονδήποτε που λέει ότι «εργαλειοποιεί λίγες μέρες πριν από τις εκλογές την τραγωδία των Τεμπών», τονίζει, υπενθυμίζοντας ότι ο σύλλογος θα κινήσει διαδικασίες στην ευρωπαϊκή αρχή ασφάλειας σιδηροδρόμων για την κατάσταση του δικτύου στην Ελλάδα.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι στη μήνυση που κατατέθηκε για το δυστύχημα που σόκαρε την Ελλάδα, αναφέρονται 16 άτομα με ονοματεπώνυμο. «Ξέρετε ποιοι είναι αναντικατάστατοι κ. Μητσοτάκη; Οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν – δολοφονήθηκαν στα Τέμπη είναι αναντικατάστατοι για όλο τον ελληνικό λαό. Αυτοί που είναι στα νοσοκομεία, στις εντατικές, είναι αναντικατάστατοι. Αυτοί που επέβαιναν στο τρένο και έχουν ψυχικά τραύματα – δεν πρόκειται να γιατρευτούν ποτέ – είναι αναντικατάστατοι. Αυτοί που είναι μηνυόμενοι είναι ένα τίποτα – είναι αναλώσιμοι. Και δεν φοβόμαστε κανέναν», αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Περιμένουμε οι δικαστικοί λειτουργοί να κάνουν τη δουλειά τους», καταλήγει ο εκπρόσωπος των θυμάτων.

Πηγή: documentonews.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *