Είστε εδώ

Οργή από ΜέΡΑ25 για επιθέσεις σε φοιτητές: Καθημερινότητα ενός αντιδημοκρατικού, ανελεύθερου και επικίνδυνου καθεστώτος ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι κατασταλτικές επιθέσεις έχουν γίνει πλέον

«Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι κατασταλτικές επιθέσεις έχουν γίνει πλέον η καθημερινότητα ενός αντιδημοκρατικού, ανελεύθερου και επικίνδυνου καθεστώτος που προσπαθεί να ποντάρει στην ακροδεξιά ατζέντα ενόψει και της κάλπης», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μ. Κριθαρίδης, με αφορμή το χθεσινό όργιο καταστολής στο κέντρο της Αθήνας κατά των φοιτητών, καταλήγοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει αυτή η βία κατά της νεολαίας κανονικότητα».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25
Νέο όργιο καταστολής από τα ΜΑΤ της Μητσοτάκης Α.Ε. χθες το βράδυ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιούνταν μεγάλες αντικατασταλτικές πορείες από φοιτητές/τρίες και νεολαία. Η ΕΛ.ΑΣ. αφού πρώτα περιόρισε και στη συνέχεια απαγόρευσε τις κινητοποιήσεις, επιτιθόταν λυσσαλέα με χημικά και αύρες στις συγκεντρώσεις. Το αποτέλεσμα αυτής της νέας αναίτιας επίθεσης ήταν ο τραυματισμός πολλών φοιτητών και φοιτητριών, με δύο εξ’ αυτών τουλάχιστον να καταλήγουν με ανοιγμένα κεφάλια. Αυτός είναι ο “νόμος και η τάξη” της Κυβέρνησης, η επιβολή του τρόμου, οι συνεχείς επιθέσεις και ο σοβαρός τραυματισμός νέων ανθρώπων. Και επειδή ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι κατασταλτικές επιθέσεις έχουν γίνει πλέον η καθημερινότητα ενός αντιδημοκρατικού, ανελεύθερου και επικίνδυνου καθεστώτος που προσπαθεί να ποντάρει στην ακροδεξιά ατζέντα ενόψει και της κάλπης, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει αυτή η βία κατά της νεολαίας κανονικότητα. Έξω η Πανεπιστημιακή Αστυνομία από τις σχολές. Έξω τα ΜΑΤ και οι αύρες από τις πορείες. Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται ούτε παιδεία, ούτε και δημοκρατία.

Με πληροφορίες από documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *