Είστε εδώ
Home > FAQ news > Οργανώνει την “άμυνά” του ο Λιγνάδης μετά τις ραγδαίες εξελίξεις: Στη ΓΑΔΑ ξαφνικά το απόγευμα του Σαββάτου με το δικηγόρο του! Επιβεβαίωσε ότι μένει σε φιλικό σπίτι – πληροφορίες οτι επίκειται ένταλμα

Οργανώνει την “άμυνά” του ο Λιγνάδης μετά τις ραγδαίες εξελίξεις: Στη ΓΑΔΑ ξαφνικά το απόγευμα του Σαββάτου με το δικηγόρο του! Επιβεβαίωσε ότι μένει σε φιλικό σπίτι – πληροφορίες οτι επίκειται ένταλμα

Σε μια τακτική νομική κίνηση προχώρησαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο δικηγόρος του καθώς βρέθηκαν στα γραφεία της ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες θέλησαν να πληροφορηθούν αν υπάρχει ένταλμα σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, μετά και την τελευταία μήνυση του 25χρονου.

Ο γνωστός σκηνοθέτης εμφανίστηκε γύρω στις 15:30 στον 10ο όροφο της ΓΑΔΑ για να ρωτήσει εάν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και έπειτα από 15 λεπτά ο Δημήτρης Λιγνάδης αποχώρησε. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι ο Λιγνάδης άφησε την κάρτα του με τα τηλέφωνά του για να ειδοποιηθεί σε περίπτωση που θα αναζητούταν.Με την κίνησή του αυτή ενδεχομένως θέλησε να δείξει ότι δεν θα εξαφανιστεί, ότι θα συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές και ανά πάσα στιγμή θα είναι στη διάθεσή τους.

Εξερχόμενος από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, ο κ. Λιγνάδης δήλωσε για μια ακόμα φορά ότι είναι στη διάθεση των αρχών, ενώ επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του in.gr, ότι τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε φιλικό σπίτι.

Ο κ. Λιγνάδης υπογράμμισε ότι μετέβη αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και δήλωσε στους αστυνομικούς τη διεύθυνσή του προσθέτοντας ότι είναι στη διάθεση της αστυνομίας. Στη συνέχεια αποχώρησε.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Θέμα «δεν είμαι στο σπίτι μου. Δεν είμαι στη ΓΑΔΑ. Είμαι σε ένα φιλικό σπίτι. Ξέρω τι υπάρχει από το πρωί. Η παραφιλολογία φτιάχνει ένα κλίμα πιεστικό πολλές φορές και δεν μπορώ να το συντηρήσω. Μέχρι πρότινος έλεγαν ότι υπάρχουν εντάλματα και δεν υπάρχει τίποτα».

Σε ερώτηση για το πού βρίσκεται απαντά: «Είμαι σε ένα φιλικό σπίτι. Και δεν ξέρω αν θα επιστρέψω στο σπίτι μου».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας εξήγησε πως «ζητήσαμε αρμοδίως ενημέρωση από τις αρχές και λάβαμε την ενημέρωση από την Αστυνομία ότι μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αναζητείται».

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, έκανε δήλωση χωρίς να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει εάν ο σκηνοθέτης προσήλθε ή όχι στη ΓΑΔΑ: «Ζητήσαμε αρμοδίως ενημέρωση από τις αρχές και λάβαμε την απάντηση από την Αστυνομία ότι μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αναζητείται», ήταν η δήλωση του δικηγόρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ένταλμα αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες.

Λιγνάδης στο OPEN: «Έχω μια ολόκληρη χώρα εναντίον μου, αρμόδια τα δικαστήρια»

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV, το βράδυ της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου, απάντησε ουσιαστικά στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο». Ο Δημήτρης Λιγνάδης ανέρε τα εξής: «Αν είμαι επικίνδυνος ή όχι άνθρωπος, είτε στη δουλειά μου είτε στη ζωή μου, αυτό νομίζω θα το αποφασίσουν άλλα θεσμικά όργανα. Αυτό λέει το κράτος δικαίου. Αυτό αποφασίζεται, δεν προαποφασίζεται».Ερωτηθείς αν έχει εγκληθεί από τον εισαγγελέα. ο Δημήτρης Λιγνάδης απαντά: «Τι εννοείτε; Aν έχω εγκληθεί από το λαϊκό αίσθημα; Έχω μια ολόκληρη χώρα εναντίον μου. Δεν έχω τίποτα τέτοιο (εννοώντας ότι δεν έχει εγκληθεί από τον εισαγγελέα). Αν εγκληθώ για κάτι, η επικινδυνότητα κάποιου ανθρώπου δεν κρίνεται από λαϊκά δικαστήρια, δεν κρίνεται από τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα. Κρίνεται θεσμικά».

Πηγή: in.gr / ethnos,gr

Leave a Reply

7 − four =

Top