Είστε εδώ
Home > FAQ news > Όλο το βίντεο του Forensic Architecture με το χρονικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα: Επίθεση κατά κύματα έκαναν οι χρυσαυγίτες ώσπου να έρθει ο Ρουπακιάς – Ερωτηματικά για τη στάση της ομάδας ΔΙΑΣ – Μάγδα Φύσσα: “Η έρευνα αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί ήταν εκεί και δεν έκαναν τίποτα”

Όλο το βίντεο του Forensic Architecture με το χρονικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα: Επίθεση κατά κύματα έκαναν οι χρυσαυγίτες ώσπου να έρθει ο Ρουπακιάς – Ερωτηματικά για τη στάση της ομάδας ΔΙΑΣ – Μάγδα Φύσσα: “Η έρευνα αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί ήταν εκεί και δεν έκαναν τίποτα”

Η τεχνική έκθεση του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture, που αποτυπώνει το χρονικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής, παρουσία της οικογένειας του δολοφονημένου καλλιτέχνη και πλήθους κόσμου, σε πολυχώρο του Πειραιά.

Πρόκειται για το οπτικοακουστικό υλικό που παρουσιάστηκε, πριν από σχεδόν έναν μήνα, κατά την διάρκεια της δίκης για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η οικογένεια του Παύλου, αλλά και οι συνήγοροι της, θεώρησαν πως είναι επιτακτική η ανάγκη δημοσιοποίησης του υλικού, καθώς μέσα από αυτό, αποδεικνύεται – κατά την πολιτική αγωγή – η οργανωμένη επίθεση από τον Γιώργο Ρουπακιά και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, που επί της ουσίας ήθελαν να προκαλέσουν θύματα, αλλά και τα «τεράστια κενά και λάθη που έκαναν οι διωκτικές αρχές».

Παρούσα ήταν η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα, που λίγο πριν ξεκινήσει η παρουσίαση του υλικού, εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για το πώς έχει “εξαφανιστεί” η υπόθεση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. «Είναι μια μεγάλη δίκη, και λογικό είναι να καθυστερήσει. Όσον αφορά το ποιοι είναι έξω, αυτή είναι η δικονομία της χώρας. Δυστυχώς, είναι έξω, κάποια στιγμή όμως δεν θα είναι έξω, θα μπούνε μέσα. Γι’ αυτό και γίνεται αυτός ο αγώνας. Σήμερα παρουσιάζεται η έρευνα που αποδεικνύει περίτρανα, ότι οι αστυνομικοί ήταν εκεί την ώρα που έγινε, αλλά επί της ουσίας ότι δεν κάνανε τίποτε».

Η ίδια μάλιστα υποστήριξε πως δεν έχει δει το υλικό, όχι επειδή δεν θέλει, αλλά επειδή αδυνατεί να αντέξει την ψυχολογική πίεση. «Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε, είναι ότι η δίκη αυτή δεν είναι μια μικρή δίκη. Δεν κατηγορείται ένας, οπότε έχει να κάνει μόνο με την οικογένεια και τον δολοφόνο. Εδώ πρόκειται για εγκληματική οργάνωση και πρέπει να το κατανοήσει ο ελληνικός λαός. Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια, με όλους αυτούς που θα μπορούσανε να μας βοηθήσουν, αυτή η δίκη δυστυχώς δεν ακούγεται, πάει να θαφτεί, δεν ακούγεται. Αυτή η πρωτοβουλία είναι δική μας, εμείς το κάνουμε. Για να θυμίσουμε και να ξυπνήσουμε συνειδήσεις εάν υπάρχουν. Για εμάς δεν υπάρχει δικαίωση. Εδώ, σε αυτή τη ζωή, δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε δικαίωση. Θα γυρίσει ο Παύλος; Αυτό θέλουμε. Όμως, δεν γυρίζει. Έστω και ένα παιδί να σώσεις είναι πολύ σημαντικό, το έχω πει χιλιάδες φορές και πιστεύω ότι θα το σώσουμε τελικά, με το να είμαστε στο δρόμο, να είμαστε η οικογένεια εκεί» κατέληξε η κα Φύσσα.

Οι ερευνητές του Forensic Architecture κατάφεραν να συνδυάσουν στο διάρκειας 43 λεπτών βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί και στην δίκη της Χρυσής Αυγής στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, την εικόνα από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων κοντά στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, τις διαβιβάσεις των αστυνομικών αλλά και τις τηλεφωνικές συνομιλίες προς το ΕΚΑΒ. Συγχρονίζοντας όλα τα παραπάνω, κατάφεραν να προσδιορίσουν τον χρόνο και τον χώρο και κατέληξαν σε χρήσιμα συμπεράσματα για τη δολοφονία που τοποθετείται μεταξύ 00:03:23 και 00:04:06 μετά τα μεσάνυχτα.

Όπως είπε και η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, το βίντεο είναι μια ακόμη απόδειξη για το ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, καθώς καταφέρνει μέσα σε 20 λεπτά να συγκροτήσει ένα Τάγμα Εφόδου. Ακόμη, καταρρίπτεται το αφήγημα της συμπλοκής δύο ομάδων, καθώς είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι χρυσαυγίτες επιτίθενται κατά κύματα και σε ομάδες στον Παύλο Φύσσα, που έχει παραμείνει στο σημείο, προκειμένου να τον καθυστερήσουν μέχρι να εμφανιστεί ο Ρουπακιάς.

Σημαντικό σημείο από όσα αναδεικνύει το βίντεο, είναι ο ρόλος της Αστυνομίας. Δημιουργούνται πλέον πάρα πολλά ερωτήματα για το πώς και αν έδρασαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στο σημείο ώστε να εμποδίσουν την δολοφονία. Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Λεβίδης, ο οποίος μαζί με την Χριστίνα Βαρβία, την Σιμόν Ρόουατ και τον διευθυντή και ιδρυτή του κέντρου, Άιαλ Γουάιζμαν ανέλαβαν την έρευνα για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τόνισε μετά την παρουσίαση του υλικού, πως η ομάδα ΔΙΑΣ φαίνεται καθαρά να καταφθάνει στο σημείο της δολοφονίας στις 23:58. Ωστόσο στο δικαστήριο υπήρξε ο ισχυρισμός από τους αστυνομικούς πως έλαβαν την κλήση στις 23:59. “Εμείς αυτήν την κλήση την ακούμε στις 23:54. Επίσης, ο επικεφαλής της μίας εκ των δύο ομάδων ΔΙΑΣ που βρέθηκαν στο σημείο, στην επικοινωνία του με το κέντρο ισχυρίστηκε πως στο σημείο βρισκόταν μόνο η δική του ομάδα, δηλαδή δύο μοτοσυκλέτες με τέσσερις αστυνομικούς, ενώ στο βίντεο φαίνονται δύο τέτοιες ομάδες”.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι αν και οι αστυνομικοί βρίσκονταν στο σημείο εγκαίρως, αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ, ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι διαβιβάσεις της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για περίπου ένα λεπτό.

Στη μια από τις κάμερες ασφαλείας, φαίνεται σε χαμηλή έστω ανάλυση, λόγω απόστασης, όλη η σκηνή της δολοφονίας. Στην επίθεση που διαρκεί δύο λεπτά, φαίνονται ομάδες των χρυσαυγιτών να επιτίθενται κατά κύματα στον Παύλο Φύσσα ώστε να τον καθυστερήσουν και να τον κρατήσουν στο σημείο μέχρι να εμφανιστεί ο Ρουπάκιάς, ο φτάνει στο σημείο με το αυτοκίνητό του, κινούμενος αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας. Εκεί, όπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές, φαίνονται δύο μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ να βρίσκονται μπροστά στον Ρουπακιά, κάτι που σημαίνει πως ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα περνάει ανάμεσά τους και τον μαχαιρώνει δύο φορές στην καρδιά. Αυτά, σύμφωνα και με τον Στέφανο Λεβίδη τεκμηριώνουν και τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων.

Όπως ακούγεται και στο βίντεο, ο αστυνομικός που βρίκσκεται στο σημείο, στις 00:03.35(εντός του χρονικού πλαισιίου στο οποίο έλαβε χώρα η δολοφονία) ενημερώνει το κέντρο, λέγοντας:

Κέντρο από Κερατσίνι, επί της οδού Τσαλδάρη υπάρχει εμπλοκή. Προσπαθούμε να χωρίσουμε τα άτομα”
Το εντυπωσιακό, που δημιουργεί ακόμη περισσότερα ερωτήματα και από την πλευρά των δικηγόρων της οικογένειας Φύσσα, είναι το γεγονός πως όλα το ηχητικό και βιντεοληπτικό υλικό αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας, το οποίο ωστόσο δεν επεξεργάστηκε ανάλογα η Αστυνομία.

Στο βίντεο, διάρκειας 43 λεπτών, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω, εμπεριέχονται εικόνες που μπορεί να είναι σκληρές και συγκλονιστικές ηχητικές συνομιλίες από τα δευτερόλεπτα που ο Παύλος Φύσσας έχει μαχαιρωθεί και αναμένεται η άφιξη του ασθενοφόρου.

Πηγή: news247.gr (Μάνος Φραγκιουδάκης), documentonews.gr

One thought on “Όλο το βίντεο του Forensic Architecture με το χρονικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα: Επίθεση κατά κύματα έκαναν οι χρυσαυγίτες ώσπου να έρθει ο Ρουπακιάς – Ερωτηματικά για τη στάση της ομάδας ΔΙΑΣ – Μάγδα Φύσσα: “Η έρευνα αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί ήταν εκεί και δεν έκαναν τίποτα”

  1. Εμείς πάντως θα ψηφίσουμε Χ.Α. για να ξεβρομίσει ο τόπος.
    Το ότι κουκουέδες και χρυσαυγίτες μαλώνουν μη μας το λέτε για νέο, τις μολότοφ και τις επιθέσεις δολοφονίας τις κάνει η μεριά σας.
    Δολοφόνησαν δύο παιδιά τις επόμενες ημέρες ως αντίποινα, έτσι στο ξεκάρφωτο, πήρατε την εκδίκησή σας.

    Για εκείνα τα δύο παιδιά ούτε δίκη δεν έγινε. Γίνατε και ήρωες τρομάρα σας.

    Χ.Α. να ξεβρομίσει ο τόπος.

Leave a Reply

Top