- Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα πολιτικό «κεφάλαιο» με ηγετικά χαρακτηριστικά και εκτιμά ότι η αυτοκριτική που περιγράφει στο βιβλίο του «Ιθάκη» δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί και να ανασυγκροτήσει τον προοδευτικό χώρο, χωρίς να εντάσσει απλώς υπάρχοντα πολιτικά σχήματα
Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει πολιτικό «κεφάλαιο» με ηγετικά χαρακτηριστικά. Στο βιβλίο του, «Ιθάκη», κάνει μια στεγνή καταγραφή των γεγονότων και χωρίς να ρίχνει ευθύνες στους άλλους, κάνει την αυτοκριτική του. Από τη στιγμή, λοιπόν, που αναγνωρίζει τα λάθη του, ανήκει στην ομάδα των ανθρώπων που μπορούν να εξελιχθούν και να γίνουν καλύτεροι.
Προς το παρόν, πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει «προσκλητήριο» από τον Αλέξη Τσίπρα. Aν και όποτε υπάρξει, τόσο η ίδια η Όλγα Γεροβασίλη όσο και «πολλοί ακόμα άνθρωποι», θα τοποθετηθούν με βάση τα δεδομένα.
Στο νέο πιθανό εγχείρημα «χωράνε όσοι θέλουν να υπηρετήσουν χωρίς μικρομεγαλισμούς, χωρίς ναρκισσισμούς», «όχι» όμως «όλα τα πρόσωπα από το υπάρχον πολιτικό σκηνικό».
Ερωτηθείσα, τέλος, για το δημοψήφισμα του 2015, η Όλγα Γεροβασίλη λέει ότι ήταν ένα διαπραγματευτικό χαρτί και πέτυχε το σκοπό του, «δηλαδή το πακέτο Γιούνκερ δεν το πήραμε. Πήραμε ένα άλλο μνημόνιο βεβαίως, έγινε ο συμβιβασμός. Ένα άλλο μνημόνιο το οποίο θεωρήθηκε και απεδείχθη ότι ήταν βιώσιμο και ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα».
Δείτε την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη και καλεσμένη την Όλγα Γεροβασίλη:

0 Σχόλια
Αφήστε ένα σχόλιο