Ανάρτηση στα social media για τον έναν χρόνο λειτουργίας του Ινστιτούτου έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου πραγματοποίησε έναν μίνι απολογισμό για τα πεπραγμένα του Ινστιτούτου. Όπως γράφει: Δύο Διεθνείς Διασκέψεις με κορυφαίες προσωπικότητες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα.
O πρώην πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να θυμίσει τι ακριβώς έλεγε για τα σκάνδαλα που ταλανίζουν τη χώρα. Η ανάρτηση έγινε λίγο μετά την εισβολή της Οικονομικής Αστυνομίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Το βίντεο της ανάρτησης ήταν απόσπασμα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο του πριν από ένα μήνα, στις 10 Ιουνίου. Αφορούσε στα σκάνδαλα που ταλανίζουν τη χώρα, με τον πρώην πρωθυπουργό να σημειώνει ότι: «η σχέση μας με την Ευρώπη εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε σχέση με τις εισαγγελικές αρχές της».
Ήταν μια αναφορά που στόχευε κατά κύριο λόγο τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού έγινε μόλις λίγες ώρες μετά τη νέα έφοδο που πραγματοποίησαν στα γραφεία του «αμαρτωλού» Οργανισμού άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας.
Όπως γράφει:
– Δύο Διεθνείς Διασκέψεις με κορυφαίες προσωπικότητες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα.
– Πρώην και νυν Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι Δημοκρατίας, ηγετικές προσωπικότητες από τον πανεπιστημιακό χώρο, επιστήμονες και ακτιβιστές συζήτησαν, ανέλυσαν και πρότειναν.
– Σημαντικές εκδηλώσεις για την Οικονομία και την Δικαιοσύνη.
– Δύο ουσιαστικές παρεμβάσεις για την βαλκανοποίηση της χώρας σε οικονομικό, πολιτικό και θεσμικό επίπεδο.
– Είκοσι μία Θεματικές Ενότητες, περισσότεροι από εκατό συντονιστές και ομιλητές.
– Δύο Διεθνείς Βραβεύσεις, τα Βραβεία Ειρήνης Πρεσπών, σε εξέχουσες προσωπικοτητες της διπλωματίας και του πολιτισμού.
«Ένας χρόνος Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα – Συνεχίζουμε», σημειώνει ο κ. Τσίπρας.
Υπενθυμίζεται ότι μία από τις θεματικές της ημερίδας του Ινστιτούτου Τσίπρα πριν από ένα μήνα είχε να κάνει με την Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια δεν προκαλεί εντύπωση η σημερινή ανάρτηση καθώς από τον προηγούμενο μήνα έως σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται στο επίκεντρο της δίνης ενός τεράστιου σκανδάλου, το οποίο έως ώρας έχει προκαλέσει την παραίτηση ενός κορυφαίου υπουργού, τριών υφυπουργών κι έτερων γαλάζιων στελεχών δεύτερης γραμμής.
Η σημερινή παρέμβαση γίνεται επίσης την ώρα που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα -όπως είχε συμβεί και με τον ΟΠΕΚΕΠΕ παλαιότερα- για έρευνες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σε έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και αφορούν σε καταγγελίες κακοδιαχείρισης, στημένων διαγωνισμών και απευθείας αναθέσεων.
Με πληροφορίες από in.gr









6 Σχόλια
Αννα3
09/07/2025Οι ομιλίες του Ινστιτούτου του, δεν λύνουν κανένα πρόβλημα του λαού…εν.αντιθεσει αυξάνουν τις οικονομικές απολαβές του ίδιου, τα Ινστιτούτα του
Κ
09/07/2025Αν σου ζητησουν ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ εσυ μην δινεις..ελεος!!!ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ??
2/ευρω
10/07/2025Αννα3, ανησυχουμε, μήπως ξέρεις γιατί χάθηκαν η Λενια, η Χαρουλα, ο Παναγιώτης; διαγραφήσαν η αποχώρησαν από τον φάρο των δημοκρατικών αξιών, της εντιμότητας, της άμεσο δημοκρατίας; ο Τσίπρας είναι ο εφιάλτης σας. Τα πολιτικα ρακη που σας ακολουθησαν έχουν την ίδια γνώμη με εσας για τον Τσίπρα; (βουλευτές του κόμματος και κάποιοι και μέλη της κυβέρνησης του;)
Κ
10/07/2025ΘΑ ΠΙΑΣΑΝΕ ΑΛΛΟΥ ΣΤΑΣΙΔΙ!!!
Αλ6ς
16/07/2025Δεν νομίζω να τα πληρώνουμε εμείς,αντίθετα σίγουρα πληρώνουμε τα κλεμμένα της ΝΔ.Αυτην που στα γκάλοπ συνεχίζει να είναι πρώτη επειδή δεν μας κάνει κανείς άλλος που θα τραβήξει μπροστά.Μας πειραζε το 2019 που είχαμε κυβέρνηση που δεν έκλεβε.Ας φάμε Μακεδονία τώρα.Αυτην που ούτε για διακοπές μπορούμε να πάμε για να έχουν και αυτοι κάνα φράγκο για τα βασικα.Ο Τσιπρας αποδείχθηκε ότι είχε την καθαρότερη κυβέρνηση αλλά σε ένα χρεοκοπημενο κράτος
Λενια
22/07/20252ΕΥΡΩ μην ανησυχείς καλά είμαι. Δεν υπάρχει και κάτι να εξιτάρει το θυμικό μου. Σοβάρεψε το faq. Τώρα τι να πω για τον απόντα Τσίπρα. Ποτέ δεν ήμουν οπαδός της προσωπολατρείας. Άγεται και φέρεται από το κεφάλαιο που κάποτε κατηγορούσε. Τι εκτίμηση να του έχω;