Είστε εδώ

Οι “διαρροές” πηγών της ΝΔ “πυροβολούν” Τσίπρα αλλά τα “σκάγια” παίρνουν και το Σαμαρά…

«Ο κ. Τσίπρας σύρθηκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον κ Παπαγγελόπουλο στην Προανακριτική Επιτροπή. Για την ταμπακιέρα, δηλαδή τις καταγγελίες πέντε εισαγγελικών λειτουργών κατά του κ Παπαγγελόπουλου, ο κ. Τσίπρας τήρησε αμήχανη σιωπή. Και έτσι μένει ένα αναπάντητο ερώτημα: τι κρατάει ενωμένο τον κ. Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο;» διερωτώνται πηγές της συμπολίτευσης και προσθέτουν πυροβολώντας τα πόδια τους και τον Αντ. Σαμαρά: «Ίσως το γεγονός ότι δύο Υπουργοί του “συζητούσαν”, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, με επιχειρηματία για τις ¨εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις¨…».

Όπως γράφει ο Άγγελος Προβολισιάνος στο Documento, το πρόβλημα με το σχόλιο των πηγών της ΝΔ είναι ότι ο Σάμπυ Μιωνής παραδέχτηκε ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής την παρέμβαση του κ. Σαμαρά, το 2013, προκειμένου να λήξει η διένεξη μεταξύ του επιχειρηματία και του εκδότη της «Δημοκρατίας», Γ. Φιλιππάκη. Μάλιστα, ο Σ. Μιωνής είχε επιβεβαιώσει ότι μετά την παρέμβαση Σαμαρά προέκυψε ο πρώτος άκαρπος συμβιβασμός μεταξύ του ιδίου και του Γ. Φιλιππάκη. Οπότε, τι ακριβώς στηλιτεύουν οι «γαλάζιες» πηγές; Κάτι που είχε πράξει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ όταν ήταν πρωθυπουργός;

Εκτός κι αν το πρόβλημα έγκειται στο πού συντελούνται οι παρεμβάσεις. Δηλαδή, για τις πηγές της ΝΔ εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα αν για διπλωματικούς λόγους υπουργοί προσπαθούν εντός του Μαξίμου να λύσουν μία «εκκρεμή δικαστική υπόθεση», αλλά δεν τρέχει και τίποτα αν το ίδιο είχε κάνει πρώην πρωθυπουργός εκτός του γραφείου του.

πηγή: documentonews.gr (ρεπορτάζ Άγγελος Προβολισιάνος)

2 thoughts on “Οι “διαρροές” πηγών της ΝΔ “πυροβολούν” Τσίπρα αλλά τα “σκάγια” παίρνουν και το Σαμαρά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *