Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Οι ψεύτικες δημοσκοπήσεις εξόργισαν τον Σγουρό!

Οι ψεύτικες δημοσκοπήσεις εξόργισαν τον Σγουρό!

Πριν λίγες μέρες διαβάσαμε με έκπληξη μία εκλογική δημοσκόπηση που αφορούσε την Περιφέρεια Αττικής και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου. Η new entry δημοσκοπική εταιρία Innovation Metrisis, που δεν υπάρχει ούτε καν στο google, έβαλε την υπογραφή της σε αποτέλεσματα που ούτε λίγο ούτε πολύ, έφερναν νικητή στην Περιφέρεια Αττικής, τον Γιώργο Πατούλη και μάλιστα με μεγάλη διείσδυση και στους ίδιους τους ψηφοφόρους – αν το πιστεύετε- του ΣΥΡΙΖΑ, και μεγάλο γκελ στις λαϊκές συνοικίες – κατεξοχήν προσκείμενες σε δημάρχους βορείων προαστίων και δη “χρυσούς” (not)!

Δεν πέρασαν τρεις μέρες και ο έτερος μνηστήρας της Περιφέρειας Αττικής, Γιάννης Σγουρός ζητά την παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου «να προστατευθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές με αφορμή «δημοσκοπικά παιχνίδια» που έχουν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα εμφανή με στόχο την χειραγώγηση της κοινής γνώμης».

Ο κος Σγουρός ανακάλυψε πως η δημοσκοπική εταιρία της οποίας τα αποτέλεσματα είναι επιεικώς φαιδρά, είναι και αφερέγγυα, καθώς όπως αναφέρεται σαφώς στο Δελτίο Τύπου της παράταξής του, η εν λόγω εταιρία:

  • «Απόκτησε νομική μορφή στις 22/1/2019 και εμφανίστηκε να διενεργεί δημοσκόπηση μόλις έξι μέρες μετά!
  • Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για τις δραστηριότητες της, ούτε καν παρουσία στο διαδίκτυο και δεν την γνωρίζει κανένας ειδικός στον χώρο.
  • Δεν είναι μέλος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), του επίσημου θεσμικού οργάνου των εταιρειών δημοσκοπήσεων.
  • Δεν υπάγεται στο κανονιστικό πλαίσιο, στο οποίο υπάγονται οι αναγνωρισμένες εταιρίες, ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στη διαδικασία των αιφνιδιαστικών ελέγχων, δεν υποχρεούται να εμφανίσει τις βάσεις δεδομένων ή ούτε καν τη μεθοδολογία την οποία χρησιμοποιεί.
  • Δεν έχει πραγματοποιήσει καμία δημοσκόπηση στο παρελθόν».

«Μετά τον Υπουργό και το ΕΣΡ σειρά θα έχει ο εισαγγελέας», δήλωσε ο κος Σγουρός, κι εμείς είμαστε λίγο παραπάνω από σύμφωνοι μιας και ως απλοί πολίτες αισθανόμαστε πλέον τα μικροπολιτικά παιχνίδια των ΜΜΕ, των δημοσκοπικών «εταιριών», των συμφερόντων και των υποψηφίων πάνω στην πλάτη μας.

Ποιός άραγε υποψήφιος αυτοδιοικητικός άρχων – και δη δηλωμένος «αγωνιστής υπέρ των πολιτών – συμφωνεί με τέτοιες έρευνες παρωδίες από αχυρένιες εταιρίες, που σκοπό έχουν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη; Μάλλον κάποιος που φοβάται, που δεν έχει την αυτοπεποίθηση που βγαίνει προς τα έξω πως έχει, κάποιος που η πολιτική του εξαντλείται σε φωτογραφήσεις και βιντεάκια από κοπές πρωτοχρονιάτικων πιτών. Γνώμη μας πάντα.

Leave a Reply

18 + ten =

Top