Είστε εδώ
Home > FAQ news > Οι απειλές Κοντοζαμάνη συνεχίζονται: Ο νόμος για την υποχρεωτικότητα θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα

Οι απειλές Κοντοζαμάνη συνεχίζονται: Ο νόμος για την υποχρεωτικότητα θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα

Ούτε βήμα πίσω ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε και σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ως προς την αναστολή εργασίας των υγειονομικών που δεν θα εμβολιαστούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, προειδοποιώντας με τη σειρά του ότι πιθανόν όταν επιστρέψουν να μην είναι στις ίδιες θέσεις.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της COVID-19, ο κ. Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες, είπε.

Ο υπουργός τόνισε ότι όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας, όταν επιστρέψουν ίσως να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις. «Υπάρχει σχέδιο ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες αρρυθμίες. Υπάρχει συνεννόηση με τους διοικητές των νοσοκομείων» είπε ο υπουργός χωρίς όμως να προχωρήσει σε λεπτομέρειες, παρά, αρκέστηκε στο ότι σε πρώτη φάση θα υπάρξει αναδιάταξη προσωπικού. Παρέβλεψε όμως την ανάκληση αδειών υγειονομικών που ήδη έχουν σηκώσει το βάρος της πανδημίας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης είπε επίσης, ότι εάν χρειαστεί θα συμβληθεί ο δημόσιος τομέας και με ιδιωτικές δυνάμεις σε υποστηρικτικό επίπεδο. Επανέλαβε ότι σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ήδη γίνεται.

Τέλος, αφού απηύθυνε ύστατη έκκληση στους επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν, έστω και τώρα, «ως μια πράξη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία», απέφυγε να πει με ακρίβεια το ποσοστό των ανεμβολίαστων υγειονομικών, λέγοντας ότι αλλάζει μέρα με τη μέρα.

«Ο εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας είναι μια πράξη που την επιβάλλει το καθήκον, στην πραγματικότητα όμως είναι μια πράξη ανθρωπιάς, στοιχειώδους αλληλεγγύης, απέναντι σε πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη» σημείωσε.

Πηγή: efsyn.gr

Leave a Reply

1 + ten =

Top