Είστε εδώ

Oι αυτοκρατορίες “πέφτουν” από μέσα … Στο δρόμο των ελληνικών τραπεζών η Ντόιτσε, χάνει 20 ευρώ!

Οι αυτοκρατορίες όπως και οι μεγάλοι έρωτες, καταρρέουν όταν καταρρεύσει ο μύθος που τους δημιούργησε… Την ώρα, λοιπόν, που η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα από τις αρχές του 2016 έχει πέσει όσο οι ελληνικές ( Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Alpha ), περίπου 60%, ο Σόιμπλε και οι υπαξιωματικοί του από τις νεόκοπες δημοκρατίες του άλλοτε σοβιετικού μπλόκ, στις βόρειες και ανατολικές ευρωπαϊκές επαρχίες, ακόμα παίζουν με την φωτιά του Grexit ή με τον αποκλεισμό της χώρας μας από την Σένγκεν. Και δεν βλέπουν ότι η καταστροφή της Πομπηίας για το κοινοτικό εξάμβλωμα που δημιούργησαν, έχει ήδη ξεκινήσει. Ο μύθος που το συντηρούσε, η λιτότητα και η δημοσιονομική πειθαρχία, για χαρη των αγορών και των τραπεζιτών και εις βάρος των λαών, κατέρρευσε με πάταγο. Πρώτα στην τραγωδία της ελληνικής διάσωσης και μετά στο ανέκδοτο της εξόδου από την κρίση της Πορτογαλίας και της Ισπανίας….
Κανείς από αυτούς όμως δεν μπορεί τώρα να εξηγήσει, σε εμάς τους … ηλίθιους, γιατί: Η Deutsche Bank διαλύθηκε σε ενάμιση μήνα και από τα 33 ευρώ καταβαραθρώθηκε φτάνοντας χθες στα 13,5. Παρά την γενναία προσπάθεια γερμανικών και άλλων funds και ισχυρών θεσμικών να σταματήσουν την κατάρρευση της, όπως έκαναν στα κρυφά το 2010 με τις αυστριακές τράπεζες στις οποίες πέρασαν σιωπηρά και χωρίς μέτρα περίπου 400δις ανακεφαλαιοποίησης. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2014 η μετοχή της βρισκόταν στα 40 ευρώ. Η μόχλευση της είναι τεράστια και τα CDS έχουν εκτοξευτεί.
Και τώρα νομίζω ότι έρχεται η ώρα που εγχώριοι υποστηρικτές του θα διαδηλώνουν με προφανή λόγο, αυτή τη φορά: Βάστα Σόιμπλε !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *