Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Οι 62 «ευάλωτοι» νεκροί του 2014 ( της Άντας Ψαρρά )

Οι 62 «ευάλωτοι» νεκροί του 2014 ( της Άντας Ψαρρά )

“…Ηταν Φεβρουάριος του 2014 όταν ο τότε υπουργός Υγείας, Αδωνης Γεωργιάδης, ενώ προχωρούσε εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων στη συρρίκνωση των υπηρεσιών υγείας έκανε δηλώσεις με αφορμή του 62 θανάτους από γρίπη. Ενώ το κύμα της γρίπης αυξανόταν όπως και οι θάνατοι σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών το υπουργείο δεν είχε φροντίσει να προμηθευτούν εμβόλια ούτε καν οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να μην έχει καταφέρει να εμβολιαστεί πάνω από το 40% όσων είχαν ανάγκη το εμβόλιο, δηλαδή αποτελούσαν πληθυσμό υψηλού κινδύνου.

Ο ΙΣΑ κατήγγειλε τότε ότι από την αρχή της περιόδου του εμβολιασμού, αρκετοί φαρμακοποιοί ανά την Ελλάδα δήλωναν στους πολίτες ότι οι ποσότητες των εμβολίων που έφτασαν στα χέρια τους ήταν πολύ μικρότερες από τις παραγγελίες τους. Υπενθύμιζε ακόμη ότι από αρχές Ιανουαρίου 2014, ο Σύλλογος είχε εκδώσει δελτίο Τύπου, στο οποίο ανέφερε τις μελέτες (surveillance studies) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (European Centre for Disease Prevention and Control -ECDC), που προειδοποιούσαν για την επικείμενη και επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του τότε υπουργού υγείας Αδωνη Γεωργιάδη την ίδια στιγμή που οι νεκροί είχαν ξεπεράσει τους 60 και δεν υπήρχαν εμβόλια ήταν χαρακτηριστικές: «Δεν χρειάζεται πανικός για τη γρίπη, αυτό που χρειάζεται είναι ενημέρωση του κόσμου για το εν εξελίξει φαινόμενο και αντιϊκά τα οποία υπάρχουν. Το πρόγραμμα των εμβολίων καταρτίζεται με βάση την προηγούμενη χρονιά και αφού το 2013 ήταν μια χρονιά ύφεσης της γρίπης, τα εμβόλια που παρελήφθησαν ήταν λιγότερα, όπως και σε όλη την Ευρώπη» (Καθημερινή 24/2/2014).

Ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είχε μάλιστα συμπληρώσει τότε ως «επιχείρημα» -και χωρίς να ξεσηκωθούν ακόμα και οι πέτρες στα ΜΜΕ- ότι οι θάνατοι στην πλειονότητά τους αφορούσαν άτομα με υποκείμενα νοσήματα (!) ενώ συμπλήρωνε (εν μέσω των καταγγελιών για πλήρη έλλειψη εμβολίων ) ότι ο καθυστερημένος εμβολιασμός δεν βοηθούσε μια και μέχρι να δράσει το εμβόλιο η γρίπη θα είχε καμφθεί (!)

Το γιατί βέβαια και τότε όπως και τώρα οι γιατροί επιμένουν να εμβολιάζονται έστω και καθυστερημένα οι πολίτες και ειδικά οι ευάλωτες κατηγορίες προφανώς είναι… λόγια του αέρα σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του Αδ. Γεωργιάδη.”

Ολόκληρο το άρθρο της Άντας Ψαρρά μπορείτε να το διαβάσετε στην efsyn.gr

Leave a Reply

Top