Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Όχι σε εμάς αυτά, τα προβλήματά του να τα λύσει με τη Γεννηματά”! Κοττάκης-ΕΣΤΙΑ “πυροβολούν” Βενιζέλο για το “Μακεδονικό” και τα περί “χυδαίου και υπονομευτικού τίτλου”

“Όχι σε εμάς αυτά, τα προβλήματά του να τα λύσει με τη Γεννηματά”! Κοττάκης-ΕΣΤΙΑ “πυροβολούν” Βενιζέλο για το “Μακεδονικό” και τα περί “χυδαίου και υπονομευτικού τίτλου”

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην κόντρα της εφημερίδας “Εστία” με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Επί 3 ημέρες, η εφημερίδα, με διευθυντή το Μανώλη Κοττάκη, έχει πρωτοσέλιδα ή βασικά άρθρα για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ την Παρασκευή στο βασικό θέμα υπήρχε απάντηση Βενιζέλου (η οποία στον τίτλο τής εφημερίδας χαρακτηρίζεται «απολογία»!) αναφορικά με τις θέσεις του αφενός για το Μακεδονικό και αφετέρου για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Την Πέμπτη η Εστία είχε κύριο θέμα τις δηλώσεις Βενιζέλου (που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο) με τίτλο «Βενιζέλος: Η Μακεδονία δεν είναι μία και Ελληνική!» και υπότιτλο «Τα συλλαλητήρια εκδίκηση του εθνικολαϊκισμού και συνέχεια των αγανακτισμένων». 

Στην απάντησή του (στην «απολογία» του όπως διατείνεται η εφημερίδα) ο Ε. Βενιζέλος δηλώνει ότι η Εστία δημοσίευσε τα όσα «δήθεν είπε» προχθές και σχολιάζοντας τον τίτλο της προσθέτει ότι είναι  «χυδαίος και υπονομευτικός των εθνικών θέσεων».

Αν και στο πρόλογο του βασικού θέματος της Παρασκευής η Εστία αναφέρει ότι η απάντηση Βενιζέλου αποτελεί για αυτήν «εξαιρετική τιμή», δεν του χαρίζεται στην ανταπάντησή της η οποία δίνεται μέσω τού Μανώλη Κοττάκη στο καθημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο του. Εκεί διαβάζουμε ότι ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δεν διέψευσε ούτε αμφισβήτησε την ακρίβεια των λεγόμενων του» και αναγκάστηκε να μιλήσει για «δήθεν είπα» μόνο όταν «η εφημερίδα μας ανέδειξε το ατόπημά του». Για τους χαρακτηρισμούς Βενιζέλου ο Κοττάκης ανεβάζει τους τόνους και πυροβολεί γράφοντας:

«Κατά συνέπεια τα περί “θλιβερών”, “χυδαίων” και “υπονομευτικών” ας τα απευθύνει όπου αλλού θέλει. Όχι σε εμάς». 

Καυστική ήταν η απάντηση του Μανώλη Κοττάκη για την αλλαγή της θέσης του Ευάγγελου Βενιζέλου «για τη χρήση του erga omnes, ώστε να εναρμονίζεται σήμερα με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ», αφού αναρωτήθηκε «Προς τι η ανεμοδούρα; Τι άλλαξε από την αρχική θέση που διατύπωσε προ μηνός, ότι αρκεί η διεθνής συμφωνία για τη χρήση της ονομασίας έναντι όλων και μετακινήθηκε προς τη θέση ότι απαιτείται τροποποίηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ

Στο τέλος του άρθρου, ο διευθυντής της Εστίας καλεί τον Ε. Βενιζέλο, «αν έχει πρόβλημα με το φλερτ Τσίπρα-Γεννηματά για τη αναθεώρηση του Συντάγματος, να το λύσει με την Πρόεδρό του και τον συνταγματολόγο συνάδελφό του Νίκο Αλιβιζάτο που άνοιξε τον διάλογο. Δεν έστειλε η ”Εστία” επιστολή στον κ. Τσίπρα για το Σύνταγμα». 

Πηγή: harddog-sport.blogspot.gr, neaselida.gr 

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

seven − 1 =

Top