Είστε εδώ
Home > FAQ news > «Ο Τσίπρας τα κατάφερε, οι συντάξεις των Ελλήνων δεν πρόκειται να κοπούν»

«Ο Τσίπρας τα κατάφερε, οι συντάξεις των Ελλήνων δεν πρόκειται να κοπούν»

«Ο Τσίπρας τα κατάφερε, οι συντάξεις των Ελλήνων δεν πρόκειται να κοπούν», τιτλοφορείται δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Il Manifesto» για την ακύρωση του μέτρου για περικοπή των συντάξεων.

«Η Νέα Δημοκρατία στήριξε, τελικά, την κατάργηση των περικοπών, αν και συνεχίζει να θεωρεί ότι το αποτέλεσμα αυτό συνδέεται άμεσα, ως αντάλλαγμα, με τη Συμφωνία των Πρεσπών», επισημαίνει η εφημερίδα και αναφέρεται στη δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο οποίος κατηγόρησε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εκφράζουν «καφενειακό λόγο».

«Πρόκειται να αυξηθούν, έστω και με περιορισμένα ποσά, 620.000 συντάξεις, θα γίνουν 3.200 προσλήψεις στον τομέα της υγείας, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός στοχεύει και στην αύξηση των μισθών των εργαζομένων», υπογραμμίζει η εφημερίδα της Ρώμης.

«Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του εφαρμόζοντας ένα μέρος του κοινωνικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε «παγώσει» υποχρεωτικά το 2015, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των μνημονίων. Η οποία επισημοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι», γράφει η Il Manifesto.

Eκτιμά, δε, ότι «η Ελλάδα παραμένει υπό παρακολούθηση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά τα περιθώρια νέων κινήσεων, για την κυβέρνηση της Αθήνας, τώρα είναι σίγουρα μεγαλύτερα απ’ ό,τι στο παρελθόν».

Τέλος, η ιταλική εφημερίδα σημειώνει ότι «ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζει να δυσκολεύεται να σταθεί και πάλι στα πόδια της, μετά από μια κρίση άνευ προηγουμένου».

Και για τον λόγο αυτό, ολοκληρώνει την ανάλυσή της η Il Manifesto, «ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ενισχύσει τα επιχειρήματα της Aριστεράς και προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν πρέπει να χωρίζονται από το βάρος και την ευθύνη της διακυβέρνησης».

Πηγή: neaselida.gr

Leave a Reply

Top