Είστε εδώ

Ο Τσίπρας ( που … “παραιτείται” ) ήξερε! Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό και τις διαπραγματεύσεις από Eurostat και Ντομπρόφσκις. Η “δήθεν ανάπτυξη” ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και … πόσο μας στοίχισε!

Μάλιστα! Όχι μόνο η εικόνα της θέσης που βρίσκεται η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση δεν καμία σχέση με τον “ζόφο” που εκπέμπει η παραπληροφόρηση από τα συστημικά μέσα, τους μεγαλοδημοσιογράφους, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες τους, αλλά συμβάινει ακριβώς το αντίθετο. Δείτε λοιπόν τρεις ειδήσεις που ΔΕΝ θα παίξουν τα δελτία των καναλιών. Και εκτός από αυτό και το ότι, όχι μόνον η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, είπε ΨΕΜΜΑΤΑ για το πρωτογενές πλεόνασμα ( και τη δήθεν πορεία ανάκαμψης που τάχα είχε μπει η χώρα πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και που είναι η καραμέλα που πιπιλάνε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και τα παπαγαλάκια της διαπλοκής ), αλλά “φόρτωσε” και τη χώρα με 3,5 δις “εξτρά” χρέος, προκειμένου να … “πείσει” την ΕΛΣΤΑΤ για την εγκυρότητα των αριθμών που παρουσίαζε…
Η Eurostat θα ανακοινώσει την Πέμπτη, πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 μεγαλύτερο από το 0,2% του ΑΕΠ, δηλαδή καλύτερο και από τις προβλέψεις της ΕΛΣΤΑΤ…
Η δημοσιονομική και μακροοικονομική επίδοση της Ελλάδας το 2015 ήταν καλύτερη του αναμενόμενου και τα στοιχεία της Eurostat, που θα δημοσιοποιηθούν στις 21 Απριλίου, αναμένεται να δείξουν πως η Ελλάδα υπεραπέδωσε πέρυσι“, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο MNI και το Euro2day.gr o αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις. Με βάση δε τα στοιχεία της Eurostat , όπως επισημαίνει στην ίδια συνέντευξη “Θα επικαιροποιήσουμε το βασικό σενάριο…”, και προσθέτει πως ” τα δεδομένα θα βοηθήσουν ώστε να ευθυγραμμίσουμε τη θέση μας με το ΔΝΤ.” Ταυτόχρονα για την διαφωνία που υπάρχει με το ΔΝΤ ως προς τη διευθέτηση του χρέους ως προαπαιτούμενο για τη συνέχιση της συμμετοχής του στο πρόγραμα, παραδέχτηκε πως “Δεν είμαστε ακόμα εκεί, όμως θα πρέπει να συζητήσουμε το χρέος, αν όμως θέλουμε να συμμετέχει το ΔΝΤ, θα πρέπει να το συζητήσουμε”.
Σύμφωνα με διασταυρωμένο ρεπορτάζ του euro2day.gr πληροφορίες αναφέρουν ότι η Eurostat θα ανακοινώσει πρωτογενές πλεόνασμα σαφώς μεγαλύτερο από το αναμενόμενο 0,2% του ΑΕΠ για το 2015, αλλά και αναθεώρηση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων για το 2013 και το 2014 έως και 1 δισ. ευρώ, οι οποίες περιορίζουν δραστικά το πρωτογενές πλεόνασμα που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το οποίο είχε επικυρώσει τότε η Eurostat, χωρίς αστερίσκους. Παράλληλα, αναθεωρείται και το δημόσιο χρέος με νέα επιβάρυνση της τάξεως των 3,5 δισ. ευρώ.
ΥΓ: Η τρίτη είδηση είναι πως …. οι θεσμοί “που είχαν αποχωρήσει” … είναι ήδη πίσω και συνεχίζουν κανονικά τις διαπραγματεύσεις. Μπορεί κάποια στιγμή, βλέποντας κάποιο από τα δελτία των καναλιών, να πληροφορηθούν και ότι είχαν αποχωρήσει ….

2 σχόλια στο “Ο Τσίπρας ( που … “παραιτείται” ) ήξερε! Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό και τις διαπραγματεύσεις από Eurostat και Ντομπρόφσκις. Η “δήθεν ανάπτυξη” ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και … πόσο μας στοίχισε!

  1. Θριαμβολογούμε επειδή: Η τρίτη είδηση είναι πως …. οι θεσμοί “που είχαν αποχωρήσει” … είναι ήδη πίσω και συνεχίζουν κανονικά τις διαπραγματεύσεις.
    Κι εγώ που νόμιζα πως δεν αναγνωρίζαμε την τρόικα και το μνημόνιο http://www.avgi.gr/article/5272091/gianis-baroufakis-den-anagnorizoume-tin-troika-kai-to-mnimonio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *