Είστε εδώ

Ο Τσίπρας οδηγεί το καράβι στην Ιθάκη … γράφει ο Μοσκοβισί στο Blog του !

Η ελληνική Οδύσσεια φτάνει στο τέλος της και σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο ο Τσίπρας, που κατάφερε να πείσει τους εταίρους να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους εναντι της Ελλάδας, γράφει σε άρθρο που ανάρτησε σήμερα Παρασκευή στο προσωπικό του blog ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί.
Είναι η ώρα να δώσουμε οξυγόνο και ελπίδα στην Ελλάδα και τους Έλληνες, σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ ειδικότερα για τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, σημειώνει ότι, κατάφερε να περάσει πολύ δύσκολα μέτρα πείθοντας τους Ευρωπαίους να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους. Επισημαίνει δε, ότι αυτά που είχαν συμφωνηθεί τον Αύγουστο του 2015, τιμήθηκαν από όλες τις πλευρές.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κάνει επίσης αναφορά στην ανεργία αλλά και στην επιβάρυνση της Ελλάδας από το προσφυγικό και υπογραμμίζει την ανάγκη επίτευξης ισορροπημένων αποφάσεων μεταξύ των Ευρωπαίων και ΔΝΤ, προκειμένου να μην προσθέσουμε, όπως σημειώνει, λιτότητα στη λιτότητα.
Σε ό,τι αφορά το χρέος σημειώνει ότι οι Ευρωπαίοι εργάζονται πάνω σε μια δέσμη μέτρων για την ελάφρυνσή του, μέσω της μείωσης του κόστους των επιτοκίων και των επιμηκύνσεων των περιόδων αποπληρωμής και χάριτος, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες, με τις προσπάθειες που κατέβαλαν, δικαιούνται αυτές τις διευκολύνσεις.
Πηγή: left.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *