Είστε εδώ

«Ό,τι θέλουμε κάνουμε, είμαστε το κράτος»! Τα ΜΑΤ του Μητσοτάκη δείχνουν ακόμα μια φορά τις “καλές τους προθέσεις” στα Πανεπιστήμια (vid)

Σε λίγο οι ίδιοι οι γονείς και οι συγγενείς θα συνοδεύουν τους σπουδαστές στα Ιδρύματα για να τους προστατέψουν από τα … ΜΑΤ και τους αστυνομικούς!

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία για την προκλητική στάση των ΜΑΤ και τον ΟΠΚΕ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και πιο συγκεκριμένα στις πύλες της Ούλωφ Πάλμε προχώρησε φοιτήτρια. Όπως αναφέρει, τα ΜΑΤ σε ρόλο χούλιγκαν έσκισαν πανό φοιτητών, έβρισαν χυδαία και φώναζαν εν εξάλλω «άντε ρε κωλόπαιδα, ό,τι θέλουμε θα κάνουμε, είμαστε το κράτος».

Ειδικότερα, η φοιτήτρια Νομικής του ΕΚΠΑ και μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Ελένη Μακράκη, περιγράφει τους τραμπουκισμούς των αστυνομικών το βράδυ της Πέμπτης.

Μεταξύ άλλων καταγγέλλει «επανειλημμένες παρενοχλήσεις προς τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων που βρίσκονταν εκεί. Συγκεκριμένα στις 02:30 χρησιμοποιώντας στρατιωτικούς φακούς μεγάλης εμβέλειας και λέιζερ χρώματος πράσινου και κόκκινου (συνήθως χρησιμοποιείται για να στοχεύουν όπλα) μέλη των ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ θέλησαν να σπείρουν την τρομοκρατία και το φόβο στους φοιτητές που βρίσκονταν εκεί».

Η φοιτήτρια συνεχίζει λέγοντας ότι «λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα τουλάχιστον 3 μέλη της ομάδας ΟΠΚΕ μετακινήθηκαν από το σημείο που ήταν σταθμευμένοι και ήρθαν απειλητικά προς τις πύλες του ιδρύματος.

Με ‘’οπαδικές’’ πρακτικές έσκισαν πανό φοιτητικών συλλόγων που βρισκόταν ακριβώς στην είσοδο του ΕΚΠΑ όπως φαίνεται και στο οπτικοακουστικό υλικό και απομακρύνθηκαν έπειτα από τις διαμαρτυρίες φοιτητών που βρίσκονταν εκεί. Φυσικά ενώ κινήθηκαν μερικά βήματα προς τα πίσω δεν δίστασαν να βρίσουν χυδαία φοιτήτρια με χαρακτηρισμούς όπως “καριόλα”, λέγοντας στους υπόλοιπους φοιτητές “άντε ρε κωλόπαιδα, ό,τι θέλουμε θα κάνουμε, είμαστε το κράτος!”.

Τη στιγμή που προέβησαν σε αυτή την ενέργεια συνέχισαν να στοχεύουν στα μάτια τους φοιτητές με στρατιωτικό φακό ενώ πιο πίσω διακρίνονται και μέλη των ΜΑΤ να στοχεύουν τους νεαρούς με λέιζερ. Μάλιστα, υπάλληλος των ΟΠΚΕ δήλωσε για αυτές τις ενέργειες ότι “εγώ αυτά τα κάνω και τσάμπα, επειδή γουστάρω”».

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Χθες 15/09, μέλη φοιτητικών συλλόγων του ΕΚΠΑ, όπως κάθε βράδυ, βρίσκονταν στις πύλες της Ούλωφ Πάλμε υλοποιώντας τις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων, περιφρουρώντας τους χώρους ασύλου, αντιστεκόμενοι στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ) εντός των ιδρυμάτων μας.

Για μια ακόμη μέρα η αστυνομική παρουσία ήταν ασφυκτική καθώς ακριβώς απέναντι από την πύλη του ΕΚΠΑ βρίσκονταν 1 διμοιρία ΜΑΤ, 2 αγροτικά (4×4) με πάνοπλους αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ, οι οποίοι συνόδευαν περίπου 10 μέλη της ΟΠΠΙ. Αυτές οι μονάδες φυσικά κατά τη διάρκεια της νύχτας εναλλάσσονται και ενισχύονται πολλές φορές και με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και στέκονται όλο το βράδυ απέναντι σε φοιτητές, οπλοφορώντας με πολυβόλα και στρατιωτικά κράνη.

Το τελευταίο βράδυ λοιπόν οι μονάδες καταστολής, δεν στέκονταν απλά αλλά προχώρησαν και σε επανειλημμένες παρενοχλήσεις προς τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων που βρίσκονταν εκεί. Συγκεκριμένα στις 02:30 χρησιμοποιώντας στρατιωτικούς φακούς μεγάλης εμβέλειας και λέιζερ χρώματος πράσινου και κόκκινου (συνήθως χρησιμοποιείται για να στοχεύουν όπλα) μέλη των ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ θέλησαν να σπείρουν την τρομοκρατία και το φόβο στους φοιτητές που βρίσκονταν εκεί. Ενδεικτικό της αταλάντευτης και ψύχραιμης στάσης των 20χρονων φοιτητών που βρισκόμασταν εκείνη τη στιγμή στις πύλες είναι ότι δεν τους δώσαμε σημασία και μετά από λίγη ώρα έπαψαν την “παιδιαρίστικη” συμπεριφορά τους.

Παρόλα αυτά λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα τουλάχιστον 3 μέλη της ομάδας ΟΠΚΕ μετακινήθηκαν από το σημείο που ήταν σταθμευμένοι και ήρθαν απειλητικά προς τις πύλες του ιδρύματος.

Με ‘’οπαδικές’’ πρακτικές έσκισαν πανό φοιτητικών συλλόγων που βρισκόταν ακριβώς στην είσοδο του ΕΚΠΑ όπως φαίνεται και στο οπτικοακουστικό υλικό και απομακρύνθηκαν έπειτα από τις διαμαρτυρίες φοιτητών που βρίσκονταν εκεί. Φυσικά ενώ κινήθηκαν μερικά βήματα προς τα πίσω δεν δίστασαν να βρίσουν χυδαία φοιτήτρια με χαρακτηρισμούς όπως «καριόλα», λέγοντας στους υπόλοιπους φοιτητές «άντε ρε κωλόπαιδα, ότι θέλουμε θα κάνουμε, είμαστε το κράτος!».

Τη στιγμή που προέβησαν σε αυτή την ενέργεια συνέχισαν να στοχεύουν στα μάτια τους φοιτητές με στρατιωτικό φακό ενώ πιο πίσω διακρίνονται και μέλη των ΜΑΤ να στοχεύουν τους νεαρούς με λέιζερ. Μάλιστα, υπάλληλος των ΟΠΚΕ δήλωσε για αυτές τις ενέργειες ότι “εγώ αυτά τα κάνω και τσάμπα, επειδή γουστάρω”.

Η ομηρία των ιδρυμάτων συνεχίζεται καθημερινά και ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε χθες ότι η ΟΠΠΙ θα οπλοφορεί και τα ΜΑΤ και ΟΠΚΕ δεν θα πάψουν να συνοδεύουν την ΟΠΠΙ μέχρι να εμπεδωθεί η παρουσία τους στα ιδρύματα. Από αυτά, αλλά και πάμπολλα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας εναντίων φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων του πανεπιστημίου από τη στιγμή που η κυβέρνηση προώθησε και επιχειρεί την εφαρμογή του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αναδεικνύεται γλαφυρά ότι η μόνη βία στα πανεπιστήμια προέρχεται από την αστυνομία.

Για την ανασφάλεια που αισθανόμαστε και την βία που δεχόμαστε ως φοιτητές και φοιτήτριες όσο σπουδάζουμε και παρευρισκόμαστε στον ίδιο χώρο με τα παραπάνω λούμπεν στοιχεία ποιός ευθύνεται αν όχι ο κ Τάκης Θεοδωρικάκος που έκανε χθες τις παραπάνω δηλώσεις, η κ Κεραμέως και ο κ Μητσοτάκης;

Άραγε, οι πολιτικοί ιθύνοντες θα μας απαντήσουν τελικά: Από τους παραπάνω ποιος θα μας προστατεύσει;».

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.