Είστε εδώ
Home > FAQ news > (ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…)Αποχωρούν από το ΚΙΝΑΛ και οι Μεταρρυθμιστές του Λυκούδη

(ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…)Αποχωρούν από το ΚΙΝΑΛ και οι Μεταρρυθμιστές του Λυκούδη

Και τα στελέχη των Μεταρρυθμιστών, με επικεφαλής τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Λυκούδη, αποχωρούν από το Κίνημα Αλλαγής θεωρώντας ότι θα ήταν ανακόλουθο να παραμείνουν στα όργανα του ΚΙΝΑΛ, ενώ μπήκαν σε αυτά μέσα από την ενιαία λίστα-πρόταση του Ποταμιού.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς «αγωνίστηκαν αυτά τα χρόνια για να αρθούν τα εμπόδια, να ξεπεραστούν αγκυλώσεις, πολιτικές και προσωπικές και να ανοίξει ο δρόμος για έναν νέο φορέα της Κεντροαριστεράς». Και κατέθεσαν από τις πρώτες μέρες έναν οδικό χάρτη, ζητώντας πρωτίστως «μία στοιχειώδη διαμόρφωση του φορέα, πριν την εκλογή αρχηγού» – πρόταση που αγνοήθηκε. Όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Σπύρος Λυκούδης στη συνέντευξή του στο Documento (24/6), μάλιστα, ο νέος φορέας συγκροτήθηκε με «μία πολιτική παραδοξότητα, παγκοσμίως πρωτότυπη: εξέλεξε αρχηγό με λαϊκή εντολή, επί ανυπάρκτου όμως πολιτικού οργανισμού»!

Η πολιτική ομάδα του Σπύρου Λυκούδη αντιμετώπισε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «εξαρχής από τον ηγετικό κύκλο έναν αρνητισμό, απολύτως ανεξήγητο πολιτικά», ενώ απαιτήθηκε η συμμετοχή τους στο φορέα «να μην συνοδεύεται από την πολιτική τους ταυτότητα, αυτή των ΜΕΤΑ, αλλά να μετάσχουν μέσα από τη διαπραγμάτευση και την ποσόστωση του Ποταμιού».

Σήμερα, όμως, που το ΠΟΤΑΜΙ πλέον αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ, έκριναν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να μετέχουν στα κομματικά όργανα του φορέα, αλλά υπογραμμίζουν ότι θα συνεχίσουν να παλεύουν για τη συγκρότηση στη χώρα μας μιας μεγάλης δημοκρατικής μεταρρυθμιστικής παράταξης.

Πηγή: documentonews.gr (της Νατάσας Ρουγγέρη)

One thought on “(ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…)Αποχωρούν από το ΚΙΝΑΛ και οι Μεταρρυθμιστές του Λυκούδη

  1. Με άλλα λόγια, χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, αυτό εδώ το μόρφωμα δημιουργήθηκε με αποκλειστικό σκοπό να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Leave a Reply

Top