Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ο Τασούλας «φόρεσε» γαλάζιο προεδρείο σε Εξεταστική της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Ποια η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τασούλας «φόρεσε» γαλάζιο προεδρείο σε Εξεταστική της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Ποια η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Την οργή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έφερε η κίνηση του προέδρου της Βουλής να αποκλείσει την αξιωματική αντιπολίτευση από το προεδρείο της Εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Πέτσα και την Opinion Poll, καθώς όχι μόνο «ο κανονισμός της Βουλής το απαγορεύει (σ.σ. την άρνηση συμμετοχής της αντιπολίτευσης)», αλλά και γιατί η Εξεταστική Επιτροπή για το ενδεχόμενο χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση μέσω δημοσκοπήσεων και κρατικής χρηματοδότησης σε ΜΜΕ, είχε προταθεί από την ίδια την αξιωματική αντιπολίτευση και ψηφιστεί με 142 «ναι» (από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25, Ελ.Λύση) – η κυβέρνηση την είχε καταψηφίσει.

«Η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε με το καλημέρα, κατά την εκλογή του προεδρείου, τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης σε αυτό, με προφάσεις και προσχήματα, τη στιγμή που ούτε ο κανονισμός της βουλής το απαγορεύει αλλά και το αναθεωρημένο Σύνταγμα το επιτάσσει».

Όπως απαντούν σε αυτούς τους πρωτοφανείς λογοκριτικούς χειρισμούς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «Απομονωμένη πολιτικά η Ν.Δ. απέρριψε την πρόταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για διακομματικό προεδρείο. Με άλλα λόγια, η κυβερνητική πλειοψηφία θέλει να ελέγξει τον τρόπο ελέγχου της από την αντιπολίτευση!».

«Ο φόβος της πλειοψηφίας είναι εμφανής για τον έλεγχο της διασπάθισης δημοσίου χρήματος και την χειραγώγηση των ΜΜΕ με αδιαφάνεια από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», καταλήγουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Leave a Reply

5 × one =

Top