Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση απέναντι στο εμετικό πρωτοσέλιδο του “Μακελειού”

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση απέναντι στο εμετικό πρωτοσέλιδο του “Μακελειού”

«Απέναντι στον φασιστικό οχετό του «Μακελειού» οφείλουν άμεσα να αντιδράσουν τόσο οι δημοσιογραφικές ενώσεις, όσο και όλα τα πολιτικά κόμματα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

«Καμία δημοκρατική δύναμη», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν μπορεί να επιλέξει τη σιωπή απέναντι στις νέες, απερίγραπτες χυδαιότητες που προσβάλλουν κάθε δημοκράτη πολίτη».

Στ. Καπάκος: Το «Μακελειό» είναι ύβρη της ενημέρωσης, εμπίπτει στην αρμοδιότητα των αστυνομικών και δικαστικών αρχών

Σε δήλωση προέβ ο γγ της ΕΣΗΕΑ Στ. Καπάκος αργά το απόγευμα της Κυριακής για το «Μακελειό»:

“Αποτελεί ασφαλώς θετικό γεγονός η αντίδραση ορισμένων ευαισθητοποιημένων γυναικών με στόχο την ενίσχυση της διαρκούς προσπάθειας να τεθούν όρια στην ασυδοσία ορισμένων εντύπων, τα οποία υποτίθεται οτι υπηρετούν την ενημέρωση ενώ στην πραγματικότητα την ευτελίζουν καθημερινά.

Έχω την γνώμη οτι το «Μακελειό» δεν πρέπει κυρίως να εμπίπτει στην αρμοδιότητα της ΕΣΗΕΑ αφού δεν συνιστά ενημέρωση αλλά ύβρη της ενημέρωσης. Δεν συνιστά ούτε ένδειξη λειτουργίας του πλουραλισμού.

Κανείς άνθρωπος της ενημέρωσης, ούτε υπό καθεστώς ανέχειας, δεν μπορεί να στηρίζει την βαρβαρότητα των μακελεμένων μυαλών. Το χρέος της επαγρύπνησης και της αποδοκιμασίας σε οτι ευτελίζει τις θεμελιώδεις δημοκρατικές και ανθρώπινες αξίες πρέπει να είναι διαρκές και πάντως όχι επιλεκτικό.

Η αρμοδιότητα αντιμετώπισης των ρυπαρών δημοσιευμάτων ακραίου κιτρινισμού ανήκει κατά κύριο λόγο στις δικαστικές και τις αστυνομικές αρχές.

Σταύρος Καπάκος
Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΕΣΗΕΑ”

Leave a Reply

eighteen + eleven =

Top