Είστε εδώ

Ο Στέφανος παρουσίασε 25 ακόμα υποψήφιους για τον ΣΥΡΙΖΑ: “Ξέρετε πολύ καλά ότι υπάρχει ρεύμα εκεί. Έξω. Το βλέπω, το βλέπετε, και έχουμε μία ευκαιρία για το καλό του τόπου αυτό το ρεύμα να συγκρουστεί με την άδεια κάλπη και να μας εκπλήξει όλους”

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο λαός θα στείλει ένα πολύ μεγάλο μήνυμα στις ευρωεκλογές», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι, στη δεύτερη συνεχόμενη εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της παρουσίασης των υποψήφιων των προκριματικών που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι είκοσι παρουσιάστηκαν χθες, ενώ μετά και την αποψινή παρουσίαση, το τρίπτυχο αυτών των εκδηλώσεων σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο Αττικής ολοκληρώνεται με την εκδήλωση της Παρασκευής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημείωσε ότι «εμείς δεν είμαστε εδώ μόνο να αποκομίσουμε την αρνητική, τιμωρητική ψήφο του κόσμου» που εκτίμησε ότι θα υπάρξει προς τη ΝΔ, «είμαστε εδώ με τις προτάσεις μας και με την ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την δημοκρατική διαδικασία που επιδεικνύουμε, θαρραλέα να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του λαού». Υποστήριξε ότι «υπάρχει ρεύμα εκεί έξω», «το βλέπω, το βλέπετε και έχουμε μία ευκαιρία για το καλό του τόπου αυτό το ρεύμα να συγκρουστεί με την άδεια κάλπη και να μας εκπλήξει όλους θετικά». «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στις 9 Ιουνίου θα σκίσουμε», είπε κατά το κλείσιμο της εκδήλωσης.

Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε τις τέσσερις βασικές αλλαγές που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αναγκαίο να γίνουν στην Αστυνομία, «προκειμένου να αποκτήσει ξανά πραγματική ασφάλεια η Ελληνίδα και ο Έλληνας».

Οι 4 αλλαγές για την Αστυνομία
Ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μία κοπέλα προσπάθησε να σώσει τη ζωή της και ο θεσμός αυτός την πρόδωσε». Σημείωσε ότι «δεν έχουμε χρόνο στην Ελλάδα για άλλους θανάτους, η ανθρώπινη ζωή έχει αξία κι αν δεν μπορούν να της δώσουν αξία στην αστυνομία ακόμα στο σιδηρόδρομο, στο εσύ, τότε ας κάνουν πέρα».

Σε αυτό το πλαίσιο παρουσίασε τις αλλαγές «που είναι αναγκαίο να γίνουν στην αστυνομία, προκειμένου να αποκτήσει ξανά πραγματική ασφάλεια η Ελληνίδα και ο Έλληνας»:

«1. Αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της Αστυνομίας: Από τη Βουλή των Ελλήνων, με διακομματική συναίνεση. Να λογοδοτεί η ηγεσία της αστυνομίας στους Έλληνες πολίτες.

2. Εισαγωγή όλων των αστυνομικών στην Αστυνομία μέσω πανελληνίων εξετάσεων και μετά από ολοκλήρωση της φοίτησής τους στην ανώτατη σχολή αστυφυλάκων. Τέλος στην πρόσληψη ‘Ειδικών Φρουρών’ με εκπαίδευση δύο μόλις μηνών.

3. Μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση των αστυνομικών. Δια βίου εκπαίδευση και διεύρυνσή της σε νέου τύπου εγκλήματα, σε θέματα έμφυλης βίας, μπούλινγκ, προστασίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

4. Εφαρμογή του Συστήματος ‘Αστυνομικός της Γειτονιάς’ (Community Policing): Ο αστυνομικός δηλαδή που υπηρετεί σε μια περιοχή να υπηρετεί για μεγάλη χρονική διάρκεια σε αυτή τη γειτονιά, να γνωρίζει τα προβλήματά της, να χτίζει σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες του τόπου όπου υπηρετεί».


Ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε ότι «έσπευσε η κυβέρνηση να ανακοινώσει υποτιθέμενα μέτρα για το μπούλινγκ. Βιαστικά, αγχωτικά, χωρίς καν να περιμένει τις προτάσεις της Εθνικής Επιτροπής την οποία η ίδια σύστησε». Υποστήριξε ότι το έκανε «για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό». «Εντολή Γκρίνμπεργκ», σχολίασε, «σκοτώνουν τις γυναίκες έξω από τα αστυνομικά τμήματα; Τι λέει λοιπόν ο Γκρίνμπεργκ για να το αποφύγει; Ας μιλήσουμε για μπούλινγκ, δήθεν ότι παρέχουμε προστασία στα ελληνόπουλα. Ας στείλουμε και τον πρωθυπουργό -συνοδεία 20 αυτοκινήτων που για τον Μητσοτάκη εύκολα γίνονται ταξί- σε ένα σχολείο, να πει στα παιδιά ότι κι αυτός, ο μεγαλωμένος στα πούπουλα της εξουσίας, δέχτηκε μπούλινγκ γιατί του άδειασαν την τσάντα». Είπε ότι όμως στην ουσία ανακοίνωσαν «μέτρα τα οποία είχαν ήδη ανακοινώσει χωρίς αυτά να πραγματοποιηθούν ποτέ».

«Κοστίζει κάτι η εξαγγελία; Όχι, τζάμπα είναι», συνέχισε, «όπως η δημόσια δέσμευση που έδωσε ο πρωθυπουργός στη μητέρα των δύο γυμνασιόπαιδων στη Γαύδο, που της υποσχέθηκε τηλεκπαίδευση μπροστά στις κάμερες και πήγα επιτόπου, τη βρήκα, και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα». Σχολίασε ότι «αυτό η ΝΔ το βαφτίζει λαϊκισμό, το να μην μορφώνονται τα παιδιά μας στις ακριτικές περιοχές είναι λαϊκισμός. Μάλιστα».

Είπε ότι τα «δήθεν μέτρα για το μπούλινγκ» είναι «δεξιά ξινά σταφύλια: αποβολές, ποινολόγιο, επίρριψη ευθυνών στους γονείς, καταγγελίες πολιτών». Ρώτησε «σε ποιον αιώνα ζουν αυτοί οι επαγγελματίες πολιτικοί», «δεν έχουν ανοίξει ένα βιβλίο να διαβάσουν για τις εκατοντάδες επιστημονικές έρευνες για το θέμα, που δείχνουν ότι οι τιμωρητικές μέθοδοι σε αυτές τις ηλικίες έχουν πάντα αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογική ανάπτυξη, εντείνουν την αντιδραστικότητα και μειώνουν τις επιδόσεις των παιδιών στα μαθήματα;».

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μέσα από τον αντίστοιχο Τομέα του κόμματος και το αντίστοιχο think tank, θα διατυπώσει «ένα πλήρες, σύγχρονο σχέδιο για την αντιμετώπιση του μπούλινγκ». Ωστόσο υπογράμμισε δύο σημεία του σχεδίου: «Πρώτον, ψυχολόγος με διδακτική ώρα σε κάθε σχολείο, ακριβώς όπως ο γυμναστής και ο καθηγητής των καλλιτεχνικών. Δεύτερον, επανόρθωση αντί για σκληρή τιμωρία». Γιατί, είπε, τα παιδιά μαθαίνουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους στο σχολείο, όχι να μισούν το σχολείο. «Αυτή είναι η σωστή προοδευτική αντιμετώπιση του μπούλινγκ», πρόσθεσε.

Έγκλημα των Τεμπών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκλεισε την αρχική παρέμβαση του μιλώντας για «το μεγάλο σκέπασμα που βλέπουμε, το μεγάλο κουκούλωμα, τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών». Σημείωσε ότι θα επαναλαμβάνει τα ερωτήματα «μέχρι ο πρωθυπουργός να αναγκαστεί να απαντήσει. Συγκεκριμένα του απηύθυνε τα εξής ερωτήματα: «Ήξερε ή δεν ήξερε για το μπάζωμα πριν γίνει; Ποιος έχει τη δύναμη να παραγγέλνει μπάζωμα και αυτό να γίνεται την ίδια στιγμή; Ήξερε ή δεν ήξερε για τη μονταζιέρα την ίδια νύχτα του εγκλήματος; Ποιος έχει τη δύναμη να παραγγέλνει μοντάζ στις συνομιλίες και αυτό να γίνεται την ίδια στιγμή;». Πρόσθεσε ότι «επειδή ο πρωθυπουργός ήταν τόσο σίγουρος στις 22 Μαρτίου πέρυσι ότι το υλικό στην εμπορική αμαξοστοιχία δεν ήταν εύφλεκτο», «τον ρωτάω: μπορεί αυτό να το πει και σήμερα ένα χρόνο μετά, με σιγουριά; Να μας πει ότι αυτό που είπε πέρυσι ισχύει. Το είπε στον ελληνικό λαό πριν τις εκλογές πέρυσι, τον προκαλώ να το πει και τώρα».

Οι 25 υποψήφιοι

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, παρουσίασε τους επόμενους 25 υποψήφιους:

1. Αναστόπουλος Παναγιώτης (συνταξιούχος Ο.Α., πρώην διεθνής διαιτητής καλαθοσφαίρισης)

2. Γούναρης Γιάννης (δικηγόρος)

3. Δημητρέλης Δημήτρης (νοσηλευτής)

4. Ζάγκλαρης Ιωάννης (ιδιωτικός υπάλληλος

5. Ζαχαροπούλου Χριστίνα (τραπεζικός υπάλληλος)

6. Κυριακόπουλος Δημήτρης (μουσικοσυνθέτης)

7. Κωτούλα Καλλιόπη – Βίλλυ (σεναριογράφος & νοσηλεύτρια ψυχικής υγείας)

8. Μαύρος Θεόφιλος (επιχειρηματίας)

9. Μπέη Μάρθα (κοινωνικής λειτουργός)

10. Μπινετζής Δημοσθένης (πολιτικός επιστήμονας)

11. Παναγιώτου Λάμπρος (δημοσιογράφος)

12. Πανταζίδης Αύγουστος (σύμβουλος επιχειρήσεων)

13. Χαρίτου Λίνα-Σταυρούλα (σχεδιάστρια ενδυμάτων)

14. Πεφάνης Ρόμπερτ (καθηγητής επικοινωνίας-στέλεχος εκπαιδευτικού οργανισμού)

15. Πιπερίδης Ζαχαρίας (πολιτικός επιστήμονας)

16. Πνευματικός Νίκος (καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής)

17. Προδρομίτης Δημήτριος (δικηγόρος – θεολόγος)

18. Σαπουνά Αναστασία (εφοριακός)

19. Σιδερά Εύα (ιδιωτική υπάλληλος)

20. Σπανέα Ρεγγίνα-Αγγελίνα (οικονομολόγος- εκπαιδεύτρια ενηλίκων ΣΑΑΕΚ)

21. Στόφιλας Ηλίας (ποιητής-υποψήφιος διδάκτωρ φιλολογίας ΕΚΠΑ)

22. Πανόπουλος Δημήτρης (δημοσιογράφος)

23. Μπεκατώρου Σοφία (ψυχολόγος, ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας)

24. Κωνσταντάρα Δήμητρα (δημόσιος υπάλληλος)

25. Ζάρρα Μαλλούς Δήμητρα (αεροσυνοδός)

 

Αναλυτικά η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

Καλώς ορίσατε εδώ στο Περιστέρι σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία στον τόπο μας. Πρωτόγνωρη το να έχουμε ένα κόμμα -και δη μεγάλο κόμμα- ένα κόμμα το οποίο είναι η αξιωματική αντιπολίτευση να δίνει τη δύναμη σε εσάς, να πάρετε εσείς, όπως είχα υποσχεθεί από την πρώτη στιγμή, τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους υποψηφίους που δήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία και να ευχαριστήσω και όλους εσάς πίσω μου και να σας συγχαρώ για το γεγονός ότι βάζετε τον εαυτό σας μπροστά στην κρίση του κόσμου.

Είναι πάρα πολύ εύκολο κάποιος να αισθάνεται καλά για τον εαυτό του μειώνοντας τον άλλον, βλέποντας ότι ο άλλος μπορεί να μοιάζει διαφορετικός από εκείνον, μπορεί ο άλλος να έκανε ένα λάθος. Νομίζω είναι καλό ως κοινωνία να μπορούμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και κατανόηση, αντί να αφήνουμε τον κάθε συνάνθρωπό μας στη μοίρα του. Αυτή η κοινωνική ευθύνη που έχουμε όλοι μαζί είναι στην καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Άρα, μπράβο σας! Μπράβο σας που μπαίνετε μπροστά, στην πρώτη γραμμή. Ό,τι και να γίνει, έχετε ρόλο να παίξετε και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κοινωνία μας. Και μην έχετε άγχος για την ομιλία σας. Και εγώ κάθε φορά που μιλάω άγχος έχω, μην ανησυχείτε.

Πάμε λίγο στο δια ταύτα, γι’ αυτά τα οποία γίνονται τις τελευταίες μέρες. Έσπευσε η κυβέρνηση να ανακοινώσει υποτιθέμενα μέτρα για το bullying, βιαστικά, αγχωτικά, χωρίς καν να περιμένει τις προτάσεις της Εθνικής Επιτροπής την οποία η ίδια σύστησε. Ούτε καν περίμεναν τις προτάσεις της Επιτροπής της.

Γιατί άραγε; Ξέρετε γιατί; Για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Εντολή Γκρίνμπεργκ. Να σας εξηγήσω το γιατί. Σκοτώνουν τις γυναίκες έξω από τα αστυνομικά Τμήματα. Τι λέει ο Γκρίνμπεργκ για να το αποφύγει; «Ας μιλήσουμε για bullying», δήθεν ότι παρέχουμε προστασία στα Ελληνόπουλα όταν σκοτώνονται Ελληνίδες μπροστά από το αστυνομικό φυλάκιο.

Ας στείλουμε και τον πρωθυπουργό συνοδεία 20 αυτοκινήτων, που για τον Μητσοτάκη προφανώς εύκολα γίνονται ταξί, ας τον στείλουμε λοιπόν σε ένα σχολείο να πει στα παιδιά ότι κι αυτός, ο μεγαλωμένος στα πούπουλα της εξουσίας, δέχτηκε bullying γιατί του άδειασαν την τσάντα!

Και στην ουσία τι ανακοίνωσαν; Ανακοίνωσαν μέτρα τα οποία είχαν ήδη ανακοινώσει, χωρίς αυτά τα μέτρα να πραγματοποιηθούν ποτέ. Κοστίζει κάτι η εξαγγελία; Όχι βέβαια, τσάμπα είναι. Όπως η δημόσια δέσμευση που έδωσε ο πρωθυπουργός στη μητέρα των γυμνασιόπαιδων στη Γαύδο, που της  υποσχέθηκε τηλεκπαίδευση μπροστά στις κάμερες. Και πήγα επιτόπου, την βρήκα και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα. Κι αυτό η Νέα Δημοκρατία το βαφτίζει λαϊκισμό. Το να μη μορφώνονται τα παιδιά μας στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, είναι λαϊκισμός. Μάλιστα!

Επανέρχομαι όμως στα δήθεν μέτρα για το bullying. Ξέρετε τι είναι; Είναι δεξιά ξινά σταφύλια! Πολύ απλά το λέω, αποβολές, ποινολόγιο, επίρριψη ευθυνών στους γονείς, καταγγελίες πολιτών. Και αναρωτιέμαι: καλά, αυτοί οι επαγγελματίες πολιτικοί σε ποιον αιώνα ζουν;

Δεν έχουν ανοίξει ένα βιβλίο να διαβάσουν για τις καινούργιες τεχνικές, τις έρευνες, εκατοντάδες επιστημονικές έρευνες για το θέμα, που δείχνουν ότι οι τιμωρητικές μέθοδοι σε αυτές τις ηλικίες έχουν πάντα αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογική ανάπτυξη, εντείνουν την αντιδραστικότητα και μειώνουν τις επιδόσεις των παιδιών στα μαθήματα. Αυτό λέει η έρευνα.

Και εμείς μέσα από τον αντίστοιχο τομέα και το αντίστοιχο think tank θα διατυπώσουμε ένα πλήρες σύγχρονο σχέδιο για την αντιμετώπιση του bullying. Ένα-δυο γρήγορα σημεία μπορώ να σας τα πω ήδη. Πρώτα απ’ όλα ψυχολόγος με διδακτική ώρα σε κάθε σχολείο, ακριβώς όπως ο γυμναστής και ο  καθηγητής των καλλιτεχνικών.

Δεύτερον, επανόρθωση αντί για σκληρή τιμωρία. Ξέρετε γιατί; Γιατί τα παιδιά μαθαίνουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους στο σχολείο, όχι να μισούν το σχολείο. Αυτή είναι η σωστή προοδευτική αντιμετώπιση του bullying.

Αλλά όπως σας είπα ήδη σχετικά και με το bullying και με τις δολοφονίες και με την εκπαίδευση που δεν γίνεται, όλα αυτά γίνονται πολύ απλά για να ξεχάσουν οι πολίτες ότι πλέον, όταν πηγαίνουν στην Αστυνομία, κινδυνεύουν να τους ζητηθεί να καλέσουν την Αστυνομία. Το συνειδητοποιούμε;

Να σας πω κάτι; Θα ήταν τραγελαφικό αν δεν ήταν τραγικό! Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μια κοπέλα προσπάθησε να σώσει τη ζωή της και ο θεσμός αυτός την πρόδωσε. Δεν έχουμε χρόνο στην Ελλάδα για άλλους θανάτους. Η ανθρώπινη ζωή έχει αξία. Και αν δεν μπορούν να της δώσουν αξία στην Αστυνομία, στον σιδηρόδρομο, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τότε ας κάνουν πέρα.

Μιας και μιλάμε για την Αστυνομία, έρχομαι στην αλλαγές που είναι αναγκαίο να γίνουν, έτσι ώστε να αποκτήσει ξανά ασφάλεια, πραγματική ασφάλεια και όχι μόνο στις λέξεις, η Ελληνίδα και ο Έλληνας.

1. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της Αστυνομίας. Πρέπει να γίνει από τη Βουλή των Ελλήνων με διακομματική συναίνεση. Να λογοδοτεί η ηγεσία της Αστυνομίας στους Έλληνες πολίτες.

2. Θέλουμε την εισαγωγή όλων των αστυνομικών μέσω πανελληνίων εξετάσεων και μετά από ολοκλήρωση της φοίτησής τους στην Ανώτατη Σχολή Αστυφυλάκων. Τέλος στην πρόσληψη ειδικών φρουρών με εκπαίδευση μόλις δύο μηνών.

3. Πρέπει να έχουμε μια μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση των αστυνομικών. Δια βίου εκπαίδευση και διεύρυνσή της σε νέου τύπου εγκλήματα, σε θέματα έμφυλης βίας, bullying και, εννοείται, προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

4. Εφαρμογή του συστήματος «Αστυνομικός της γειτονιάς», το community policing, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι αποδοτικό σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Ο αστυνομικός, δηλαδή, ο οποίος υπηρετεί σε μια περιοχή, να υπηρετεί εκεί με μεγάλη χρονική διάρκεια σε αυτή τη γειτονιά, να γνωρίζει τα προβλήματά της, να χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες του τόπου που υπηρετεί και να δίνεται προτεραιότητα στην εντοπιότητα. Διότι με αυτό τον τρόπο δεν φτάνουμε στο σημείο του να πρέπει κάποιος να μπει φυλακή επειδή όντως διέπραξε ένα έγκλημα, ισόβια. Το προλαμβάνουμε το έγκλημα και αυτό κάνει τη διαφορά. Είναι να σώζουμε ζωές με κοινή λογική και πρόληψη.

Αυτές είναι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Και  μιλάει η κυβέρνηση για πολιτική του life-style και για έλλειψη προτάσεων. Ε, λοιπόν θα ακούν από εμάς ξεκάθαρες προτάσεις για τα πάντα, όπως ακριβώς ήταν τώρα για την ασφάλεια.

Ξέρετε κάτι; Θα είναι προτάσεις από ειδικούς, όχι από πολιτικάντηδες. Είναι προτάσεις σύγχρονες, ευρωπαϊκές προτάσεις, δεν θα είναι προτάσεις από τα αραχνιασμένα συρτάρια της Δεξιάς. Θα είναι προτάσεις που λύνουν τα προβλήματα, όχι να τα σκεπάζουν.

Κλείνω αυτή τη σύντομη παρέμβαση, μιας και μιλάμε για σκέπασμα, με το μεγάλο σκέπασμα το οποίο βιώνουμε, το οποίο βλέπουμε, το μεγάλο κουκούλωμα: τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Και θα επαναλαμβάνω τα ερωτήματα μέχρι ο πρωθυπουργός να αναγκαστεί να απαντήσει:

Ήξερε ή δεν ήξερε για το μπάζωμα πριν γίνει; Ναι ή όχι;

Ποιος έχει τη δύναμη να παραγγέλνει μπάζωμα και αυτό να γίνεται την ίδια στιγμή;

Ήξερε ή δεν ήξερε για τη μονταζιέρα την ίδια νύχτα του εγκλήματος; Και ποιος έχει τη δύναμη να παραγγέλνει μοντάζ στις συνομιλίες και αυτό να γίνεται την ίδια στιγμή;

Και επειδή ήταν τόσο σίγουρος στις 22 Μαρτίου πέρσι ότι το υλικό στην εμπορική αμαξοστοιχία δεν ήταν εύφλεκτο -το είπε αυτολεξεί ότι δεν υπάρχει τίποτα ύπουλο- τον ρωτάω: μπορεί αυτό να το πει και σήμερα, λίγο παραπάνω από έναν χρόνο μετά, με σιγουριά; Να μας πει ότι αυτό το οποίο είπε πέρσι 22 Μαρτίου, ισχύει. Όντως δεν υπήρχε τίποτα ύποπτο στην εμπορική αμαξοστοιχία; Το είπατε στον ελληνικό λαό πριν τις εκλογές πέρσι, πείτε το και πάλι. Σας προκαλώ!

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα πολύ μεγάλο μήνυμα στις ευρωεκλογές. Αλλά εμείς δεν είμαστε εδώ μόνο για να αποκομίσουμε την αρνητική, τιμωρητική ψήφο του κόσμου. Εμείς είμαστε εδώ με τις προτάσεις μας και με την ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοκρατική διαδικασία, που επιδεικνύουμε θαρραλέα, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του λαού.

Ξέρετε πολύ καλά ότι υπάρχει ρεύμα εκεί έξω, το βλέπω, το βλέπετε. Και έχουμε μια ευκαιρία για το καλό του τόπου αυτό το ρεύμα να συγκρουστεί με την άδεια κάλπη και να μας εκπλήξει όλους θετικά.

Παραδίδω τον λόγο στη Βούλα. Ευχαριστώ πολύ.

Πηγή: documentonews.gr

2 σχόλια στο “Ο Στέφανος παρουσίασε 25 ακόμα υποψήφιους για τον ΣΥΡΙΖΑ: “Ξέρετε πολύ καλά ότι υπάρχει ρεύμα εκεί. Έξω. Το βλέπω, το βλέπετε, και έχουμε μία ευκαιρία για το καλό του τόπου αυτό το ρεύμα να συγκρουστεί με την άδεια κάλπη και να μας εκπλήξει όλους”

 1. Είναι πάρα πολύ πιθανό ο νέος ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο κανονικός ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός που θα πετύχει εκεί που δεν ολοκλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα.
  Διότι εκείνος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολλά βαρίδια και τι να πρωτοσυμμάζευε ο Τσίπρας.
  Σήμερα με τον διορισμό του Κατρούγκαλου, προχθες με την στυγνά βιτσιόζικη – από βίτσιο – διάσπαση των 53+ αυτό φάνηκε πεντακάθαρα.
  Για να μην πάμε στο 15 με…αναρχικούς βουλευτές ό,τι νάναι δηλαδή, πιο βασική αντίφαση δεν υπάρχει,με τον Βαρουφάκη των προσωπικών παιγνιδιών και διάφορες βεντέτες που έκαναν την τεμπελιά τους ένσημα διαρκείας.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ του 15 πέτυχε ότι πέτυχε χάρη στον Τσίπρα, τον Κοτζια, την Ρενα, τον Κρέτσο, τον Παπά, τον Πολάκη και όσα στελέχη με αυταπαρνηση πάλεψαν την υπόθεση της κυβερνώσας Αριστερας με τιμή, αγωνιστικότητα και θάρρος.
  Οι 53+ απλά περίμεναν να εκδηλώσουν το χούϊ τους: την διάσπαση στο όνομα της κάργα αληθινής αριστεράς. Βαριδια και στο μυαλό.
  Όσοι αγαπήσαμε τον Τσίπρα και τους έντιμους συναγωνιστες του πήραμε άπειρη στεναχώρια για τα δεινά που τράβηξαν, όσα κανείς πολιτικός δεν τράβηξε. Τιμή σε αυτούς λοιπόν και ντροπή και καταισχύνη στους Σκουρλετοανίκανους και στους ύποπτους Κατρούγκαλους.
  Χωρίς τα βαρίδια των ψευτοιδεολογων που πνίγονταν σε μια κουταλιά σούπας ο νέος ΣΥΡΙΖΑ χωρίς βεντέτες, χωρις τον στόμφο των…γαλονιών και με καθαρά πρόσωπα θα συνεχίσει από εκεί που κατέβασαν οι Γκρίνμπεργκ τον Τσίπρα και θα κερδίσουν το στοίχημα τελικά.
  Πάντα οι άγνωστοι χωρίς αίσθηση κινδύνου και κορεσμού πετύχαιναν, όχι οι λογής βαρεμένοι και μπουκωμένοι από ατομικιστικούς ιδεασμούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *