Είστε εδώ

Ο Σόιμπλε ενήργησε όπως ο Σαμαράς, με τις λίστες των φοροφυγάδων…!

Σε εμάς κουνούσε οργισμένος το δάχτυλο και γούρλωνε τα μάτια, αλλά κατ’ αναλογία, με τον ίδιο τρόπο με τον πρώην Έλληνα Πρωθυπουργό, στην περίπτωση της λίστας Μπόργιανς, φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, να έχει ενεργήσει ό … άτεγκτος και αυστηρός ΥπΟικ της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε σχετική λίστα από τα Panama Papers!
Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Βέρνερ Γκάτσερ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, αρνούνταν, σύμφωνα με το Spiegel, επί σειρά ετών να έρθουν σε επαφή με πληροφοριοδότη που ήθελε να αποκαλύψει ύποπτες γερμανικές συναλλαγές εικονικής εταιρίας στον Παναμά. Αν το δημοσίευμα έχει βάση, θυμίζει πολύ τον τρόπο που χειρίστηκαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο διευθυντής του γραφείου του Κώστας Μπούρας, την υπόθεση της λίστας Μπόργιανς, το 2013. Όταν μέσω του Έλληνα προξένου στο Μόναχο, αρνήθηκαν να συναντηθούν με το γερμανό αξιωματούχο που ήθελε να τους παραδώσει στοιχεία για Έλληνες φοροφυγάδες σε ελβετικές τράπεζες!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο (Bundesdruckerei), το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και αναφέρεται στα Panama Papers, χρησιμοποίησε αυτή την εταιρία για συναλλαγές στη Βενεζουέλα.
“Ούτε ο Σόιμπλε που τώρα ανοίγει μέτωπο κατά των υπεράκτιων εταιριών, ούτε ο Γκάτσερ –ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομοσπονδιακού Τυπογραφείου– αντέδρασαν επί σειρά ετών στην προσφορά” του πληροφοριοδότη “ο οποίος τους είχε γράψει προσωπικά”, επισημαίνει το Spiegel και διευκρινίζει ότι η υπεράκτια εταιρία Billingsley Global Corporation, που χρησιμοποιούσε το Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο και επίσης αναφέρεται στα Panama Papers, ιδρύθηκε από την παναμαϊκή δικηγορική εταιρία Mossack Fonseca.
Πηγή: koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *