Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Ο Σαμαράς το είπε”…αλλά ο Παππάς με τη Δούρου το κάνουν πράξη! Wi-Fi παντού στον ΟΑΣΑ

“Ο Σαμαράς το είπε”…αλλά ο Παππάς με τη Δούρου το κάνουν πράξη! Wi-Fi παντού στον ΟΑΣΑ

Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα ευαγγελιζόταν το 2013 ο Αντώνης Σαμαράς αλλά ούτε αυτό είδαμε τελικά ποτέ, ούτε φυσικά το άλλο πολυδιαφημισμένο “προϊόν” της διακυβέρνησής του, το γνωστό και μη εξαιρετέο success story.

Κι όμως, έρχεται τώρα το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και η Περιφέρεια Αττικής να αρχίσουν να κάνουν σιγά σιγά πράξη το Wi-Fi παντού! Έτσι, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρούν στην εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση, συνολικού κόστους 900.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014 -2020» και αφορά την εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi σε 2.030 οχήματα (λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ) του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), προκειμένου το επιβατικό κοινό να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τις μετακινήσεις του με τα εν λόγω Μέσα Μεταφοράς.

Στόχος της δράσης είναι η προώθηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής οικονομίας, η μείωση του ψηφιακού χάσματος, καθώς και η αναβάθμιση των υπηρεσιών των αστικών συγκοινωνιών.

Ο επωφελούμενος πληθυσμός από την υλοποίηση του έργου είναι ιδιαιτέρως υψηλός. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ για το 2015, η επιβατική κίνηση σε λεωφορεία και τρόλεϊ έφτασε στις 352.116.000 μετακινήσεις και ο μέσος όρος παραμονής στο όχημα ήταν 20 λεπτά. Αντίστοιχα για το τραμ, η επιβατική κίνηση ανήλθε για την ίδια περίοδο στις 14.482.000 μετακινήσεις.

Leave a Reply

Top