Είστε εδώ

Ο … “ράφτης του Παναμά” έραβε “κοστούμια” και για τη … Μαρέβα;;;

Αυτός ο τέως σύμβουλος Σαμαρά, ο Παπασταύρου, η δεν έχει καθόλου ανάγκη από χρήματα, ή, πολύ ψυχοπονιάρης είναι. Τα … μύρια στη λίστα Λαγκάρντ δεν ήταν δικά του αλλά των πελατών του … εντούτοις ο ίδιος πληρώνει το πρόστιμο των 3,5 εκατ και διακινδυνεύει να φορτωθεί και το “ποινικό” της υπόθεσης, χωρίς να αποκαλύπει ποιοι είναι οι … δικαιούχοι του λογαριασμού. Στα δε 3 διοικητικά συμβούλια των οφ σορ που ξέπλεναν φράγκα και αποκαλύπτουν τα Panama Papers, συμμετείχε αφιλοκερδώς για χάρη των δύο φίλων του. Λαναρά και Μεταξά ! Τελικά η άγιος είναι, ή, μας περναει για … “πελάτες” (του!!!) .
Όπως εξηγεί ο Κώστας Βαξεβάνης στο koutipandoras.grγια μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως οι offshore εταιρείες, δεν είναι «μια μορφή εταιρειών όπως όλες οι άλλες» όπως θέλουν να πιστέψουμε οι χρήστες τους. Δεν έχουν σχέση με επιχειρηματική δραστηριότητα επί της ουσίας, αλλά με μεταφορά χρήματος, μαύρου κυρίως, που οι ευέλικτοι επιχειρηματίες κάτοχοι και οι δικηγόροι τους θέλουν να κρύψουν.Όσο πιο γκρίζα είναι η δραστηριότητα αυτών των εταιρειών, άλλο τόσο πιο απαραίτητη γίνεται σε ένα οικονομικό σύστημα, όπου οι Τράπεζες οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε φορείς του στοιχηματικού καπιταλισμού, πρέπει να κρύβουν και να εξυπηρετούν.
Οι offshore δεν είναι εταιρείες, είναι οχήματα διακίνησης χρήματος, τα οποία κρύβουν από πού προέρχεται το χρήμα και σε ποιούς ανήκει.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει, ήταν μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Green Shamrock Foundation και της Diman Foundation από το 2005 έως το 2014 και το 2006 έγινε αναπληρωτής πρόεδρος της εταιρείας Aisios Foundation, στην οποία συμμετέχουν και οι Κωνσταντίνος Λαναράς και Σπύρος Μεταξάς. Στην ανάρτηση της ιστοσελίδας του International Consortium of Investigative Journalists φιλοξενείται η απάντηση του κυρίου Παπασταύρου, ο οποίος «αρχικά είπε ότι δεν θυμάται τις εταιρείες, αλλά αργότερα είπε ότι σύμφωνα με τα αρχεία του έχει υπηρετήσει ως μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Green Shamrock Foundation , Diman και Aisios. Στην συνέχεια είπε ότι το έκανε για δύο οικογενειακούς φίλους με τους οποίους τον συνδέει μακρόχρονη φιλία και ότι δεν έλαβε καμία αποζημίωση. Είπε ότι «δεν είχε δικαιώματα ιδιοκτησίας σε αυτές τις εταιρείες» και έτσι δεν ήταν υποχρεωμένος να τα δηλώσει στις φορολογικές αρχές». Άρα ο Στ Παπασταύρου είναι ένας δικηγόρος αρκετά ενημερωμένος και έμπειρος σε οφ σορ εταιρείς και ΔΣ…

Όπως γράφουν τα «Επίκαιρα», από το 2007 μέχρι και τις πρώτες μέρες της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, το καλοκαίρι του 2012, ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.Το περιοδικό δημοσιεύει μάλιστα τα ΦΕΚ στα οποία φαίνονται ότι Παπασταύρου και Γκραμπόφσκι συμμετείχαν στα Δ.Σ. της MG Capital Advisor AE, μιας εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, που ιδρύτρια, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος ήταν η κυρία Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη ίδρυσε το 2007 την εταιρεία MG Capital Advisors ΑΕ, «μια ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία με ειδίκευση σε Wealth Management, Deal Origination και Private Equity», όπως σημειώνεται στο βιογραφικό της σημείωμα. Στο ΦΕΚ, με αρ. φύλλου 4291 της 8ης Ιουνίου 2007, αναφέρεται πως:«Σκοπός της εταιρείας είναι, μεταξύ άλλων, η πραγματοποίηση οικονομικών μελετών, εκθέσεων, ερευνών και η παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών οικονομικής φύσης».
Το πρώτο Δ.Σ. της MG Capital Advisor ΑΕ, όπως καταγράφηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών, απαρτιζόταν από τους Μαρία Εύα Βιργινία Γκραμπόφσκι, Σταύρο Παπασταύρου και Μελπομένη Τραυλού, με την εταιρεία να εκπροσωπείται και να δεσμεύεται, βάσει καταστατικού, από την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο, Μαρία Εύα Βιργινία Γκραμπόφσκι.
ΥΓ: To ερώτημα ( αφελούς ) όμως που προκύπτει τώρα, είναι: Και στην εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη, από … ψυχοπονιά συμμετείχε;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *