Είστε εδώ

Γιατί ο Ψυχάρης “μισεί” τον Τσίπρα…! Οι “έξυπνες αντικυβερνητικές βόμβες” του ΔΟΛ !!!

Μια πολύ αποκαλυπτική ανάλυση του λόγου που η … γιάφκα του ΔΟΛ εξαπολύει “επιθέσεις αυτοκτονίας” κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, φιλοξενεί η ιστοσελίδα restaro.blogspot.com.
«Εμπιστεύεστε σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα;» ήταν το ερώτημα δημοσιογράφου προς τους υπουργούς. – Εγώ τον εμπιστεύομαι, δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν – Φυσικά και εγώ, απάντησε ο Β. Σόιμπλε. «Πώς έτσι; Είναι γιατί φέτος μιλάει λιγότερο ελληνικά και περισσότερο τη γαλλογερμανική γλώσσα και τη γλώσσα των Βρυξελλών;» ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Όχι, δεν είναι έτσι» απάντησε ο Β. Σόιμπλε και πρόσθεσε: «Κάνουμε τα πάντα ώστε οι αποφάσεις, στις οποίες με δυσκολία καταλήξαμε το περασμένο καλοκαίρι, να μπορέσουν να υλοποιηθούν. Δεν είναι εύκολο για τους Έλληνες να υλοποιήσουν όλα αυτά, εργάζονται όμως»
Την ώρα που άρχισα να γράφω, ο παραπάνω διάλογος*, είχε κλείσει πάνω από δυό εικοσιτετράωρα αναρτημένος, κεντραρισμένος σταθερά ανάμεσα στα άλλα έξι (διαρκώς εναλλασσόμενα) κεντρικά θέματα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Το Βήμα, υπό τον τίτλο “Σόιμπλε – Σαπέν: Εμπιστευόμαστε τον Αλέξη Τσίπρα”. Ενώ τα έξι (εναλλασσόμενα) θέματα που τον πλαισίωναν φρόντιζαν, ως συνήθως, να υπονομεύουν λυσσαλέα την αξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Με δραματοποιημένες ειδησεογραφικές στρεβλώσεις και τη συνδρομή άρθρων έκδηλου μίσους, του τύπου “Το πτωχοκομείο του κ. Τσίπρα”: Η εκδοχή του πτωχοκομείου ουδέναν ενθουσιάζει και ουδέναν κινητοποιεί. Γι’ αυτό και δεν θα μακροημερεύσει ο κ. Τσίπρας. Επειδή απλούστατα δεν έχει έργο προόδου να επιδείξει ούτε πρόταση δημιουργίας και ευημερίας να παρουσιάσει…
Είναι θλιβερό, αλλά Βήμα και Νέα, οι πάλαι ποτέ ένδοξες εφημερίδες της “δημοκρατικής παράταξης”, (εντάξει, ξεχάστε την καύση του ’65** και το νερό του Καματερού) έχουν μεταβληθεί σε “γιάφκες” παραγωγής “έξυπνων αντικυβερνητικών βομβών”, όπως ομολογούν (το αίμα νερό δεν γίνεται) αρκετοί από τους δημοσιογράφους-κατασκευαστές τους: “με εντολή Ψυχάρη, βεβαίως – βεβαίως, για μια… πλέρια αποδόμηση του Τσίπρα”, λένε και γελούν. Με τα χάλια τους…
Μιά απ’ τις μικρές – καθημερινές “έξυπνες βόμβες” αποδόμησης του Τσίπρα ήταν και η εικονογραφημένη ανάρτηση υπό τον τίτλο “Σόιμπλε – Σαπέν: Εμπιστευόμαστε τον Αλέξη Τσίπρα”• που παρέμεινε επί δύο 24ωρα και βάλε, πλαισιωμένη από τις συνήθεις εναλλασσόμενες αντικυβερνητικές κροτίδες που κοσμούν την πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Το Βήμα. Με τη διαφορά ότι η συγκεκριμένη “έξυπνη βόμβα” δεν κατασκευάστηκε στη “γιάφκα” του Δ.Ο.Λ.. Ήταν μια πραγματική είδηση που, κατ’ εκτίμηση του επιτελείου των κατασκευαστών έξυπνων βομβών αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα, υπονόμευε “αντικειμενικά” (!) τον Έλληνα πρωθυπουργό, πολύ περισσότερο από “τις δικές μας τρακατρούκες”…
Κατά μίαν ανάγνωση (την ονομάζω συντηρητική ανάγνωση), η κοινή “ψήφος εμπιστοσύνης” των Σόϊμπλε και Σαπέν προς τον Αλέξη Τσίπρα, είναι μια εξαιρετικά θετική είδηση για τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά και για την ελληνική κυβέρνηση και για την Ελλάδα, εν γένει. Θα μπορούσαμε, μάλιστα, ως… “αστικός Τύπος” μιλάω τώρα, να την πανηγυρίζουμε επί δυό εικοσιτετράωρα και βάλε, με τίτλους του τύπου “Ο αξιόπιστος κ. Τσίπρας” ή του τύπου “Η Ελλάδα ξανακερδίζει την χαμένη αξιοπιστία της”, κλπ, κλπ.
Κατά μίαν άλλη ανάγνωση, (την ονομάζω κομματική ανάγνωση), η δήλωση – ένα στόμα μια φωνή των “Σόιμπλε και Σαπέν “Εμπιστευόμαστε τον Αλέξη Τσίπρα”, διασύρει τον Έλληνα πρωθυπουργό, αφού τον διαβαθμίζει ως “έμπιστο εταίρο”, και εξ’ αυτού τον αποχαρακτηρίζει ιδεολογικά (τον αποσπά απ’ την Αριστερά) και τον τοποθετεί στο συστημικό, ας πούμε, τόξο των Ευρωπαίων πολιτικών ηγετών.
Κατά μια τρίτη ανάγνωση (την ονομάζω… λαφαζανική ανάγνωση), η κοινή δήλωση των Σόιμπλε και Σαπέν, “Εμπιστευόμαστε τον Αλέξη Τσίπρα”, αποκαλύπτει συνθηκολόγηση ή παράδοση ή υποταγή του Τσίπρα και της κυβέρνησής του (“Πολιτικό κανίς του γαλλογερμανικού άξονα ο Τσίπρας”, δηλώνει ο Λαφαζάνης, “Πράκτορας των Γερμανών ο Τσίπρας”, δηλώνει ο Κασιδιάρης) στον… γαλλογερμανικό άξονα.
Είναι φανερό ότι η εφημερίδα Το ΒΗΜΑ (το συνεργείο κατασκευής “έξυπνων αντικυβερνητικών βομβών” του ΔΟΛ, δηλαδή), με την ανάρτηση της κοινής δήλωσης των Σόϊμπλε και Σαπέν υπό τον τίτλο “Εμπιστευόμαστε τον Αλέξη Τσίπρα” στοχεύει κυρίως στο υποκειμενικό περιβάλλον της “τρίτης ανάγνωσης” (της “λαφαζανικής”), ενώ στοιχεία της υποφώσκουν ακόμα και στο περιβάλλον της πρώτης ανάγνωσης (της “συντηρητικής”).

Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση είναι ότι ακόμα και στο υποκειμενικό περιβάλλον της δεύτερης ανάγνωσης (της “κομματικής”), ελλοχεύει η υπονόμευση του Έλληνα πρωθυπουργού. Πολλάκις δε, εκφράζεται με χυδαία σχόλια πανομοιότυπα μ’ αυτό του Γάλλου δημοσιογράφου στην κοινή δήλωση των Σόϊμπλε και Σαπέν, “Εμπιστευόμαστε τον Αλέξη Τσίπρα”: «Πώς έτσι; Είναι γιατί μιλάει φέτος λιγότερο ελληνικά και περισσότερο τη γαλλογερμανική γλώσσα και τη γλώσσα των Βρυξελλών;».
(* Διάλογος από μια κοινή συνέντευξη του γερμανού υπουργού Οικονομικών και του γάλλου ομολόγου του, στο ραδιοσταθμό Europe1 και την τηλεόραση itele,
**Το ’65, στα Ιουλιανά, διαδηλωτές καίνε δημοσίως φύλλα της εφημερίδας Τα Νέα
)
Πηγή: periodista.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *