Είστε εδώ

Ο πρώτος είναι “όμορφος”, ο δεύτερος “asset” και ο τρίτος “έχει τη χάρη του”!

Πάει κάπου το μυαλό σας; Όχι δεν είναι ο Χιούι, ο Λιούι και ο Ντιούι και δεν ανήκουν στον κόσμο των κόμικς.
Ωστόσο, έχουν ένα κοινό με τα τρία παπάκια! Είναι και αυτοί «δημιουργήματα» της πένας γνωστών σκιτσογράφων. Μάλιστα, αποτελούν για τους τελευταίους καθημερινή πηγή έμπνευσης και αφορμή για γερές δόσεις χιούμορ.
Τρεις γνωστοί σκιτσογράφοι σε μία ειδική εκδήλωση στον Ιανό περιέγραψαν μονολεκτικά, με το δικό τους μοναδικό τρόπο, τρία από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της πολιτικής επικαιρότητας, που δεν είναι άλλα από τον Αλέξη Τσίπρα, τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Ο «όμορφος» κατά τον Ηλία Μακρή είναι ο Αλέξης Τσίπρας. «Αυτός ο όμορφος νέος μας έχει κάνει να λέμε πώ πώ τι μας βρήκε» σχολίασε ο σκιτσογράφος σε εκδήλωση στον «Ιανό» με θέμα το γέλιο στον καιρό της κρίσης, προσθέτοντας ότι «τι να κάνουμε, συμβαίνουν αυτά». Όντως, συμβαίνουν αυτά και ας μην ξεχνάμε ότι κανείς δεν είναι τέλειος!
Ο ίδιος τόνισε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι «asset», ενώ ο Ανδρέας Πετρουλάκης τον χαρακτήρισε «λαχείο». Όμως, πάει το «λαχείο» το χάσαμε, τώρα για να τον δούμε τον Γιάνη κάνουμε μαύρα μάτια!
Ωστόσο, δεν ήταν πάντα εύκολη επιλογή για σκίτσο ο Γιάνης Βαρουφάκης αφού κατά τον Ανδρέα Πετρουλάκη «από ένα σημείο και μετά έπρεπε να ξεπεράσουμε τα ευφάνταστα της εμφάνισης και του τρόπου που μιλούσε γελοιογραφικά».
Όσον αφορά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Ηλίας Μακρής αρκέστηκε να πει ότι «έχει τη χάρη του». Ότι την έχει… την έχει…
zoi konstantopoulou-bullying
Η φράση της Ζωής Κωνσταντοπούλου «δέχομαι bullying εντός της Βουλής» ήταν αρκετή για να την εμπνευστεί ως μαινόμενο ταύρο ο Ηλίας Μακρής! Και όχι άδικα…
Έπειτα ήρθε η σειρά του Ανδρέα Παπανδρέου για τον οποίο ο Ανδρέας Πετρόπουλος είπε ότι ήταν «μάγος» και ότι «είχε μεγαλείο στο λαό». Κατά σύμπτωση, στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 γεννήθηκε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ. Για να μην ξεχνιόμαστε!
«Ευτυχώς ζούμε στην Ελλάδα. Φανταστείτε να ζούσαμε στην Ελβετία» επισήμανε ο Ηλίας Μακρής θέλοντας να … δικαιολογήσει την αστείρευτη πηγή εμπνεύσεών του για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας.
Τέλος, όσον αφορά για το τι μέλλει γενέσθαι στο πολιτικό σκηνικό και την οικονομία ο Δημήτρης Χαντζόπουλος είπε χαρακτηριστικά «η Παναγιά μαζί μας να’ ναι και όλα τα άλλα…». Άλλο κακό να μην μας βρει, θα συμπληρώσουμε εμείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *